Poți folosi apa alcalină pentru foarte multe lucruri, unele la care nici nu te-ai fi așteptat. Am pregătit pentru tine nici mai mult nici mai puțin de 23 de feluri diferite în care poți folosi apa alcalină. Citește-le, pune-le în aplicare și spune-ne ce rezultate ai obținut.

Apa alcalină pentru gătit și prepararea hranei

Setarea ionizatorului de apă: Cel mai înalt nivel de apă alcalină

​Gătitul orezului sau al altor cereale

Înmoaie orezul sau alte cereale în apă alcalină cu pH mare de la ionizatorul tău 30 de minute până la maxim o oră înainte de a le găti. Când gătești orezul cu apă alcalină, acesta va fi mai gustos, mai pufos, mai apetisant și se va păstra mai bine pe o perioadă mai lungă.

Cafea, ceai negru și ceaiuri din plante

Ajută la diminuarea gustului amar al cafelei și al gustului astringent al ceaiului negru și accentuează gustul și aroma unice ceaiului negru. Pentru că apa alcalină extrage mai bine aroma, poți folosi o cantitate mai mică de ceai sau cafea.

Legume și fructe

Spălați legumele și fructele în apă alcalină și acestea se vor păstra proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Gătitul legumelor

​Gătește legumele în apă puternic alcalină pentru a le intensifica aroma, elimina gustul amar, și a le păstra culoarea naturală. Apa alcalină ajută la păstrarea vitaminelor și mineralelor care în mod normal se pierd în procesul de gătire. Deoarece alcalinitatea scade prin fierbere, este mai bine să folosești o apă cu un pH mare. 

​Legume cu mirosuri neplăcute

Când sunt gătite după ce au fost înmuiate în apă alcalină pentru 20-30 minute, mirosul va fi diminuat și legumele vor fi mai fine și mai gustoase. 

Diverse feluri de mâncare

Atunci când gătești muguri de bamus, lăstari, colocasia, alge, gustul amar și acru vor fi diminuate, iar aroma naturală va fi accentuată.

Supe și mâncăruri scăzute

Pregătește supele și mâncărurile scăzute cu apă puternic alcalină pentru a le face alcalinizante și a le îmbunătăți aroma. 

Smoothie-uri

Folosește apă alcalină pentru a îmbunătăți aroma smoothie-urilor verzi și pentru a le crește alcalinitatea

Pește și fructe de mare

Când folosești apa alcalină pentru a găti peștele la abur, mirosul de pește va fi eliminat și peștele va avea un gust mai bun. Pregătește și gătește fructele de mare cu apă alcalină pentru a elimina gustul și mirosul specific al acestora.

Frăgezirea cărnii

Înmoaie carnea 30 de minute în apă alcalină înainte să o gătești pentru a o frăgezi și a-i da un gust mai bun.

Revitalizează legumele cu frunze verzi

Vei fi uimit cum zarzavaturile pot fi readuse la viață clătindu-le cu apă alcalină și apoi punându-le la frigider peste noapte.

Cuburi de gheață

Fă cuburi de gheață din apă alcalină cu pH mare pentru a îmbunătăți aroma și pH-ul oricărei băuturi în care le folosești. 

Consumul de alcool și mahmureala

Mahmureala

Dacă bei 350 – 500 ml de apă alcalină pe stomacul gol înainte de a merge la culcare, dimineață nu vei mai avea o stare de mahmureală sau va fi mult diminuată.

Lichioruri și coctailuri

Când folosești apă alcalină pentru a mixa coctailurile, lichiorul va avea un gust mai fin și mai puțin dur. Este valabil si atunci când faci coctailuri folosind cuburi de gheață obținute din apă alcalină. 

Apa alcalină pentru curățenie în casă

Setarea ionizatorului de apă: Cel mai înalt nivel de apă alcalină

Spălatul rufelor

Folosește apă puternic alcalină de la ionizatorul tău pentru pretrata petele de pe rufe, mai ales cele pe bază de ulei, înainte de a spăla rufele.

Curățarea covoarelor

Folosește apă puternic alcalină pentru a scoate murdăria și petele de pe covoare, mai ales murdăria de la animalele de companie. Adaugă apă puternic alcalină în cada în care speli covorul sau carpeta. 

Bucătărie

Folosește apa alcalină ca să îndepărtezi urmele de grăsime de pe aragaz, blatul de la bucătărie, tocătoare, vase, etc. 

​Baie

Apa alcalină cu pH mare ajută la îndepărtarea petelor persistente de pe vasul de toaletă.

Alte utilizări casnice ale apei alcaline

Setarea ionizatorului de apă: Nivele mai joase de apă alcalină

Reîmprospătarea țesăturilor

Amestecă apă alcalină cu uleiuri esențiale și păstreaz-o într-un pulverizator pentru a împrospăta țesăturile, mobila tapițată sau capitonată, etc.

Igiena bucală

Clătește-ți gura cu apă alcalină după ce ai consumat băuturi sau alimente acide.

Îngrijirea animalelor de companie

Îmbăiază-ți animalul de companie în apă alcalină pentru a emulsifia murdăria, grăsimile, și a-i reduce mirosul. Clătește-l apoi cu o apă ușor acidă.

Îngrijire personală

Folosește apă alcalină ca să îți înmoi picioarele, ca și compresă pentru julituri, zgârieturi sau luxații, și pentru a reduce inflamația provocată de arsuri solare, înțepături de insecte, iederă otrăvitoare. Pentru aceste situații, este cel mai bine să folosești apă puternic alcalină.

Plante

Dacă înmoi semințele în apă alcalină înainte să le plantezi, rata de germinare va fi îmbunătățită. Dacă folosești apă alcalină când înmulțești o plantă prin pui de la altă plantă sau când altoiești o plantă, acestea se vor înmulți sau se vor prinde mai bine.

Apa alcalină este potrivită pentru udarea plantelor care cresc pe soluri alcaline, cum ar fi plantele de deșert.

Tu cum folosești apa alcalină?

Acum că ți-am dat câteva idei despre cum să folosești apa alcalină, e rândul tău să le pui în practică și să ne spui ce rezultate ai avut. Sau dacă tu știi și alte moduri de folosire a apei alcaline, spune-ni-le și nouă, scriind un comentariu la acest articol. Promitem să le includem în articol.

Dacă vrei să afle și prietenii tăi cum pot folosi apa alcalină, dă un share articolului. Îți multumesc!

[krioft_oc_shortcode ids=”62,63,64,140″]

​Un picior salvat de la amputarea cauzată de arterită

De curând unul dintre clienții noștri a avut bunăvoința să ne împărtășească modul în care l-a ajutat apa alcalină să scape de o mare problemă.

Mai jos este povestea domnului Alexandru Bîzdîc relatată chiar de dânsul, pe care noi o publicăm cu acordul său. Am păstrat relatarea dânsului, adăugându-i doar câteva subtitluri și accente pentru a o face mai ușor de citit.

O să încep cu sfârșitul: ​dl. Bîzdîc a scăpat de amputarea celui de-al doilea picior bând apă alcalină.

Pare incredibil? Te las să citești povestea mai jos.

“Scriu aceste rânduri atât pentru prietenii mei de pe facebook cât și pentru mulțimea de bolnavi care suferă de diabet și implicit de arterită obliterantă, și care, mai devreme sau mai târziu ajung la stenturi montate în coronare, pe iliace, pe arterele subclaviculare, sau mai rău, la amputația membrelor inferioare.

M-am pensionat în anul 2002 în urma unui infarct miocardic și de atunci necazurile (probleme medicale) s-au ținut lanț.

Efectele diabetului asupra vaselor de sânge

Din cauza diabetului insulinonecesitant depistat prin anul ’90, în perioada 2002-2005 mi s-au făcut 3 operații (la 2 picioare) prin care mi-au fost înlocuite arterele (din cauza depunerilor masive de aterom) cu proteze vasculare femuro-poplitee (by-passuri), la piciorul drept de două ori .

În anul 2011 by-passul de la piciorul drept a început să se închidă (prin depunere de aterom) ceea ce a făcut ca stenoza de la arterele de sub genunche (tibială și peroniană ) să se apropie de 100%. Având și probleme mari cu coronarele, doctorii au refuzat să-mi mai schimbe by-passul de la piciorul drept (ar fi fost a treia oară) și mi-au recomandat să fac câte o perfuzie zilnică cu “vasaprostan” (un medicament scump și care se distribuia prin CNAS cu aprobare specială), timp de 30 de zile, procedura fiind considerată (atunci) ca un mijloc de salvare a piciorului de la amputație.

În cazul meu această procedură (perfuziile cu vasaprostan) s-a dovedit a avea efectul frecției cu “Galenica” la un picior de lemn de salcâm. Pe măsură ce creștea numărul perfuziilor, durerea tălpii piciorului era din ce în ce mai mare și piciorul era tot timpul rece.

L-am informat de mai multe ori pe doctorul sub supravegherea căruia făceam aceste perfuzii, despre evoluția bolii (dureri insuportabile și picior rece) dar nu numai că nu m-a băgat în seamă dar nici măcar nu mi-a luat o tensiune la picior. Din motive lesne de înțeles nu-i dau numele.După 20 de zile de perfuzii, într-o dimineață după ce m-am trezit, am văzut că degetele de la picior erau negre și supurau. Făcusem cangrenă.

Am apelat la urgență și doctorul de gardă de la secția de chirurgie vasculară (fiind zi de odihnă) a refuzat să mă interneze pe motiv că ei nu taie degete și a recomandat personalului din urgența să anunțe secția chirurgie, pentru amputație.

Am plecat la București și m-am internat la Spitalul Universitar de Urgență la clinica de chirurgie vasculară.

Ultima soluție – amputarea piciorului drept

Pe 6 decembrie 2011 mi-au fost amputate degetele de la piciorul drept. Pentru că cangrena a continuat, pe 9 decembrie am suportat o nouă amputație metatarsiană și mi-a fost înlocuită proteza vasculară cu o venă safenă recoltată de la piciorul amputat.

Pe 12 decembrie am făcut un infarct și am fost internat la terapie intensivă. Pe 15 decembrie am făcut un stop cardiac și am fost intubat… Am stat intubat mai multe zile în stare de incoștiență, timp în care de mai multe ori pe zi îmi erau aspirați plămânii.

După ce am fost externat din terapie intensivă am fost internat la cardiologie și după puțin timp am început să tușesc din ce în ce mai tare. Am fost tratat de bronșita până la externarea din spital.Tusea a continuat și după externare și până la urmă am ajuns din nou la urgență la Constanța, la secția ORL, unde s-a constatat că datorită manevrelor de aspirație de la terapie intensivă, după stopul cardiac, mi s-a rănit traheea, ceea ce a dus la apariția unei excrescențe care în final aproape că mi-a obturat traheea.

Am fost operat de urgență (traheostomie postintubațională ) și prin operație mi s-a pus o canula de plastic sub mărul lui Adam prin care respiram. Operația de la picior nu s-a mai vindecat niciodată.

În iunie 2013 mi s-au implantat (nu știu dacă termenul este corect) 5 stenturi în coronarele inimii la Spitalul Fundeni.

În septembrie 2013 (an cu ghinion) au început din nou durerile la piciorul amputat, fiind nevoit să accept o nouă amputație de data asta de deasupra genunchiului .

Până la urmă, în luna septembrie mi s-au făcut trei amputații succesive la piciorul drept.După a treia amputație, am plecat acasă cu jumătate din firele de la bont nescoase și cu piciorul supurând în zona amputației. După încă o lună de zile de tratament la domiciliu, o doamnă asistentă de chirurgie, a reușit să-mi vindece bontul.

​După 3 ani, piciorul stâng are aceleași probleme

Începând cu primăvara anului trecut piciorul stâng, la care am o proteză femuro-poplitee din anul 2004 (ele sunt garantate 5-6 ani) a început să mă doară și să se umfle situația agravându-se la începutul anului 2017, cu toate medicamentele, unguentele și masajele (inclusiv limfatic) care mi s-au administrat și făcut în tot acest timp.

În luna februarie 2017 mi-am făcut un examen Doppler vascular/arterial care a evidențiat faptul că by-passul are o stenoză de 70%, că tibială anterioară este oclusă, tibială posterioară are ocluzie 98% și artera peronieră are ocluzie tot de 98%.

În final, cardiologul care mi-a făcut examenul Doppler, probabil pt a mă încuraja, mi-a spus că în 2-3 săptămâni voi ajunge și la amputația piciorului stâng și mi-a arătat și de unde mi-l va amputa …

Soluția neașteptată vine de la un prieten – apa alcalină

Am un bun prieten și coleg din clasa a IX-a de liceu, inginerul energetician GÎDEA-SĂNDUȚU VERGICĂ din Filiași căruia i-am spus de necazul meu și că în scurt timp îmi voi pierde și piciorul stâng tot prin amputație.

Foarte degajat în conversație și cu nonșalanță mi-a spus că nu trebuie să-mi fac probleme că nu-mi va amputa nimeni piciorul și că-mi rezolvă el problema.

I-am replicat că e o glumă deplasată care cel puțin pe mine, mă întristează, ca să nu-i zic altceva.Mi-a explicat că nu este nici o glumă, că nu-și permite să facă glume cu mine în situația dată și m-a întrebat dacă am auzit ceva despre APA ALCALINĂ IONIZATĂ .

Sincer, nu auzisem.

I-am spus că nu știu ce este și că nu cred că există vreun medicament pe plan mondial (de care să avem cunoștința și noi, prostimea) care să poată dizolva ateroamele de pe artere,… cu atât mai puțin o APĂ, indiferent cum s-ar numi ea – chioară, sfințită sau alcalină ionizată.

Dându-și seama că nu are argumente palpabile cu care să mă convingă, mi-a spus că această apă nu produce absolut nimic rău organismului prin consumul ei și că el îmi trimite apa începând de a doua zi, având cumpărat mai demult un ionizator pentru producerea acestei ape.

Cu calm mi-a mai spus că, în situația mea, am două posibilități și anume :- prima, să aștept ca circulația sangvină arterială la picior să se închidă definitiv și să ajung la cangrenă și amputație;- a doua, să beau cel puțin 5 litri de apă alcalină ionizată zilnic, apa care îmi va topi ateroamele de pe artere, circulația sângelui revenind la normal și să-mi salvez piciorul.

Am ales a doua variantă știind că e groaznic de greu să trăiești fără un picior și să te forțezi zilnic că handicapul tău să nu-i streseze pe cei de lângă tine….Fără ambele picioare cred că nu mai merita chinul gândindu-mă că pentru cei apropiați, aș fi devenit un calvar (nu știu dacă greșesc gândind așa).

Am început să beau apă alcalină ionizată, trimisă de prietenul meu, în primele zile câte 3 litri după care, cu ușurință, am băut 5-6 litri pe zi.

Efectele apei alcaline ionizate in arterita obliterantă

Până atunci, piciorul era, de la genunchi în jos, rece și alb, iar durerile și arsurile, în special noaptea, erau de nesuportat; am ajuns să iau 3-4 pastile de ketonal pe noapte.

După 2 săptămâni de băut apa alcalină ionizată durerile și arsurile s-au diminuat și în câteva zile au dispărut definitiv. După 3 săptămâni piciorul s-a încălzit și așa a rămas până acum.

Pe 17 martie am mers la o clinică particulară din Constanța și mi-am făcut (contra sumei de 800 de lei, fondurile CNAS nefiind alocate până atunci) un examen angio CT a arterelor de la nivelul pelvisului și membrelor inferioare care a evidențiat:- amputație coapsa dreaptă ;- stenoza by-pass 50%;- trunchiul tibio-peronier ocluzie 70%;- artera tibială posterioară – ocluzie.

Între timp m-am programat la o internare la Spitalul Universitar de Urgență București și pe data de 12 mai 2017 mi s-a făcut o arteriografie care a evidențiat că aorta și axul iliac sunt permeabile, by-passul femuropopliteu este permeabil și trunchi gambiere permeabil.

Arteriografia este o investigație invazivă a arterelor și rămâne cea mai semnificativă în analizarea circulației sangvine, măsurătorile și imaginile fiind făcute din interiorul arterelor .

​Nota Wellnessist: cele două analize menționate mai sus (examenul angio CT si arteriografia) arată că vasele de sânge care înainte erau închise în proporție de până la 98% acum au devenit permeabile între 30 – 50%​​​, deci sângele poate circula din nou. Astfel, cangrena care părea inevitabilă nu s-a mai produs. Piciorul a fost salvat de la amputare.

Nu pot să vă exprim în cuvinte ce am simțit când doamna doctor care mi-a făcut investigația își înregistră vocea cu rezultatul vizualizării monitorului pe care se afișa arteriografia. Parcă niciodată, în viața mea, un cuvânt atât de banal ca “PERMEABIL” nu a avut o semnificație atât de valoroasă.

Se pare că soarele a apărut și pe strada mea, ceea ce vă doresc și vouă!

Dacă vreți să vă documentați și să vedeți că apa alcalină ionizată se pare că e medicamentul universal, găsiți sute de site-uri despre ea și beneficiile ei .

Între timp mi-am cumpărat ionizator de apă!Vă doresc numai bine!”

[krioft_oc_shortcode ids=”62,63,64,140″]

Am reprodus aproape exact relatarea domnului Bîzdîc. ​Este de înțeles entuziasmul dânsului, având în vedere gravitatea problemei pe care a rezolvat-o bând apă alcalină. Apa alcalină nu este un panaceu universal, dar într-adevăr sprijină funcționarea optimă a organismului și poate ajuta foarte mult în rezolvarea unor probleme de sănătate.

Dacă vrei să te bucuri și tu de beneficiile apei alcaline, alege ionizatorul de apă cel mai bun pentru tine din magazinul nostru.

Linkul către postarea originală de pe Facebook a domnului Alexandru Bîzdîc îl găsești aici:https://www.facebook.com/alexandru.bizdic/posts/685931041600955

1. Mai multă energie!

Când suntem deshidrataţi cu doar 5%, marea majoritate dintre noi vor simţi o scădere a energiei cu 25-30%. Şi marea majoritate dintre noi sunt mai mult decât 5% deshidrataţi. Când ai băut ultima dată suficient de multă apă de-a lungul unei zile?

O hidratare corectă te asigură că celulele corpului tău pot funcţiona eficient, absorbţia nutrienţilor este maximă, sângele şi sistemul circulator sunt sănătoase şi toxinele sunt eliminate din organism. Când absorbţia nutrienţilor este maximă, vei avea mai multă energie, chiar dacă vei mânca aceleaşi alimente pe care le mâncai înainte să te hidratezi corect.

Când suntem deshidrataţi avem dureri de cap, gândirea e mai înceţoşată, apare oboseala fizică şi mentală, avem schimbări de stare, tindem să mâncăm prea mult, metabolismul încetineşte, ne scade motivaţia şi suntem mai puţin productivi.

Apa este necesară pentru aproape toate funcţiile organismului, de aceea este vital să ne hidratăm corect şi suficient. Când suntem deshidrataţi corpul nu poate funcţiona corect şi nivelul nostru de energie şi starea noastră de spirit vor avea de suferit.

Oboseala este o problemă de hidratare. Dacă te simţi obosit bea 2 litri de apă în următoarele 90 de minute şi vezi cum te simţi după aceea!

2. Însănătoşire şi rezistenţă la îmbolnăviri – datorită menţinerii unui echilibru alcalin / acid corect în corp

Când bei apă curată, flitrată, alcalină (cu un pH mai mare de 8,5) vei observa că începi să simţi o îmbunătăţire a sănătăţii şi o creştere a energiei şi vitalităţii. Corpul nostru este proiectat să fie alcalin şi menţine un pH de circa 7,365 în ţesuturi şi în special în sânge.

Când mâncăm sau bem prea multe alimente sau băuturi care creează aciditate cum ar fi băuturi de tip cola, zahăr, pâine dulciuri, pizza, chipsuri, alcool, orez alb, paste, grăsimi saturate, fast-food, alimente procesate industrial, sosuri şi condimente, lactate, carne, organismul face eforturi să îţi păstreze pH-ul de 7,365, ceea ce îl supune la un stres uriaş.

Hidratându-ne organismul cu apă cu pH ridicat îl ajutăm să îşi menţină alcalinitatea, să elimine toxinele şi acizii iar energia şi vitalitatea noastră cresc simţitor.

Suprapondera​litatea este tot o problemă de acidifiere, deci atunci când începi să te hidratezi cu apă alcalină vei vedea cum greutatea începe să scadă. E suficient să bei 2,5-3 litri de apă alcalină pe zi şi vei vedea o scădere a greutăţii corporale. Ceea ce ne duce la următorul avantaj …

3. Slăbire sănătoasă!

Creierul nostru nu face diferenţa între senzaţia de sete şi senzaţia de foame. Ambele apar atunci când corpului îi scade nivelul de energie. Când ne scade nivelul de energie, ambele senzaţii – de sete şi de foame – apar, dar noi presupunem aproape de fiecare dată că trebuie să mâncăm. Cu alte cuvinte de multe ori mâncăm atunci când de fapt ar trebui să bem apă. Atunci când ne hidratăm constant şi corect această confuzie între cele două senzaţii nu mai apare şi vom mânca mai puţin, de fapt vom mânca exact cât avem nevoie. Cu siguranţă asta te poate ajuta să reduci kilogramele în plus.

Pe de altă parte, apa alcalină ionizată este cel mai bun detoxifiant pentru organism, apa fiind agentul principal prin care sunt eliminate din organism reziduurile, toxinele, celulele moarte. De cele mai multe ori, kilogramele în plus apar datorită cantităţii prea mari de toxine existente în corp. Pentru a putea funcţiona în continuare, organismul scoate din circuit aceste toxine şi le izolează prin înglobarea lor în ţesut adipos. Apa alcalină ionizată reface mediul corect la nivelul ţesuturilor, toxinele sunt eliminate, şi astfel organismul nu mai are nevoie de ţesutul adipos care “depozita” toxinele şi renunţă la el.

4. Piele mai curată.

Când începi să te hidratezi constant vei observa schimbări în bine la nivelul pielii. Probleme ca pielea uscată, acneea, eczema, psoriazisul se vor ameliora sau vor începe să dispară. De ce? Atunci când este deshidratat corpul foloseşte rezervele de apă disponibile pentru organele vitale cum ar fi creierul sau inima şi reduce aportul de apă către organele periferice cum este pielea.

5. Încetinirea îmbătrânirii.

Cauza îmbătrânirii premature este deshidratarea şi acidifierea corpului. Îmbătrânirea apare când nu eliminăm deşeurile şi toxinele din interior. Procesul de acumulare a acumulării de toxine şi aciditate în organism provoacă îmbătrânirea. Ajută-ţi corpul să elimine deşeurile acide, aceasta este cea mai puternică acţiune împotriva îmbătrânirii.

Antioxidanţii sunt de asemenea consideraţi ca o metodă de prevenire a îmbătrânirii pentru că ei ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi. Apa ionizată negativ este de departe cel mai puternic antioxidant, datorită cantităţii imense de ioni negativi pe care îi conţine. Fiecare ion negativ neutralizează o moleculă de radical liber, de aceea a bea apă alcalină ionizată este un mod excelent de a inversa procesul de îmbătrânire.

[krioft_oc_shortcode ids=”62,63,64,140″]

Azi îţi voi vorbi despre apă şi importanţa ei pentru detoxifierea organismului şi sănătatea ta. Şi îţi voi oferi o metodă simplă cu ajutorul căreia să îţi detoxifici organismul, în fiecare zi.

Ai de făcut un singur lucru simplu, dar foarte important:

Bea apă suficientă şi de bună calitate.

Apă suficientă inseamnă să bei în fiecare zi circa 30 ml de apă pentru fiecare kg de corp, adică, dacă ai o greutate de :

Aceste cantităţi sunt recomandate în condiţii normale de temperatură şi activitate. Dacă este foarte cald şi/sau faci sport şi transpiri, cantitatea de apă necesară poate să fie chiar dublă.

Apa de bună calitate este ceea ce eu numesc „apă vie”, sau apă biologic activă. Am ales acest termen de „apă vie” pentru a sublinia faptul că apa din diferite surse nu este la fel.

Apa provenind din izvoare diferite are caracteristici diferite: săruri diferite dizolvate în concentraţii variabile, pH diferit, ionizare (încărcătură electrică) diferită.

De asemenea, faţă de apa de izvor, apa potabilă de la robinet are adăugate în ea diferite substanţe chimice dezinfectante, care sunt însă nocive pentru organism.

În lume există câteva zone recunoscute pentru longevitatea deosebită a localnicilor. Câteva asemenea zone sunt: insulele Okinawa, zona Hunza din Pakistan, anumite zone din Georgia, Venezuela şi Peru. Locuitorii din aceste zone nu numai că ating vârste mult mai înaintate decât media din ţările civilizate, dar aproape că nu cunosc bolile degenerative cum ar fi: bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul, cariile dentare, etc.

În urma studiilor s-a constatat că în toate aceste zone apa are calităţi deosebite faţă de alte zone de pe glob. Apa alcalină şi ionizată negativ este unul dintre factorii esenţiali care îi ajută pe oamenii de acolo să fie sănătoşi şi longevivi.

De ce este apa atât de importantă?

Răspunsul ni-l dă ştiinţa: Corpul nostru este compus în proporţie de 70% din apă.

Sângele nostru este 92% apă, celulele noastre sunt 85% apă, creierul nostru este ​75% apă. De asemenea, celulele noastre „înoată” într-un lichid (lichidul interstiţial).

Organismul nostru este asemănător unui acvariu şi toate procesele care se desfăşoară în el depind de calitatea lichidului din interior. Dacă apa din „acvariu” este curată (are caracteristicile corecte), celulele se simt bine şi funcţionează perfect. Dacă apa este „murdară”, funcţionarea celulelor este mult îngreunată, ceea ce duce la lipsă de energie, secătuirea resurselor organismului şi boli.

Apa pe care o bei trebuie să aibă caracteristicile fluidelor tale interne (lichid interstiţial, sânge, limfă, salivă, etc.) pentru a-ţi hrăni celulele şi a elimina deşeurile de metabolism şi celulele moarte.

De ce este atât de important?

Lichidele interne care asigură funcţionarea organismului (sângele, limfa, lichidul interstiţial, saliva) au un pH uşor alcalin. Prin funcţionarea corpului se produc deşeuri (urină, transpiraţie, expiraţie) care sunt acide.

Savantul american Robert Young spune: “Există o singură boală care se numeşte acidifiere şi un singur tratament numit alcalinizare”. Absolut toate procesele fiziologice din organism precum absorbţia, asimilarea, transportul de substanţe, eliminarea, contracţiile musculare, bătăile inimii, etc., toate au loc atunci când pH-ul mediilor interne este slab alcalin.

pH-ul lichidelor biologice:

Acidifierea corpului duce la diminuarea randamentului de funcţionare al organismului, aceasta fiind cauza apariţiei a peste 150 de boli. 

Dacă vrei să îţi menţii corpul într-o formă excelentă şi să previi acumularea de toxine în corp, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să respecţi nevoile corpului. Adică să îl ajuţi să rămână preponderent alcalin. Cum poţi face asta? Având grijă la ceea ce introduci in corp: aer, apă, alimente.

Dacă dieta ta nu este preponderent bazată pe crudităţi, atunci sunt şanse foarte mari ca să fie preponderent acidă. Dacă locuieşti într-o zonă poluată, aerul pe care îl respiri îţi creează şi mai multă aciditate în organism.

Ai nevoie de ceva care să neutralizeze toată această aciditate şi să îţi ofere alcalinitatea internă corectă.

Cea mai eficientă soluţie este să bei o apă alcalină. Fiind 70% apă, atunci când bei suficientă apă acalină, vei restabili foarte rapid mediul corect în corp.

Ce mai poate face apa?

Apa poate contribui enorm la procesul de hrănire celulară şi poate fi cel mai puternic antioxidant care va neutraliza radicalii liberi şi îţi va creşte imunitatea. Asta înseamnă că nutrienţii pe care îi mănânci chiar ajung să hrănească fiecare celulă. Şi mai înseamnă că eşti foarte rezistent la boli şi nu vei îmbătrâni prematur.

Nu orice apă poate face asta, ci doar o apă ionizată negativ.

Un mediu interstiţial corect, care permite hrănirea celulelor şi neutralizează radicalii liberi, este un mediu alcalin şi cu o încărcătură electrică negativă.

Sursele de ioni negativi sunt din nou aerul, apa şi alimentele. Dacă nu locuieşti la munte sau în apropierea unei păduri, dacă nu mănânci o doză mare de alimente crude şi dacă bei apă de la robinet sau chiar îmbuteliată atunci eşti supus unui proces puternic de oxidare. Asta îţi impurifică mediul intern, îţi scade vitalitatea şi te face mult mai vulnerabil la boli şi predispus la îmbătrânire prematură.

Apa ionizatănegativ băută zilnic, plimbările la munte sau prin pădure, un aparat de ionizat aerul instalat acasă sunt soluţiile pe care le ai la îndemană pentru a te feri de aceste pericole.

Deci, pentru mine, „apă vie” înseamnă apă alcalină (preferabil cu un pH în jur de 9,5) şi ionizată negativ (preferabil cu o încărcătură electrică negativă între -200 şi -1000 mV) .

Dacă apa pe care o bei de obicei nu este alcalină şi ionizată negativ, în ghidul gratuit “7 Metode prin care poți obține apă alcalină” ​ vei găsi câteva soluţii prin care poţi să obţii o asemenea apă. ​

Poţi descărca gratuit ghidul ​“7 Metode prin care poți obține apă alcalină” înscriindu-te la newsletterul Wellnessist. În plus, vei primi informaţii utile despre detoxifierea organismului imediat ce le publicăm pe site. Te poţi dezabona oricând doreşti, iar între timp emailul tău va fi în siguranţă, fiindcă nu ne place spamul după cum sunt sigur că nici ţie nu îţi place.

Cât de des să beau apă alcalină şi ionizată?

Îţi recomand să bei apă alcalină şi ionizată zi de zi. Pentru început fă un experiment de minimum 6 luni în care să bei zilnic cantitatea recomandată de „apă vie”. Vei simţi diferenţa. Apoi vei putea alege în cunoştinţă de cauză ce fel de apă vrei să bei în continuare.

Ce obţin dacă beau apă biologic activă?

Vei avea astfel mai multă energie, o imunitate mai puternică, vei preveni majoritatea bolilor şi vei încetini procesul de îmbătrânire.

Vreau să ştiu părerea ta despre informaţiile pe care tocmai le-ai aflat. Te invit să împărtăşeşti cu mine ideile tale pe tema asta lăsând un comentariu. Îmi poţi pune de asemenea întrebări şi îţi voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Ai grijă de corpul tău şi el va avea grijă de tine!

[krioft_oc_shortcode ids=”62,63,64,140″]

Folosește apa acidă pentru o piele mai frumoasă și un păr mai strălucitor

Setarea ionizatorului: Apă mediu acidă

Îngrijirea tenului

Apa acidă poate fi o soluție de frumusețe bună pentru pielea ta. Aceasta acționează ca un astringent și ajută pielea să se mențină moale și elastică. (Pielea este ușor acidă.)

Spălarea feței și a mâinilor

Apa acidă face ca pielea feței să devină mai fină și ajută la îmbunătățirea structurii și strălucirii pielii.

Spală-te pe mâini cu apă acidă, are efect dezinfectant. Păstrează niște apă acidă într-o mică sticlă cu pulverizator pentru a-ți putea spăla mâinile atunci când nu ești acasă.

Îngrijirea părului

Clătește-ți părul cu apă acidă înainte și după spălarea cu șampon pentru a reduce căderea părului, mătreața, mâncărimile pielii capului, pentru a ajuta părul să își păstreze strălucirea naturală, și pentru a îmbunătăți starea generală a părului tău.

Bărbierit

Apa acidă este o loțiune după ras naturală excelentă. Ajută la reducerea iritațiilor provocate de bărbierit.

Baie

Adaugă 1-2 litri de apă în cadă pentru a-ți îmbunătăți starea pielii.

poza apa acida

Tratează probleme de piele

Setarea ionizatorului: Apă mediu acidă

Piciorul atletului și ciuperca unghiei

Ține piciorul în apă acidă călduță 20-30 de minute în fiecare zi pentru a grăbi vindecarea.

Erupții pe piele

Apa acidă ajută la reducerea acneei, decolorării pielii, umflăturilor, erupțiilor, urticariei.

Arsuri

Apa acidă poate scădea durerea cauzată de arsuri și poate ajuta la o vindecare mai rapidă.

Mâini crăpate

Apa acidă ajută la vindecarea mai rapidă a pielii crăpate de pe mâini.

Eczema

Apa acidă ajută la păstrarea pielii curate, minimizează mâncărimile și accelerează vindecarea.

Mușcături de insecte

Apa acidă micșorează senzația de mâncărime și durerea.

Tăieturi mici, zgârieturi, julituri

Apa acidă ajută la curățarea rănilor și grăbește vindecarea.

Arsuri de soare

Apa acidă reduce roșeața și durerea și accelerează vindecarea.

Îngrijește plantele

Setarea ionizatorului: Apă mediu acidă

​Udarea florilor

Udă cu apă acidă plantele de casă și din jurul casei cărora le place mediul mai acid.

Flori tăiate

Înmoaie cozile florilor în apă acidă pentru a prelungi durata lor de viață. Pune în vază apă acidă, de asemenea. Va păstra florile proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.​

poze produse curatenie

​Păstrează casa curată cu mai puține chimicale

Setarea ionizatorului: Apă mediu acidă

Curățenie în general

Curăță-ți casa fără chimicale. Îndepărtează murdăria și pământul, reduc mirosurile neplăcute, curăță majoritatea suprafețelor cu apă acidă. Când folosești apă acidă pentru curățarea podelelor, murdăria va fi îndepărtată mai ușor și acestea se vor usca mai repede.

legume spalate cu apa acida

Proprietăți dezinfectante

Setarea ionizatorului: Apă puternic acidă

Prepararea alimentelor

Clătește fructele și legumele proaspete, carnea și peștele cu apă acidă pentru a preveni contaminarea cu e-coli sau alte tipuri de bacterii.

Mirosuri

Apa acidă neutralizează mirosurile puternice, cum ar fi cele de ceapă sau usturoi de pe mâinile tale. O poți folosi și ca să împrospătezi aerul.

Spălarea vaselor și a suprafețelor din bucătărie

Păstrează tocătoarele, blaturile și chiuvetele curate. Clătește lavetele și bureții cu apă acidă pentru a încetini dezvoltarea bacteriilor și a preveni aparița mirosurilor neplăcute.

Igiena orală

Folosește apă acidă ca să te speli pe dinți, să îți masezi gingiile, folosește-o ca apă de gură sau pentru gargară (nu o înghiți).

Îngrijirea animalelor de companie

Clătește animalele de companie după baie cu apă acidă, pentru ca acestea să aibă o blană mai sănătoasă.

Cum pot obține apă acidă?

O poți obține dacă ai un ionizator de apă electric, pe care îl poți găsi la noi în magazin.

Invalid shortcode parameters

​Cumpărarea unui ionizator de apă este o investiție serioasă, care îți va schimba viața. Din păcate, pentru mulți acesta este un proces dificil. Sunt atât de multe alternative. Atât de multe informații care se bat cap în cap, și atât de multă publicitate exagerată.

La toate acestea se adaugă acum încă o opțiune pe care tu trebuie să o iei în considerare: generatorul de hidrogen. Din nefericire, deja există înformații eronate și reclamă exagerată în jurul acestor aparate. Asta face ca sarcina ta, care era deja dificilă, să fie și mai grea.

Pentru că Alkaviva importă și oferă atât ionizatoare de apă cât și generatoare de hidrogen, putem să comparăm cele două tehnologii obiectiv. Acest articol va ajuta la clarificarea beneficiilor ambelor tipuri de aparate, va demonta o parte dintre informațiile exagerate sau eronate și îți va ușura luarea unei decizii corecte. 

Generatoarele de hidrogen (H2)

Un generato​r de hidrogen (H2) produce și dizolvă hidrogen molecular într-o cameră de electroliză, la fel ca un ionizator de apă. Diferența dintre ele este membrana. Noile tehnologii din generatoarele de hidrogen folosesc membrane speciale schimbătoare de protoni (Proton Exchange Membranes sau PEM), spre deosebire de membranele schimbătoare de ioni folosite în ionizatoarele de apă. Aceasta este partea tehnică.

Susținătorii generatoarelor de hidrogen fac ca totul să sune complex și nou, dar acest tip de membrană există deja de ceva timp. Este folosit pe scară largă de cercetătorii din industria auto care vor să obțină curent electric din hidrogen. Generatoarele de hidrogen lucrează invers: folosesc curent electric pentru a crea hidrogen. Lăsând termenii tehnici la o parte, lucrurile sunt destul de simple.

O diferență a noii tehnologii este că nu depinde de conținutul de minerale alcaline din apa de la robinet pentru a creea hidrogen. Altă diferență este că noile generatoare creează hidrogen fără să crească pH-ul, ceea ce înseamnă că aparatul creează apă cu hidrogen dar fără să creeze apă alcalină

Din păcate, unii dintre cei care promovează generatoarele de hidrogen exagerează mult când susțin superioritatea generatoarelor de hidrogen față de ionizatoarele de apă. Aceștia sunt foarte critici la adresa ionizatoarelor de apă, care până la urmă sunt cele care ne-au oferit primele posibilitatea de a bea apă cu hidrogen, pe când generatoarele de hidrogen încă nu fuseseră inventate.

Sunt generatoarele de hidrogen “mult superioare” ionizatoarelor de apă? Tuturor ionizatoarelor de apă? Noi nu credem asta.

Chiar dacă generatorul nostru de hidrogen Ionpia H2 produce în mod consistent concentrații mari de hidrogen molecular (H2) pe o varietate de surse de apă, pe multe surse de apă și un ionizator de apă tradițional (în special noua serie avansată H2 de la Alkaviva) are performanțe la fel de bune. În plus, ionizatoarele de apă îți oferă și alte beneficii pe lângă faptul că produc apă cu hidrogen.

În primul rând apa trebuie să fie curată

Numărul crescut de contaminanți din apa de la robinet nu este o noutate. Alkaviva a dedicat ani întregi pentru a perfecționa tehnologia sa patentată de filtrare UltraWater, fabricată în SUA. Filtrele UltraWater reduc majoritatea contaminanților din apa de la rețea, inclusiv cei care sunt cel mai greu de eliminat, cu 99,9%, fapt dovedit de testele făcute în laboratoare independentecertificate EPA (Agenția de Protecția Mediului din SUA).

Unele generatoarele de hidrogen, cum este modelul Ionpia H2 de la Alkaviva, au un și un sistem dual de filtrare compus dintr-un filtru de carbon de tip bloc și un filtru cu membrană de 0,01 microni. Acest sistem de filtrare oferă o bună eliminare a clorului și a altor contaminanți pe care carbonul activ îi elimină, o bună reducere a microorganismelor datorită membranei de 0,10 microni, dar va elimina puțin din alte tipuri de contaminanți.

Poți comanda generatorul de hidrogen Ionpia H2 împreună cu un filtru UltraWater extern, opțional. Asta înseamnă că poți avea cea mai curată apă cu hidrogen. Alte generatoare de hidrogen nu oferă soluții satisfăcătoare pentru acest aspect important al sănătății și siguranței care este filtrarea apei.

Un beneficiu interesant al ionizatorului de apă este că, în timpul procesului de ionizare, nivelurile fluorului și a compușilor chimici cum ar fi nitrații, fosfații și cianurile sunt mult reduse deaorece acestea sunt atrase în apa acidă. Alkaviva are rezultate ale testelor făcute la University of Nevada din Reno care dovedesc acest beneficiu. 

Se depun minerale sau nu?

Un reproș justificat adus unor modele de ionizatoare de apă este că în zonele cu apă dură pe electrozi pot să se depună minerale, ceea ce reduce rapid concentrația de hidrogen (H2) generat aproape de zero. Aceasta este adevărat mai ales pentru ionizatoarele cu tehnologie mai veche care curăță electrozii doar la anumite intervale de timp, sau au nevoie de curățare manuală cu acid citric la intervale scurte.

AlkaViva a introdus tehnologia patentată de autorățare DARC ​în 2006. Aceasta curăță electrozii la fiecare folosire a aparatului, în timp ce acesta funcționează. De-a lungul anilor s-a dovedit în mod repetat că ionizatoarele noastre NU acumulează depuneri de minerale în camera de electroliză. La fel de important este și faptul că noi am creeat în premieră o gamă de tehnologii care previn acumularea depunerii de săruri înainte și după camera de electroliză, chiar și în zonele cu apă foarte dură. 

Promotorii noilor generatoare de hidrogen susțin că în aparatele lor nu apar niciodată depuneri de minerale datorită membranei de nano-filtrare (plasată după primele două filtre) care ar înlătura mineralele care se pot depune. Noi credem că nano-filtrarea este eficientă. Ei descriu un proces neclar în care mineralele care se pot depune sunt eliminate din apă, apoi sunt reintroduse în apă din nou în altă parte a procesului.

Bazându-ne pe datele pe care le avem și pe expertiza noastră, ne întrebăm cum va funcționa conceptul “returnării mineralelor în apă”  după ani de funcțonare. Te poți aștepta oricum la depuneti în aparat, înainte și după membrana de nano-filtrare. De aceea, noi recomandăm soluții de prevenire a depunerii de minerale pentru a-ți proteja generatorul de hidrogen. Simplu spus, dacă folosești apă dură în orice aparat, vor apărea depuneri de minerale. Vrei să îți protejezi aparatul împotriva defecțiunilor provocate de acestea.

Cât de mult hidrogen molecular (H2) produce?

Marea majoritate a cercetărilor făcute în ultimii peste 30 de ani asupra beneficiilor apei alcaline ionizate, au fost făcute pe apă produsă de un ionizator de apă electric.

Milioane de oameni care au băut apă alcalină ionizată în ultimii 35-40 de ani, au raportat o varietate de efecte pozitive pentru sănătate, și cercetătorii au certificat multe dintre acestea. Aceste rezultate benefice dovedite au dus, de asemenea, la clasificarea ionizatoarelor de apă ca dispozitive medicale în Japonia și Coreea.

Noi știm acum că majoritatea ionizatoarelor produc hidrogen molecular (H2), care este dizolvat în diferite concentrații în apa alcalină. De la publicarea primelor cercetări asupra beneficiilor hidrogenului molecular pentru sănătate, în 2007 (1), mulți cercetători sunt convinși acum că hidrogenul molecular (H2) este probabil principala cauză a beneficiilor pentru sănătate a apei alcaline ionizate. (2,3)

Unele cercetări sugerează că nivele crescute de H2 dizolvat în apă au efecte terapeutice mai mari în anumite boli. Diferite modele de ionizatoare de apă diferă foarte mult între ele ca și capacitate de a produce H2. Unele produc cantități neglijabile (0,1 – 0,2 ppm), în timp ce altele (cum sunt cele din seria Alkaviva H2) produc hidrogen molecular până aproape la nivelul de saturație (în jur de 1.2 ppm).

Important: Chiar și un ionizator de apă mai puțin performant produce mult mai mult hidrogen molecular (H2) dizolvat în apă decât cel care se găsește în izvoarele cu proprietăți terapeutice recunoscute la care se face referire de obicei pe internet: Nordenau (Germania), Lourdes (Franța), Tlacote (Mexic), Nadana (India).

În ionizatoarele de apă, concentrații mari de H2 apar de obicei în apa cu pH mare, al cărei gust unii oameni nu îl agreează. Dacă asta ți se întâmplă și ție, adaugă puțin suc de lămâie.

Vesta H2 este poate singurul ionizator de pe piață care îți oferă tot ce e mai bun din ambele lumi: un nivel excelent de hidrogen molecular (H2), la un nivel de pH mai mic, unde apa are gust bun.

Apreciem faptul că generatoarele de hidrogen fac o treabă bună (cel puțin la început) în a produce concentrații foarte bune de hidrogen molecular. Dar sunt aparate noi. Încă nu au o istorie de 35 de ani de folosire de către consumatori. În plus, încă nu există o comparație directă făcută de către cercetători care să arate dacă efectele apei cu hidrogen care are ph neutru sunt la fel de bune cu ale apei alcaline ionizate.

[krioft_oc_shortcode ids=”144,73″]

Alcalin sau neutru?

Generatoarele de hidrogen molecular nu pot modifica pH-ul apei. Ionizatoarele de apă pot crește sau scădea pH-ul apei și astfel pot creea apă modificată în mai multe moduri, cum ar fi:

În unele cercuri noțiunea de apă structurată este considerată acum pseudo-știință chiar de către cei care o promovau în trecut. Ei se bazează doar pe interpretarea unei singure autorități în apa cu hidrogen care neagă posibilitatea că cercetările încă nici nu au dovedit dar nici nu au infirmat în mod unanim și definitiv afirmațiile legate de structura apei.

În legătură cu acest fapt noi preferăm să acceptăm că, în evoluția tuturor științelor, multe lucruri noi pot fi și vor fi descoperite. De exemplu, acum 5 ani teoria despre zona de excludere (Exclusion Zone) din apă a Dr. Gerald Pollack era o presupunere și nu fusese încă dovedită. Acum este un fapt dovedit. De aceea, noi considerăm că nu s-a ajuns la concluzia definitivă în cercetările privind structura apei.

Cercetările publicate despre apele minerale alcaline și echilibrul pH-ului în corpul uman sunt promițătoare (4,5) și sprijină ipoteza care are nevoie de cercetări suplimentare că pH-ul apei alcaline ionizate poate avea aceleași efecte. Beneficiile ionului hidroxil pentru alcalinizarea corpului nu au fost încă complet determinate, pentru că încă nu au fost puse întrebările corecte în cadrul cercetărilor.

Chiar și așa, milioane de oameni consideră că apa alcalină ionizată i-a ajutat la îmbunătățirea unei game largi de probleme de sănătate, le-a adus un nivel crescut de energie, claritate mentală și anduranță, i-a ajutat la menținerea unui pH corect în corp și îmbunătățirea stării de bine în general. Este doar un efect placebo? Rezultatele raportate sunt prea multe, prea consistente și se întind pe o perioadă prea mare de timp, deci noi credem că nu e vorba de efectul placebo.

Diferite tipuri de apă, multiple utilizări

Ionizatoarele de apă fac mai mult decât să producă apă cu hidrogen molecular (H2) pentru băut. Ele creează diferite tipuri de apă, cu diferite funcții. Ele produc și apă alcalină dar și apă acidă. Mulți utilizatori folosesc exclusiv apă puternic acidă sau puternic alcalină pentru curățenia și dezinfectarea casei, economisind sume consistente și reducând cantitatea de chimicale folosite.

Meriți să fii liniștit 

Generatoarele de hidrogen sunt noi ca tehnologie. La fel de noi sunt și companiile care le vând. Până acum. Doar Alkaviva îți oferă certitudinea unei istorii de 13 ani de vânzare și service a celor mai performante și avansate ionizatoare de apă, care la rândul lor au o istorie de 35 de ani în spate.

Acum noi îți oferim de asemenea generatorul de hidrogen premium Ionpia H2. Atât ionizatoarele cât și generatoarele noastre îți oferă siguranța și certitudinea filtrării UltraWater.

Doar AlkaViva îți recomandă și îți poate oferi soluții testate și dovedite de testare a calității apei și tratare a acesteia înainte de ionizare, plus filtrare care elimina 99% din contaminanți. Aceste lucruri sunt foarte importante. Din păcate, industria noastră este plină de magazine online care susțin că produsul lor este cel mai bun, dar nu oferă mai mult decât filtre de carbon. Mai neplăcut, unii dintre acești furnizori dispar lăsând clienții fără filtre de schimb sau service.

Fie că alegi noul generator de hidrogen Ionpia H2 sau unul dintre ionizatoarele de apă Alkaviva din seria H2, vei obține o apă fără contaminanți, cu gust foarte bun, cu un nivel excelent de hidrogen molecular (H2) dizolvat.

Oricare dintre cele două variante ai alege – generator de hidrogen de la Alkaviva sau ionizator de apă de la Alkaviva – nu ai cum să greșești, ambele sunt opțiuni excelente. În plus, ai liniștea că te poți baza pe o firmă cu o istorie solidă în spate.

Referințe

1. Nature Medicine 13, 688 – 694 (2007) “Hydrogen acts as a therapeutic antioxidant by selectively reducing cytotoxic oxygen radicals.” Ikuroh Ohsawa 1, Masahiro Ishikawa 1, Kumiko Takahashi 1, Megumi Watanabe 1,2, Kiyomi Nishimaki 1, Kumi Yamagata], Ken-ichiro Katsura 2, Yasuo Katayama 2, Sadamitsu Asoh 1 & Shigeo Ohta 1

2. Medical Gas Research, 2013. 3(1): p. 10. “The evolution of molecular hydrogen: a noteworthy potential therapy with clinical significance.” Brandon J Dixon, Jiping Tang and John H Zhang

3. BMC Proc 5 Suppl 8, P69. “The neuroprotective effects of electrolyzed reduced water and its model water containing molecular hydrogen and Pt nanoparticles.” Yan H1, Kashiwaki T2, Hamasaki T2, Kinjo T1, Teruya K3, Kabayama S4, Shirahata S3.

4. J Int. Soc. Sports. Nutr. 2010 Sep 13;7:29. doi: 10.1186/1550- 2783-7-29. “Acid-base balance and hydration status following consumption of mineral-based alkaline bottled water.” Heil DP1.

5. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2012 Jul;121(7):431-4. “Potential benefits of pH 8.8 alkaline drinking water as an adjunct in the treatment of reflux disease.” Koufman JA1, Johnston N.

Sursa: ​http://alkavivanews.com/water-ionizer-h2-generator-decide

crossarrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram