Ce este un generator de apă hidrogenată și de ce merită să ai și tu unul

generator de apa hidrogenata

Ce este un generator de apă hidrogenată

Un generator de apă hidrogenată este un aparat care produce apă hidrogenată, adică apă cu hidrogen molecular dizolvat. Despre ce este apa hidrogenată și beneficiile ei am vorbit pe larg în articolul Apa hidrogenată și beneficiile ei pentru sănătatea ta.

De ce a apărut generatorul de apă hidrogenată

În ultimii zece ani, a fost făcute peste 600 de studii care au arătat eficiența terapiei cu hidrogen în tratamentul unui număr mare de boli.

Generatoarele de apă hidrogenată au apărut pentru că oamenii au căutat să găsească diverse variante prin care să producă apă hidrogenată, și să testeze dacă există diferențe între apele cu hidrogen obținute în moduri diferite. Alături de ionizatoarele de apă, care sunt deja consacrate și cunoscute de câteva zeci de ani deja, generatoarele de apă hidrogenată încep să devină din ce în ce mai cunoscute și folosite în ultimii ani.

Tehnologia unui generator de apă hidrogenată

Generatoarele de apă hidrogenată produc hidrogen dizolvat în apă prin electroliză, la fel ca ionizatoarele de apă. Camera de electroliză a unui generator apă hidrogenată este însă diferită de cea a unui ionizator.

Tehnologia pentru camera de electroliză a generatoarelor de hidrogen provine de la bateriile cu hidrogen pentru industria auto, doar că este folosită nu pentru a produce curent electric plecând de la hidrogen, ci pentru a produce hidrogen plecând de la curent electric și apă.

Citește tot articolul

Apa hidrogenată și beneficiile ei pentru sănătatea ta

Apa hidrogenată și beneficiile ei pentru sănătate

​Hidrogenul molecular ar putea fi ultima mare descoperire în biomedicină, cu peste 300 de studii care arată efectele benefice ale acestui nou agent publicate în ultimul deceniu. Profesor Sergej M. Ostojic, MD, PhD​

Cum ar fi dacă ar exista o metodă naturală de a reduce durerea și inflamația? De a crește energia, funcțiile cognitive, performanța sportivă și recuperarea? De a neutraliza radicalii liberi dăunători și de a sprijini producția de enzime și antioxidanți a corpului? Și de asemenea de a hidrata celulele și a sprijini sănătatea și bunăstarea întregului corp?

Omenii de știință au descoperit că apa hidrogenată (apa cu hidrogen molecular dizolvat) are toate aceste proprietăți și chiar mai mult. Hidrogenul molecular a devenit o zonă importantă în cercetarea științifică medicală.

În ultimii ani tot mai mulți oameni consumă apă alcalină sau apă alcalină ionizată și se bucură de beneficiile ei. Totuși, până acum câțiva ani nu se știa că unul dintre elementele care face ca apa alcalină ionizată să aibă proprietăți benefice este faptul că aceasta este și hidrogenată, (conține hidrogen molecular dizolvat).

Hidrogenul – unul din elementele vindecătoare din apele tămăduitoare

În întreaga lume sunt surse de apă binecunoscute care au proprietăți vindecătoare sau curative. Cercetătorii au descoperit recent hidrogen molecular (H2) în mostre de apă de la Nordenau (Germania), Tlacote (Mexic) și Hita Tenryosui, Japonia.

Citește tot articolul

Cum poți afla ce vârstă ai cu adevărat [Pont: Nu e cea din buletin]

După cum știi deja, suntem mari fani ai prevenției și ai întreținerii corpului pentru ca el să fie în formă maximă și să funcționeze perfect. Dar cum îți dai seama dacă modul în care îți îngrijești corpul funcționează?

Sigur, dacă te simți bine și arăți asa cum îți place, e un semn bun. Înseamnă că faci bine ce faci. Dacă vrei și niște dovezi mai clare, le poți avea. Poți să îți măsori vârsta reală a corpului.

Corpul tău are altă vârstă decât cea din buletin

Vârsta cronologică

E vârsta care reiese din cartea ta de identitate, cea pe care o spui când te întreabă oricine câți ani ai. Dar mai există și alte feluri de vârstă.  

Vârsta biologică

Vârsta biologică, numită și vârstă metabolică, este vârsta reală a corpului tău. Ea poate fi egală, mai mică sau mai mare decât vârsta ta din buletin. De cele mai multe ori nu este egală cu vârsta ta cronologică. Cu alte cuvinte, corpul tău poate să fie mai tânăr sau mai bătrân decât vârsta ta.

Dacă vârsta ta biologică este mai mare decât cea din buletin, înseamnă că ți-ai consumat rezervele de vitalitate în avans, pentru că nu ți-ai îngrijit corpul corect. E un semnal de alarmă, pe care nu ar trebui să îl ignori.

Citește tot articolul

Ce poți să faci când poftele te împiedică să slăbești

Ți-ai propus să slăbești. Ai găsit o dietă despre care ți-au spus mai multe persoane că funcționează. Ai început să o ții, sau poate deja ai dus-o până la capăt.

Ești mulțumit de rezultate. Dacă o ții tot așa, până la sfârșitul curei sigur slăbești cele ”X” kilograme pe care ți le-ai propus. Sau, dacă ai terminat deja regimul, de acum vei fi mult mai atent la ce mănânci, ca să nu te mai îngrași. 

Dar, la un moment dat, pur și simplu ți se face poftă de ceva.

Tot ce ți-ai propus, că nu vei mai mânca dulciuri, că nu vei mai mânca făinoase, e ca și cum nu ar exista. Pofta preia controlul. Înainte să îți dai seama ce faci, ai terminat ciocolata, sau pizza, sau porția de cartofi prăjiți, sau punga de chipsuri.

Nu spun că nu ar trebui să mănânci niciodată nimic din cele de mai sus. Cu toții am crescut mâncându-le, și a foarte greu să renunți pur și simplu la ele, doar pentru că ai aflat că nu sunt sănătoase sau că te îngrașă. Logica nu are nici o putere în fața poftei. Nu pe termen lung.

Ce poți să faci atunci? Există soluții, și exact asta vreau să îți ofer în acest articol: soluții inteligente prin care să poți reduce sau anula poftele ca să poți slăbi mai ușor sau să îți poți menține greutatea ideală.

Citește tot articolul

Cum să îți detoxifici ficatul în 14 zile

detoxifierea ficatului

Am scris pe larg despre detoxifierea ficatului. Știi deja că este una dintre procedurile importante de detoxifiere a organismului. Dacă vrei să ai o sănătate bună până la adânci bătrâneți, merită să o faci periodic.

Astăzi vorbim în detaliu despre un program de detoxifiere a ficatului de 14 zile. Ai mai jos tot ce trebuie să știi ca să îl poți face și să te bucuri de beneficiile lui. Fie că vrei să rămâi în formă maximă, că vrei să scapi de anumite probleme de sănătate, sau să slăbești, merită să faci acest program. 

Beneficiile programului de detoxifiere a ficatului

Efectele programului sunt multiple. După acest program de 2 săptămâni vei avea mai multă energie, o minte mai clară, aproape sigur mai puține kilograme și mai puțini centimetri în talie.

Am spus slăbire? Da. Ce legătură are asta cu ficatul? Are o mare legătură, deoarece:

  • Ficatul este responsabil de metabolizarea grăsimilor
  • Ficatul secretă unul dintre hormonii responsabili cu arderea grăsimilor, IGF
  • Toți cei 6 hormoni care provoacă arderea grăsimilor funcționează prin intermediul ficatului
  • 80% din funcția tiroidiană are loc prin intermediul ficatului. Hormonii tiroidieni devin activi numai după trecerea lor prin ficat. Hormonii tiroidieni reglează viteza metabolismului celular. Atunci când ai deficit de hormoni tiroidieni, te îngrași pe tot corpul, în mod uniform.
Citește tot articolul
>