Archive

Category Archives for "Ionizatoare de apă"

Are ionizatorul meu depuneri de minerale?

În cazul în care ai o sursă de apă dură, vor apărea în timp depuneri de minerale în tuburile și furtunul flexibil al ionizatorului tău. Mai jos ți-am pregătit o serie de imagini care îți arată principalele componente pe care trebuie să le verifici pentru a evalua starea ionizatorului tău.

Unde să verifici dacă sunt depuneri la un ionizator montat deasupra blatului

Furtunul flexibil inoxidabil

Cel mai rapid poți verifica dacă ionizatorul tău are depuneri de săruri uitându-te la capătul înșurubat în aparat al furtunului inoxidabil flexibil prin care iese apa alcalină.

Deșurubează furtunul și uită-te la capătul acestuia dinspre aparat. Dacă vezi pe interior un inel alb, mai subțire sau mai gros, ionizatorul tău are depuneri de minerale. Mai jos ai câteva imagini: una cu un furtun inoxidabil fără depuneri, și câteva exemple de furtune inoxidabile cu depuneri. După cum vezi, depunerile pot fi în strat foarte subțire, sau pot chiar să înfunde furtunul.

Furtunul inoxidabil flexibil, capătul care se înșurubează în aparat. Fară depuneri de minerale.

Furtunul inoxidabil flexibil, capătul care se înșurubează în aparat. Cu depuneri de minerale - 3 exemple.

Duza superioară

De cele mai multe ori e suficient sa verifici furtunul inoxidabil flexibil ca să îți dai seama dacă ionizatorul trebuie curățat.

Citește mai departe

Cum să cureți ionizatorul de apă

Acest articol este primul dintr-o serie în care vei afla mai multe moduri în care îți poți curăța ionizatorul. Prima metodă, cea din acest articol, este cea mai ieftină pentru tine, deci ți-o recomand înaintea celorlate. Este ușor de făcut și mai jos ai instrucțiuni detaliate.

De ce trebuie să curăț ionizatorul?

Ionizatoarele Alkaviva au cele mai performante sisteme de autocurățare a electrozilor. Totuși, oricât de performant ar fi sistemul de autocurățare, mici depuneri de minerale pot apărea în timp în camera de electroliză. Dacă aceste depuneri trec de un anumit prag, performanțele ionizatorului tău vor scădea.

 

Pentru ca ionizatorul tău să își păstreze performanțele de pH, ORP și Hidrogen în timp, acesta are nevoie din când în când de o singură operațiune de întreținere din partea ta: curățarea periodică.

De asemenea în orice ionizator există și alte zone în care pot apărea depuneri de minerale în timp. Aceste acumulări de minerale pot duce la reducerea debitului de apă alcalină sau chiar la înfundarea completă a conductelor interioare ale ionizatorului, ceea ce poate provoca blocarea aparatului.

Cât de des trebuie să curăț ionizatorul?

În funcție de nivelul de duritate al sursei tale de apă, acumularea, de obicei, nu devine o problemă pentru cel puțin 8-24 luni de utilizare.

Citește mai departe

De ce să alegi un ionizator de apă Alkaviva

Cauți cel mai bun ionizator de apă pentru tine? Ionizatoarele Alkaviva sunt o alegere excelentă, cu care nu ai cum să greșești. Află de ce, în continuare.

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Ți-am pregătit nu o imagine, ci un întreg film! Are doar 5 minute, dar conține tot ce trebuie să știi când alegi un ionizator. În continuarea filmului vei găsi toată informația din el și în format scris. 

5 elemente cheie pentru achiziția inteligentă a unui ionizator:

Dacă ai citit articolul Cum să alegi un ionizator de apă​, deja știi criteriile care contează când alegi un ionizator. Mai jos vom vedea cum stau ionizatoarele Alkaviva la aceste criterii.

1. Cea mai bună filtrare

Apa sănătoasă ar trebui să nu aibă contaminanți. Punct.

Știm toți cât de important este să bem suficientă apă în fiecare zi. Auzim destul de des și de pericolele ascunse în apa de la robinet sau îmbuteliată. Apa tratată standard încă mai conține reziduuri urbane, agricole sau industriale cum ar fi substanțe farmaceutice, metale grele și chiar substanțe chimice folosite la tratarea apei.

Toxinele și poluanții chimici ne distrug sănătatea. Apa alcalină ionizată ne reconstruiește. Dar dacă bem apă care nu este curățată bine de poluanții chimici toxici, atunci ne-am întors de unde am plecat.

Citește mai departe

Comparaţii între ionizatoarele de apă

​Vrei să afli cum se compară ionizatoarele Alkaviva cu alte ionizatoare? Găsești mai jos un tabel comparativ între câteva modele de ionizatoare din portofoliul Alkavia, și un video în care un laborator independent certificat EPA (Agenția de Protecție a Mediului din SUA) testează câteva modele de ionizatoare.

Atunci când vezi comparații între ionizatoare pe internet sau demonstrații care arată că un anumit model de ionizator produce un anumit nivel de pH și ORP, sunt câteva aspecte importante pe care trebuie să le știi:

  • Poți compara cu adevărat două ionizatoare doar dacă le măsori performanța pe aceeași sursă de apă, la același moment și la același debit. Calitățile sursei de apă influențează foarte mult performanțele oricărui ionizator, indiferent cât de performant este. De aceea nu poți compara două ionizatoare măsurând performanța unuia pe o sursă de apă și a altuia pe altă sursă de apă. Apoi, apa din aceeași sursă își schimbă parametrii​ în timp. De aceea, trebuie să faci măsurătorile în același timp pentru ambele aparate.
  • Pentru că vrem să fim cât mai obiectivi, în comparațiile noastre folosim fie informații din teste făcute de laboratoare independente, fie informații provenite din măsurători făcute de către AlkaViva, fie măsurători făcute de noi, cei de la Wellnessist.
Citește mai departe

Mituri despre ionizatoarele de apă

Vrei să alegi cel mai bun ionizator de apă pentru tine? Unul care să îţi ofere cele mai bune performanţe la un preţ corect? Atunci trebuie să deosebeşti adevărurile despre ionizatoarele de apă de "miturile" care le învăluie.

Ca în orice alt domeniu, şi în domeniul ionizatoarelor de apă există anumite "mituri". Anumite informaţii eronate sunt prezentate suficient de des de către anumiţi vânzători încât ajung să fie considerate reale. Asta te poate pune în două situaţii nedorite:

  • să cumperi un ionizator de apă care îți oferă apă alcalină doar pentru scurt timp pentru că nu este de calitate;
  • să plătești prea mult pentru un ionizator, neștiind că există ionizatoare la fel de bune sau chiar mai performante, de la producători la fel de buni.

În ambele cazuri lipsa de informare sau chiar dezinformarea te pot determina să faci alegeri mai puțin reușite, al căror rezultat în timp să nu fie cel scontat.

Cumpărarea unui ionizator de apă este o investiţie importantă, prin beneficiile pe care le are pentru sănătatea ta şi a familiei tale. De aceea noi îţi oferim informaţii bine documentate care să te ajute să faci cea mai bună alegere, cu un raport optim calitate-preț.

Mituri despre ionizatoarele de apă şi adevărul despre ele

1.

Citește mai departe
>