Cum poți afla ce vârstă ai cu adevărat [Pont: Nu e cea din buletin]

După cum știi deja, suntem mari fani ai prevenției și ai întreținerii corpului pentru ca el să fie în formă maximă și să funcționeze perfect. Dar cum îți dai seama dacă modul în care îți îngrijești corpul funcționează?

Sigur, dacă te simți bine și arăți asa cum îți place, e un semn bun. Înseamnă că faci bine ce faci. Dacă vrei și niște dovezi mai clare, le poți avea. Poți să îți măsori vârsta reală a corpului.

Corpul tău are altă vârstă decât cea din buletin

Vârsta cronologică

E vârsta care reiese din cartea ta de identitate, cea pe care o spui când te întreabă oricine câți ani ai. Dar mai există și alte feluri de vârstă.  

Vârsta biologică

Vârsta biologică, numită și vârstă metabolică, este vârsta reală a corpului tău. Ea poate fi egală, mai mică sau mai mare decât vârsta ta din buletin. De cele mai multe ori nu este egală cu vârsta ta cronologică. Cu alte cuvinte, corpul tău poate să fie mai tânăr sau mai bătrân decât vârsta ta.

Dacă vârsta ta biologică este mai mare decât cea din buletin, înseamnă că ți-ai consumat rezervele de vitalitate în avans, pentru că nu ți-ai îngrijit corpul corect. E un semnal de alarmă, pe care nu ar trebui să îl ignori.

Citește tot articolul
>