Cum să bei apă pentru o slăbire rapidă

60  comments

Ai avut vreodată impresia că faci tot ceea ce trebuie ca să slăbeşti, dar nu obţii rezultatele pe care ţi le doreşti? Ai simţit că îţi scapă ceva?

Poate că ai ţinut o dietă specială pentru slăbire, sau poate doar ai redus drastic cantitatea de alimente, uneori până la înfometare. Şi totuşi, cântarul parcă „nu ţine pasul” cu eforturile tale.

Sau poate că ai o digestie lentă, ai deseori probleme cu balonarea, şi te simţi mai tot timpul obosit?

Ei bine, am o veste bună pentru tine. De multe ori toate acestea au o cauză pe care nu o bănuieşti, dar care din fericire este uşor de eliminat. Citeşte mai departe, îţi voi împărtăşi secretul care te va ajuta să slăbeşti mai uşor, să ai mai multă energie, să scapi de balonări, digestie lentă, sinuzită şi alte boli. 

CUM bei apă este mai important decât crezi

E important să bei apă suficientă în fiecare zi dacă vrei să rămâi tânăr, sănătos, să arăţi bine şi să fii plin de energie.

Pe lângă calitatea şi cantitatea apei pe care o bei, este de o importanţă vitală pentru tine modul CUM bei apa. Deci, tu cum bei apa?

Modurile în care ne hrănim şi bem apă le învăţăm în copilărie. Suntem obişnuiţi încă din copilărie ca după ce mâncăm ceva să bem apă. Există şi o vorbă din popor care spune că „apa e bună dacă ai după ce să o bei”. Şi cum aproape toţi oamenii beau apă imediat după ce mănâncă, nu ne gândim că ar putea fi ceva în neregulă cu asta. Probabil şi tu faci la fel.

Să bei apă imediat după ce mănănci este un obicei greşit, care îţi creează multe probleme pe care nici nu le bănuieşti. Nu este vina ta că faci asta, toţi am fost învăţaţi la fel în copilărie, şi toţi tragem ponoasele. Nu are rost să te învinuieşti. Este însă în puterea ta să schimbi acest obicei şi să te bucuri de mai multă energie şi un corp mai suplu. Soluţia e simplă, o găseşti mai jos.

Ce se întâmplă când bei apă imediat după ce mănânci

Imaginează-ţi că ai o casă pe care o încălzeşti cu o sobă cu lemne sau cu un şemineu. Afară este frig şi umezeală, şi în casa ta este la fel – înainte să aprinzi focul. Odată ce ai aprins focul şi acesta arde cu putere, în casă este cald iar umiditatea în exces dispare. Te simţi bine în camera ta bine încălzită. Dacă aerul e prea uscat, poţi pune un vas cu puţină apă în apropierea şemineului.

Ce s-ar întâmpla însă dacă imediat ce ai aprins focul în şemineu, arunci o găleată de apă peste foc? Focul se va stinge sau va arde abia mocnit, iar în cameră va rămâne frig şi umezeală. Peste ceva timp, aprinzi din nou focul ca să te încălzeşti, apoi imediat arunci o găleată cu apă peste el. Sună nebunesc, nu? Nu ai face niciodată asta la tine acasă.

Şi totuşi, într-un fel faci asta de mai multe ori pe zi, în interiorul corpului tău, atunci când bei apă imediat după ce mănânci.

În medicina tradiţională europeană, indiană şi chineză, există termenul de „foc digestiv”. Acesta se referă la funcţia stomacului şi a intestinului subţire şi are un rol foarte important în organism:

 • descompune alimentele (combustibilul) şi ne asigură energia necesară activităţilor noastre
 • menţine un mediu interior corect în interiorul corpului, la fel cum focul menţine temperatura plăcută în cameră şi pereţii uscaţi.

Atunci când focul digestiv este puternic, omul este plin de vigoare şi are un tonus fizic şi psihic bun.

Atunci când focul digestiv este slab, conform medicinii tradiţionale în corp se acumulează „umiditate”, la fel cum într-o casă neîncălzită apare igrasia şi mucegaiul care distrug pereţii şi fac aerul irespirabil. „Umiditatea” descrisă în medicina trediţională apare în corp ca exces de mucus şi de toxine.

Efectele unui foc digestiv slab:

 • exces ponderal,
 • digestia greoaie,
 • balonare,
 • diaree,
 • dipsa de apetit,
 • oboseală,
 • micoze frecvente,
 • hipertensiune arterială,
 • reţinere de apă la picioare.

Cum stingi zilnic focul digestiv fără să îţi dai seama

Atunci când mănânci, stomacul secretă sucul gastric pentru a descompune alimentele. Acesta este o combinaţie de apă, acid clorhidric şi enzime digestive, şi are un caracter acid. În mod normal, alimentele ajunse în stomac vor fi descompuse de către enzimele digestive. Apoi, nutrienţii vor trece în intestinul subţire pentru a fi absorbite în sânge.

Dacă însă bei apă imediat după ce mănânci, apa ajunge în stomac şi diluează sucul gastric, ceea ce face ca enzimele digestive să nu mai poată descompune alimentele. Astfel, acestea trec în intestin în mare parte nedigerate. Din această cauză:

 • cantitatea de nutrienţi absorbită este mult mai mică, ceea ce duce la o cantitate de energie mai mică pentru tine
 • alimentele nedigerate fermentează sau intră în putrefacţie şi generează în organism mucus şi toxine care te îmbolnăvesc.

Ce legătură are asta cu o slăbire rapidă?

Menţinerea unei greutăţi normale şi arderea grăsimii în exces depinde de metabolismul tău, adică de capacitatea organismului de a transforma nutrienţii în energie.

Dacă metabolismul tău este prea lent, vei „arde” grăsimile prea încet şi nu vei reuşi să slăbeşti.

Dacă ai un metabolism rapid, va fi mult mai uşor pentru corpul tău să scape de grăsimea în exces.

Iar metabolismul este doar o manifestare fizică a focului digestiv din medicina tradiţională. Un foc digestiv bun înseamnă un metabolism mai rapid. „Aprinde-ţi” focul digestiv din nou şi vei slăbi mult mai rapid.

Cum reaprinzi şi înteţeşti focul digestiv

Dacă ai ajuns până aici, intuieşti deja metoda simplă care te va ajuta să slăbeşti mai uşor şi să ai mai multă energie.

Iată ce ai de făcut:

 1. nu bea apă imediat după ce mănânci. Abţine-te să bei apă (sau orice alt lichid) 1 oră după fiecare masă
 2. nu bea apă (sau orice alt lichid) cu mai puţin de 30 de minute înainte de masă

Este atât de simplu. Fă asta timp de 30 de zile şi îţi garantez că vei avea mai multă energie, vei slăbi mai rapid, vei scăpa de balonări, sinuzită şi nu numai.

De unde ştiu că metoda funcţionează şi cum pot să îţi garantez? Iată povestea mea.

Acum câţiva ani, în fiecare dimineaţă mă trezeam iritat, cu o senzaţie neplăcută în zona frunţii, deasupra ochilor, şi în spatele ochilor. Îmi dădea o stare proastă şi îmi strica fiecare început de zi. În fiecare zi. Aveam sinuzită.

Tot în acea perioadă, am descoperit studiind medicina tradiţională chineză efectele pe care le are „umiditatea” în organismul uman. Am aflat şi că schimbând modul în care beau apă pot să-mi reactivez focul digestiv. Aşa că m-am hotărât pe loc să fac un experiment şi să nu mai beau apă imediat după masă.

Rezultatele au apărut imediat. În mai puţin de o lună, am observat că mă trezeam dimineaţa fără senzaţia supărătoare de iritaţie din spatele ochilor şi din frunte. A fost o mare bucurie pentru mine, pentru că nici nu mai ştiam cum e să te trezeşti bine dispus dimineaţa.

Îţi spun deci din proprie experienţă, metoda funcţionează şi îţi va aduce beneficiile aşteptate dacă o foloseşti.

Tips and tricks

 1. Atunci când începi să te abţii să bei apă imediat după masă s-ar putea să îţi fie greu la început, datorită obişnuinţei. Pentru a atenua senzaţia de sete bea o ceaşcă de ceai fierbinte sau un pahar mic cu apă fierbinte după masă. Setea va dispărea.
 2. Ascultă-ţi corpul. La început străduieşte-te să nu bei apă o oră după ce ai mâncat. După un timp, îţi vei da seama singur dacă şi cât poţi reduce intervalul de o oră. Pentru mine, 40 de minute sunt suficiente, dar 30 de minute sunt prea puţin. Dacă simţi nevoia să reduci timpul în care nu bei apă după masă, experimentează. Bea apă după 50 de minute şi vezi cum te simţi. Dacă e ok, poţi încerca şi cu 40 de minute. După ce îţi reactivezi focul digestiv vei simţi foarte clar când „ai turnat găleata de apă pe foc” şi l-ai stins.
 3. Dacă vrei să reduci umiditatea internă şi mai mult, redu consumul de lactate, brânzeturi şi carbohidraţi (mai ales cei care conţin zahăr rafinat).

Acum ştii cum să bei apă pentru ca să slăbeşti mai rapid, să ai o digestie mai bună, să scapi de oboseala cronică, balonare, sinuzită şi alte boli provocate de un foc digestiv slab. 

Înainte să închei, îți mai spun ceva. Am vorbit despre cum să bei apa, ca să îți fie mai ușor să slăbești. Ce vreau să știi e că există o apă care te ajută să slăbești mai ușor, pentru că te ajută să elimini deșeurile acide de metabolism din corp. Mă refer la apa alcalină. Merită să afli mai multe despre ea.

E rândul tău. Aplică ceea ce tocmai ai învăţat (e simplu), şi bucură-te de rezultate. Nu uita să îmi spui şi mie cum funcţionează pentru tine lăsând un comentariu la acest articol, sau pe paginile noastre de Facebook sau Google+. Dacă ai întrebări, abia aştept să îţi răspund.

Poţi să ai un corp de care să te bucuri pentru mult timp? DA. Depinde doar de tine. Eu sunt aici să te sprijin.

Sursa foto: vivoad


Tags


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. salutare tuturor,un articol foarte bun,incerc si eu sa procedez la fel,eu am o problema ca beau foarte putin apa,si imi inpun sa beau macar 2l/zi dar nu stiam cum sa o beau corect.mersi mult de acest articol

  1. Buna Diana,
   Ma bucur daca articolul ti-a fost de ajutor. Dupa ce bei apa un timp asa cum recomand in articol, te rog sa imi spui si mie daca observi vreo diferenta. Multumesc.
   Toate cele bune,
   Emil

 2. Buna Emil,

  am urmarit acest “dialog” si sperams agasesc undeva acel test despre hormoni/tipul de organism, modalitati de slabire/alimente de evitata/consumat, etc.
  Se poate sa primesc linkul unde sunt acetse informatii?
  Multumesc
  DG

  1. Buna,
   Am terminat de aproape un an cursul de Health Coach despre care pomeneam. Motivul pentru care inca nu am publicat nimic pe tema echilibrarii hormonale si a slabirii prin echilibrare hormonala este ca inca nu am reusit sa obtinem de la Dr. Eric Berg, cu care am facut cursul, acordul sa aducem produsele dansului in Romania. Sunt cateva produse care sunt foarte utile in primele 2-3 luni, si care nu sunt in Romania inca. Nu am renuntat la idee, si in curand vom pune pe site atat testul cat si alte informatii utile. In ultima instanta, vom cauta produse similare si le vom aduce. Pana atunci , daca doresti sa iti faci testul de tip corporal si sa afli mai multe informatii, gasesti site-ul lui Dr. Eric Berg aici: Dr. Berg Home. Sa iti fie de folos!

 3. Buna! De azi voi incepe prin a bea apa inainte de masa cu 30 de minute si dupa masa cu 1 ora. Revin cu rezultatul saptamana viitoare, toate cele bune!

  1. Buna
   Imi pare rau pentru raspunsul intrziat. Am fost intr-o perioada de mari schimbari si abia acum reluam din urma tot ce a ramas fara raspuns.
   Daca ai incercat sa bei apa asa cum spuneam in articol, vrei sa imi spui daca ai simtit vreo diferenta?
   Multumesc.
   Toate cele bune,
   Emil

 4. Buna Emil , am 15 ani si 1.63-1.65 si 70 de kg deci greutatea mea ideala se afla undeva la 53-55 de kg , tin propiul meu regim de 3 saptamanii pot spune ca am reusit sa dau jos vreo 9-10 kg insa nu e suficient …sport nu prea am facut insa mancam putin 🙁 daca as face sport vreo o ora pe zi + as manca regulamentar si as bea 2,5 l de apa pe zi asa cum trebuie as putea sa slabesc mult intr-o saptamana ?

  1. Buna Malina,
   In primul rand iti recomand sa nu “alergi” dupa solutii rapide de slabire. De obicei nu tin pe termen lung. In legatura cu regimul alimentar si de exercitii fizice, ar trebui sa ai un program adaptat tipului tau corporal ca sa fie eficient. Daca vrei mai multe detalii despre cum sa afli ce tip corporal ai, revino la noi pe site pe la inceputul lui martie, ar trebui sa postam intre timp un test online pentru asta.
   Toate cele bune!

 5. Eu cred ca medicii specialsiti in interne stiu mai bine ca 1 pahar de apa dupa ce mananci nu are ce sa faca rau,apropo toate alimentele pe care le mancati au apa in ele asta inseamna ca iti va dauna sanatatii?

  Oameni buni cunosc mari specialisti si profesori universitari care au ani de stiudiu si m-au asigurat ca este doar o vorba fara rost “sa nu beti apa dupa ce mancati”!!!

  1. Buna ziua,
   Va respect parerea, dar nu intotdeauna metodele de alternative de tratament sunt identice cu ceea ce spun medicii. Va pot spune din experienta proprie ca acest mod de a bea apa da rezultate foarte bune. Este la alegerea dumneavoastra daca vreti sa-l incercati sau nu.
   Toate cele bune!

 6. buna seara
  Am si eu o intrebare……..cat de calda ar trebui sa fie apa pe care o bem dimineata ! ….Va multumesc din suflet ……

 7. Buna ziua. As dori daca, pentru a slabi, in timpul si dupa antrenamentul de sport se bea apa. Ca multe pareri sunt impartite. Multumesc

  1. Eu obisnuiesc sa beau apa in timpul antrenamentului pentru ca transpir si mi se face sete. Nu vad de ce ar fi contraindicata, atat timp cat nu bei foarte multa astfel incat sa ai burta foarte plina si sa te misti greu.

 8. Buna,

  Desi are foarte mare logica toata treaba asta cu apa, nu am gandit lucrurile niciodata asa, nerezistand lichidelor din timpul mesei.

  Este evident ca se dilueaza sucurile gastrice si nu mai au aceeasi putere de a digera mancarea, fapt pentru care se ingreuneaza digestia si apar probleme conexe cum ar fi balonarea, arderile lente, acumularea de grasime, constiparea etc.

  O sa incerc si revin sa va povestesc cum a mers.

  In ceea ce priveste slabitul, care vad ca este un subiect adiacent, tin sa mentionez ca nu exista o dieta minune, sau una care sa nu dauneze organismului. Orice dieta drastica reprezinta un soc pentru organism iar kilogramele pierdute in urma acestor diete reprezinta gradul de soc suferit de corpul nostru. In momentul in care incetam dieta, ele incet-incet revin.

  Exista si in a manca anumite reguli:

  A nu se combina carbohidratii.

  – carne cu cartofi
  – carne cu paste
  – carne cu orez
  – carne, orez, cartofi, paste, paine – intre ele
  etc.

  Trebuie sa combinati carbohidrati cu legume fierte, salata, legume crude sau pur si simplu fara garnitura.

  De ce? Se ingreuneaza digestia, arderile se fac mult mai greu si se depun mai multe grasimi. Putem consuma toate alimentele pe care le dorim, dar separat. Mananc acum carnea cu salata, iar la urmatoarea masa (la minim 2-3 ore diferenta) pot consma cartofii. Doar cartofii.

  Ideal ar fi sa ne fixam 3 mese la ore fixe a cate 300 – 400 de kcalorii fiecare + 2 gustari.

  In acest fel se creeaza un ciclu, stomacul “invata” cand si cat trebuie sa digere si totul se intampla foarte sanatos si benefic pentru corpul nostru.

  Nu este nevoie de o dieta minune. Din proprie experienta va spun ca nu exista asa ceva si ca toate dietele (drastice – “slabeste 7 kg in 3 zile cu dieta de mere”) sunt nocive pentru organism. Trebuie gasit un echilibru si facut din mancat sanatos un stil de viata.

  Va spun tocmai pentru ca toata viata am avut probleme cu greutatea si nu intelegeam de unde vin, pentru ca nu mananc excesiv de mult. Si am inteles acum, la aproape 30 de ani.

  Ca sa ofer si un exemplu concret de mancat echilibrat si sanatos:

  Mic dejun:

  Un ou fiert, 1-2 felii de paine prajita cu unt, o rosie medie, branza sau cascaval 50 gr. (nu mai gras de 350 de kc/100 gr. )

  sau

  1-2 felii de paine cu vinete (fara maioneza) + jumatate de ardei gras sau orice alte legume ne plac sau avem in frigider.

  Pranz:

  Orez cu legume

  sau

  Peste la gratar/ friptura la gratar + garnitura din legume fierte, crude ori salata (evitati excesul de ulei, incercati cu zeama de lamaie si ierburi aromate)

  sau

  Salata cu ton (conserva mica de ton, o lingura de boabe de porumb, masline, ceapa, un ou daca nu am mancat de dimineata + ulei de masline sau putina maioneza).

  Cina:

  Salata cu ton (2 foi de salata verde, o lingurta de boabe de porumb, ceapa, o conserva mica de ton si zeama de lamaie)

  sau

  Peste la gratar

  sau

  Salata doar de legume

  sau

  Branza cu rosii

  Gustarile pot consta in ciocolata (de preferat neagra) – pentru cei care nu se pot abtine de la dulciuri si fructe (nu mai mult de 200 – 300 gr. – se ajusteaza in functie de ce s-a consumat in ziua respectiva.

  Nu sunt niste reguli draconice, se poate manca in mare orice, dar cumpatat.

  Un alt lucru foarte important e ca NU se consuma alimente procesate: salam, pateu, croissante, diferite sosuri, etc. Tot ce mancam trebuie sa fie cat mai natural, asa cum se gaseste in natura. Toate alimentele procesate au un aport caloric foarte mare si aditivi nesanatosi.

  Daca vrem sa consumam prajituri, cel mai bine e sa le facem in casa. Iar in ceea ce priveste sucurile, sa fie naturale – facute in casa, nu la cutie de la supermarket – sau limonada.

  Un alt lucru foarte important si ignorat il reprezinta grasimile. Grasimile sunt BUNE. In cantitati moderate. Untul, laptele, iaurtul, frisca etc. Este cea mai mare greseala sa consumam alimente cu “0% grasimi” sau degresate. Au intr-adevar un aport caloric mai mic dar au tot felul de aditivi chimici nocivi pentru organism. Corpul uman are nevoie de grasimi, este chiar contra-indicat sa le eliminam complet, ele au un rol specific si precis in organism dar trebuie consumate cu masura.

  Ce am scris mai sus nu reprezinta un meniu sau o dieta propriu-zisa ci un exemplu de alimentatie pentru 2 sau 3 zile. Se poate jongla cu alimentele, alegand absolut orice care este foarte putin procesat sau deloc.

  Eu prin aceste lucruri am slabit 12 kg in 2 luni jumatate, fara niciun fel de sport sau activitate fizica. Doar prin alimentatie si mancat echilibrat, fara excese. Am mancat orice am avut pofta dar moderat. Si nu am tinut o dieta ci am facut din asta un stil de viata.

  Nu exista diete minune.

  Va urez succes!

  1. Buna Cristina,

   Sunt foarte de acord cu tine: nu exista diete minune, si in general dietele concepute pentru slabire nu functioneaza pe termen lung. Total de acord si cu faptul ca pentru un corp sanatos (ceea ce implica si o greutate corporala corecta) este necesar un anumit mod de alimentatie, aplicat pe termen lung, deci un stil de viata echilibrat. Ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta, asta este si mesajul pe care eu il transmit tuturor celor care ma asculta.
   In ceea ce priveste regimul tau alimentar, din ceea ce vad aplici principiul disociat, adica nu combini proteinele cu carbohidratii. Este un principiu care functioneaza in cele mai multe cazuri, cum e si cazul tau. Exista insa destul de multe persoane care pentru a-si regla corpul si implicit a slabi au nevoie de mai mult decat atat. Au nevoie de un mod de alimentatie adaptat tipului lor corporal/hormonal, si de asemenea au nevoie sa mai tina seama de alti factori inafara de alimentatie: nivelul de stres, calitatea somnului, exercitiul fizic.
   Inca o data ma bucur pentru tine ca ai reusit sa gasesti solutia care functioneaza pentru tine, si iti multumesc pentru comentariul tau care ii poate ajuta si pe altii.
   Toate cele bune,
   Emil

 9. Multumesc mult pentru raspuns!! Carbohidrati nu prea consum,dulciuri destul de rar,plus ca nu consum bauturi carbogazoase(sucuri de niciun fel), pur si simplu nu imi plac. Poate ar fi problema ca mananc cumva dezorganizat din cauza timpului. O sa urmaresc articolele dumneavoastra oricum.
  O zi buna!!

  1. Buna Melania,
   In curand vom lansa o noua versiune a site-ului unde vom pune un test prin care iti poti determina tipul corporal. Nu toata lumea depune grasime in acelasi mod pe corp. La unele persoane se depune preponderent pe abdomen, la altele preponderent pe coapse, la altele se depune pe tot corpul in mod egal. Modul in care se depune grasimea pe corp arata care sunt glandele cele mai afectate si care trebuie reglate pentru ca sa se regleze corpul si sa revina la o greutate normala. Testul respectiv te va ajuta sa iti determini tipul corporal. Ulterior, voi publica si sfaturi pentru fiecare tip corporal in parte. Ai insa putina rabdare, inca suntem o echipa mica si nu putem sa ne miscam atat de repede cum am dori :).
   Toate cele bune,
   Emil

 10. Buna tuturor. Dimineata beau suc grefa facut in casa, 250ml maxim la o tigare. Apoi beau apa multa, ce.i drept inainte si dupa masa mereu. De 1luna am pb cu stomacul.
  Mananc 1mar,simt ca explodez,ma balonez f rau,se intareşte stomacul, am pb cu scaunul,ma inteapa stomacul. . . De astazi 17.06.2015 incep tb asta cu apa. Revin cu ceva pareri, pro sau contra fara suparare. Multumesc celei care m.a redirectionat pe acest site. Merci si tie pt articol.

  1. Buna Renata,

   Problemele pe care le ai sugereaza o digestie lenta si aproape sigur o bila “lenesa”, adica ai o cantitate prea mica de bila care ajunge in intestinul subtire pentru a ajuta digestia. O cantitate prea mica de bila poate duce si la constipatie, deoarece bila are si rolul de a lubrefia intestinele.
   Digestia lenta si balonarea pot fi cauzate (total sau partial) de faptul ca inainte beai multa apa inainte si dupa mese. De aceea, eu sunt sigur ca daca nu vei mai bea apa cu cel putin 30 minute inainte de masa si cu cca. 60 minute dupa masa, starea ta se va imbunatati.
   Daca ai si probleme cu cantitatea de bila, atunci recomandarea mea ar fi sa introduci in alimentatie multe vegetale verzi, crude (sub forma de salate sau shake-uri). Acestea ajuta ficatul sa functioneze mai bine si astfel cantitatea de bila va creste. Adauga si niste sfecla rosie rasa peste fiecare salata pe care o mananci, sau mananca sfecla rosie cruda zilnic (o jumatate de sfecla medie) si astfel bila ta va deveni mai fluida si va putea ajunge mai usor in intestin. Un supliment alimentar care sa contina saruri biliare te-ar ajuta de asemenea. Noi urmeaza sa aducem un asemenea supliment in Romania, dar mai dureaza cateva luni. Pana atunci, cautand pe internet pentru tine, am gasit Amrase, un supliment care cred ca te va ajuta. Nu avem nici o legatura cu el, ti-l recomand doar pentru ca din ceea ce contine ar trebui sa ai rezultate bune cu el in cazul tau.
   Ca regim de alimentatie care te va ajuta sa iti reglezi organismul foarte mult, iti recomand:
   – sa mananci multe legume verzi crude, sub forma de salata sau shake-uri. Eu beau in fiecare zi mai mult de un litru de shake facut la blender din apa, spanac (mult) si niste fructe (cam o treime fructe fata de cantitatea de spanac). Eventual adaug si niste seminte de in macinate, si poate si niste pulbere de iarba de grau sau de orz.
   – sa eviti cat de mult poti produsele din cereale (paine, biscuiti, paste, prajituri, cam tot). Un fursec sau o felie de paine poate bloca arderea grasimii pana intre 24 si 72 de ore, in functie de metabolism.
   – sa iei un mic dejun proteic (oua, peste, branza de vaci, etc.). Asta e foarte important si te va ajuta sa nu ai pofta de dulciuri dupa-amiaza si seara.
   In concluzie, iti recomand sa ai o alimentatie bazata in special pe vegetale si proteine. Chiar si grasimile sunt ok. Nici proteinele si nici grasimile (in cantitati rezonabile, nu mai mult de 200 gr de alimente proteice gen carne/oua/branza la o masa) nu provoaca depunerea de grasime in organism, contrar la ceea ce te-ai astepta. Carbohidratii insa, combinati cu prea putine vegetale in alimentatie, duc la depunerea de grasime.
   Daca incepi sa mananci multe vegetale verzi si eventual sa iei si saruri de bila, dar constipatia persista, iti recomand sa iei un laxativ pe baza de plante.
   Mai urmareste te rog site-ul, voi incepe sa scriu multe articole despre slabire, am terminat cursul de Health Coaching si am multe lucruri interesante pe lista de articole. Voi tine si o serie de webinarii live in care voi raspunde la intrebarile participantilor pe tema de sanatate/slabire.
   Toate cele bune,
   Emil

 11. Buna seara!! Vreau sa slabesc undeva la 8 kg. Am 60 de kg si 1.58 . Problema este ca nu prea fac fata dietelor drastice,deoarece am mici probleme la inima si hipertensiune. Imi puteti recomanda ceva? Cat sa nu-mi afecteze sanatatea(am incercat cateva diete si m-am ales cu ameteli si sangerari nazale).
  Multumesc!

  1. Buna Melania,

   Slabirea trebuie sa fie rezultatul reglarii si insanatosirii organismului. Ingrasarea nu este decat un simptom (efect) al unor probleme de sanatate din organism, de cele mai multe ori hormonale/digestive. Tocmai am terminat un curs de Health Coaching focalizat pe acest domeniu, si in viitorul apropiat voi incepe o serie de articole pe aceasta tema, plus niste webinarii free in care vei putea sa pui intrebari legate de situatia ta specifica.
   Principiile de baza ale unei diete menite sa te insanatoseasca si astfel sa te ajute sa slabesti sunt:
   Sfaturile mele principale pentru tine ar fi:
   – sa mananci multe legume verzi crude, sub forma de salata sau shake-uri. Eu beau in fiecare zi mai mult de un litru de shake facut la blender din apa, spanac (mult) si niste fructe (cam o treime fructe fata de cantitatea de spanac). Eventual adaug si niste seminte de in macinate, si poate si niste pulbere de iarba de grau sau de orz.
   – sa eviti cat de mult poti produsele din cereale (paine, biscuiti, paste, prajituri, cam tot). Un fursec sau o felie de paine poate bloca arderea grasimii pana intre 24 si 72 de ore, in functie de metabolism.
   – sa iei un mic dejun proteic (oua, peste, branza de vaci, etc.). Asta e foarte important si te va ajuta sa nu ai pofta de dulciuri dupa-amiaza si seara.
   In concluzie, iti recomand sa ai o alimentatie bazata in special pe vegetale si proteine. Chiar si grasimile sunt ok. Nici proteinele si nici grasimile (in cantitati rezonabile, nu mai mult de 200 gr de alimente proteice gen carne/oua/branza la o masa) nu provoaca depunerea de grasime in organism, contrar la ceea ce te-ai astepta. Carbohidratii insa, combinati cu prea putine vegetale in alimentatie, duc la depunerea de grasime.
   – sa iti faci un program de plimbare din doua in doua zile macar (ideal mai apoi sa faci asta zilnic) de 45-60 minute. Poti incepe cu 30 de minute, dar in timp trebuie sa ajungi la mai mult de 40 de minute, deoarece doar dupa 30 de minute de mers incepe corpul sa arda grasimile.
   Mai sunt si alte elemente de luat in calcul, cum ar fi stresul, somnul, antrenamentul fizic pe care il faci sau nu (ce fel de antrenament si cat), dar cele de mai sus ar trebui sa iti dea un start bun.
   Mai urmareste te rog site-ul, voi incepe sa scriu multe articole despre slabire, am terminat cursul de Health Coaching si am multe lucruri interesante pe lista de articole. Voi tine si o serie de webinarii live in care voi raspunde la intrebarile participantilor pe tema de sanatate/slabire.
   Toate cele bune,
   Emil

 12. Buna ziua ! Imi pare interesant “programul ”acesta daca -l pot numii asa. Eu am 17 ani si de ceva timp tot incerc sa slabesc,mai exact in zona abdominala cert e ca am incercat diete ce consta intr o alimenttie corecta bogata in vitamine si foarte multa apa . Am sa incerc acest mod de a bea apa ,pentru ca aveam un stil haotic de a bea apa. Cand sunt acasa imi este simplu ca consum apa corect sau sa mananc corespunzator,dar cat timp sunt la scoala recunosc ca-mi este dificil ! Ce as putea sa mananc in pauzele din ore, Sa alternez oarecum cu,consum de apa ? Precizez ca am si 7 ore de curs pe zii,iar cand ajung acasa obosita nu pot manca doar o salata sau ceva usor ,deoarece la scoala mananc doar fructe sau un sendvis,nu neaparat cv consistent.As vrea niste pareri in legatura cu asta ! Multumesc anticipat!

  1. Buna Alexandra,

   Ce ai citit in articol nu e un program, e doar un lucru pe care il poti face ca sa iti imbunatatesti digestia.
   In legatura cu alimentatia ta, recomandarea mea este sa te straduiesti sa elimini cat mai mult din carbohidratii din alimentatie, si sa ai o alimentatie bazata in special pe vegetale si proteine. Chiar si grasimile sunt ok. Nici proteinele si nici grasimile (in cantitati rezonabile, nu mai mult de 200 gr de alimente proteice gen carne/oua/branza la o masa) nu provoaca depunerea de grasime in organism, contrar la ceea ce te-ai astepta. Carbohidratii insa, combinati cu prea putine vegetale in alimentatie, duc la depunerea de grasime.
   Sfaturile mele principale pentru tine ar fi:
   – sa mananci multe legume verzi crude, sub forma de salata sau shake-uri. Eu beau in fiecare zi mai mult de un litru de shake facut la blender din apa, spanac (mult) si niste fructe (cam o treime fructe fata de cantitatea de spanac). Eventual adaug si niste seminte de in macinate, si poate si niste pulbere de iarba de grau sau de orz.
   – sa eviti cat de mult poti produsele din cereale (paine, biscuiti, paste, prajituri, cam tot). Un fursec sau o felie de paine poate bloca arderea grasimii pana intre 24 si 72 de ore, in functie de metabolism
   – sa iei un mic dejun proteic (oua, peste, branza de vaci, etc.). Asta e foarte important si te va ajuta sa nu ai pofta de dulciuri dupa-amiaza si seara.
   – sa iti faci un program de plimbare din doua in doua zile macar (ideal mai apoi sa faci asta zilnic) de 45-60 minute. Poti incepe cu 30 de minute, dar in timp trebuie sa ajungi la mai mult de 40 de minute, deoarece doar dupa 30 de minute de mers incepe corpul sa arda grasimile.
   Mai urmareste te rog site-ul, voi incepe sa scriu multe articole despre slabire, am terminat cursul de Health Coaching si am multe lucruri interesante pe lista de articole. Voi tine si o serie de webinarii live in care voi raspunde la intrebarile participantilor pe tema de sanatate/slabire.
   Toate cele bune,
   Emil

 13. Buna la toti.
  Ma numesc Antonia,am o virsta nu prea mare,dar am si eu niste probleme,unele din ele sunt: grasime pe abdomen,pe picioare,putina celulita si asa mai departe.
  De cind incerc sa slabesc si nu mi se primeste,poate nu sunt eu intr-atit de serioasa,dar am nevoie de o motivatie.
  Am citit toate comentariile si am inteles multe lucruri care pina acum nu le faceam si asta e foarte rau.
  Am sa incerc ceea ce s-a spus pina acum si daca nici asta nu ajuta nu stiu ce sa mai fac.
  Oricum va multumesc tuturor pentru sfaturi.

  Antonia.

  1. Buna Antonia,
   Cele mai importante lucruri pe care ai putea sa le faci din punctul meu de vedere ar fi:
   – sa mananci multe legume verzi crude, sub forma de salata sau shake-uri. Eu beau in fiecare zi mai mult de un litru de shake facut la blender din apa, spanac (mult) si niste fructe (cam o treime fructe fata de cantitatea de spanac). Eventual adaug si niste seminte de in macinate, si poate si niste pulbere de iarba de grau sau de orz.
   – sa eviti cat de mult poti produsele din cereale (paine, biscuiti, paste, prajituri, cam tot). Un fursec sau o felie de paine poate bloca arderea grasimii pana intre 24 si 72 de ore, in functie de metabolism
   – sa iei un mic dejun proteic (oua, peste, branza de vaci, etc.). Asta te va ajuta sa nu ai pofta de dulciuri dupa-amiaza si seara.
   – sa iti faci un program de plimbare din doua in doua zile macar (ideal mai apoi sa faci asta zilnic) de 45-60 minute. Poti incepe cu 30 de minute, dar in timp trebuie sa ajungi la mai mult de 40 de minute, deoarece doar dupa 30 de minute de mers incepe corpul sa arda grasimile.
   Mai urmareste te rog site-ul, voi incepe sa scriu multe articole despre slabire, am terminat cursul de Health Coaching si am multe lucruri interesante pe lista de articole.
   Toate cele bune,
   Emil

 14. Bună ! Sunt total de acord cu tot ce ne-ai spus despre Cum se bea apa! De când am citit articolul tău, am și ,, executat” ‘ și pot spune ca se simte diferențe! Mă simt mult mai bine! Ceea ce nu înțeleg este, Cum se poate manca supa, ciorba, ele nu sunt tot lichide?

  1. Buna ziua,
   Intrebarea este interesanta. Supa si ciorba sunt tot lichide, intr-adevar. Doar ca ele au doua calitati suplimentare fata de apa: au o concentratie mare de nutrienti si, foarte important, de obicei le mancam calde. Din aceasta cauza nu genereaza probleme pentru digestie.
   Toate cele bune,
   Emil

 15. Buna seara,
  Am o intrebare : daca este ok sa beau un pahar de apa la temperatura camerei atunci cand ma trezesc, pentru o digestie mai buna?

  Multumesc

  1. Buna Andreea,
   Din punctul meu de vedere este foarte bine sa bei niste apa dimineata pe stomacul gol. Eu beau 500 ml sau mai mult. Ramane valabila insa recomandarea sa nu mananci imediat dupa aceea, ci la o jumatate de ora dupa ce ai baut apa.
   Numai bine,
   Emil

 16. Felicitari pentru acest articol bun si de ajutor tuturor celor care vor sa fie sanatosi si plini de energie.
  Spune-mi te rog,cafea pot bea inainte si dupa masa?multumesc.

  1. Buna Alina,

   Strict din punctul de vedere al aportului de lichid in preajma mesei, cred ca ideal ar fi sa bei cafeaua cu cel putin 30 minute inainte de masa. Daca e fierbinte, poti sa o bei imediat dupa ce mananci, nu interfereaza cu digestia din punctul meu de vedere. Din alte puncte de vedere, cafeaua nu este foarte recomandata intr-o perioada in care vrei sa slabesti. Daca o bei intr-o asemenea perioada, ideal ar fi sa o bei fara zahar. Voi dezvolta acest subiect mai mult in curand, cand voi publica mai multe articole despre slabirea prin reglarea functionarii corpului.
   Toate cele bune,
   Emil

 17. Salut, de aproape o luna nu mai mananc dulciuri de nici un fel,de o saptamana am renuntat si la paine iar carne mananc odata sau de doua ori pe luna,fiarta sau pe gratar…mi-am format un program de mese,circa 4 mese pe zi cu diferenta de 3 ore intre ele, din pacate apa nu prea beau deloc in schimb beau 3 in 1 de cele mai multe ori de 3 ori pe zi.
  Iata programul meu :

  -07:00-un mar
  -10:00-un iaurt (alaturi de alune),uneori;
  -13:00-un cartof fiert,branza si pasta de rosii ,alaturi de diverse condimente, (ador sa mananc picant);
  16:00-mar dar pe razatoare,impreuna cu seminte de susan,seminte de floarea soarelui neprazite (sâmburi),arahide crude si biscuiti fitness;

  Doresc din suflet sa ma ajuti cu sfaturi cat mai bune, si sa imi spui daca este corect ceea ce fac.

  Multumesc !

  1. Buna Martha,

   Banuiesc ca tii aceasta dieta pentru ca vrei sa slabesti, sau poate doar vrei sa te mentii. Oricum ar fi, e un lucru important ca faci ceva in mod activ pentru tine.

   Referitor la regimul tau, eu nu cred in dietele concepute special pentru slabire. In general se merge pe controlul numarului de calorii. Dar caloriile nu sunt decat un factor care trebuie luat in considerare, mai sunt alti factori mai importanti. Ca exemplu, nu e totuna daca iti iei 200 de calorii sa zicem din cartofi prajiti sau dintr-un shake de spanac plus proteina de canepa sa zicem.
   Eu consider ca slabirea trebuie sa fie un rezultat secundar al unui corp care functioneaza corect. Sunt mai multe elemente care trebuie luate in considerare pentru a elimina cauzele acumularii de tesut adipos. Ca exemplu, o influenta foarte mare in depunerea de grasime in corp si in arderea acesteia o au hormonii. Daca ai un dezechilibru hormonal, poti sa tii cate diete vrei, nu vei obtine efectele dorite. Eu sunt acum in mijlocul unei acreditari ca Health Coach (si Weight Loss Coach) printr-o metoda prin care iti poti regla sistemul hormonal in mod natural, cu ajutorul unor produse naturale si prin alimentatie. Voi publica in curand pe site un test prin care iti vei putea determina tipul corporal si vom aduce in Romania produsele despre care vorbeam in lunile iunie-iulie. Vei avea atunci toata informatia si produsele de care ai nevoie ca sa te echilibrezi hormonal si normal ar fi sa ti se regleze greutatea. Revino pe site in perioada urmatoare sau inscrie-te la newsletter si te voi anunta imediat ce incepem sa explicam acest sistem.
   Toate cele bune,
   Emil

 18. Buna Emil,
  Eu am o problema foarte grava din punctul meude vedere. Mam ingrasat brusc foarte mult fara sa imi dau seama desi nu mancam mult. Am ajuns de la 72 la 95 de kg si mam speriat cand am vazut cantarul. Dat fiind faptul ca eu ma ingras uniform nu prea am observat. Am 1,72 m. Am incercat diete am incercat de toate. Momentan beau apa calda cu lamaie dimineata si peste zi inainte de mese. As dori sa stiu ce as putea sa fac sa slabesc mai repede. Imi e frica deja de orice mancare, fruct si orice. Nu mai stiu ce sa fac. As dori sa stiu daca ai putea sa imi oferi un sfat sau poate un regim nutritional care sa ma ajute sa scap. E-mailul meu este roxy.miry92@yahoo.com . Am sincer nevoie de ajutor pentru ca simt ca incep sa ma inchin in mine sa nu mai prea vreau sa ies si imi bate gandul sa recurg deja la masuri drastice pt ca dietele nu functioneaza

  1. Buna Roxana,
   Pana de curand nu am abordat subiectul slabirii. Nu cred in dietele concepute special pentru slabire prin controlul numarului de calorii. Caloriile nu sunt decat un factor care trebuie luat in considerare, mai sunt alti factori mai importanti. Ca exemplu, nu e totuna daca iti iei 200 de calorii sa zicem din cartofi prajiti sau dintr-un shake de spanac plus proteina de canepa sa zicem.
   Eu consider ca slabirea trebuie sa fie un rezultat secundar al unui corp care functioneaza corect. O influenta foarte mare in depunerea de grasime in corp si in arderea acesteia o au hormonii. Daca ai un dezechilibru hormonal, poti sa tii cate diete vrei, nu vei obtine efectele dorite. De exemplu, in cazul tau care te ingrasi uniform pe tot corpul, acesta este un simptom al unei dereglari a tiroidei. Eu sunt acum in mijlocul unei acreditari ca Health Coach (si Weight Loss Coach) printr-o metoda prin care iti poti regla sistemul hormonal in mod natural, cu ajutorul unor produse naturale si prin alimentatie. Voi publica in curand pe site un test prin care iti vei putea determina tipul corporal si vom aduce in Romania produsele despre care vorbeam in lunile iunie-iulie. Vei avea atunci toata informatia si produsele de care ai nevoie ca sa te echilibrezi hormonal si normal ar fi sa ti se regleze greutatea. Revino pe site in perioada urmatoare sau inscrie-te la newsletter si te voi anunta imediat ce incepem sa explicam acest sistem.
   Toate cele bune,
   Emil

 19. Salut, am 110 kg si inaltimea de 1,75 cm … si am cautat pe net tot felu de diete ca sa pot slabii, pana la urma am luat din fiecare site ce am crezut ca e ok.. programu care e pus mai jos e cum am eu timp deaceea la 11:00 e dimineata pentru mine :)) .. unde scrie mancare normal asta inseamna: ce am eu in frigider, manc ce manca si restu familiei.
  Apa beau exact cum ai zis si tu :

  1.nu bea apă imediat după ce mănânci. Abţine-te să bei apă (sau orice alt lichid) 1
  oră după fiecare masă

  2.nu bea apă (sau orice alt lichid) cu mai puţin de 30 de minute înainte de masă

  Crezi ca as putea slabii cu aceasta dieta ?? m-am apucat fac si sport. gen alerg seara si fac abdomene, flotari, etc.. vreau sa ma apuc si de sala.
  ca idee vreau sa zic ca inainte mancam cand vroiam, cat vroiam.. gen ajungeam si la 4 felii de paine la masa fara nici un fel de sport si mancam si la 12 noaptea. acum ultima masa la mine e la 18:00
  Ce parere ai ? as vrea sa ajung la 75 de kg.
  Am sanse ?? 🙂

  Dimineata 11:00 – 2 oua fierte cu 1 felie de paine + o greffa pana la ora 13:30

  Pranz 14:30 – mancare normala cu 1 felie de paine + 2 mere pana la ora 18:00

  Seara 18:00 – mancare normala cu 1 felie de paine + o limonada + mere sau portocale

  maxim 2

  1. Salut,
   Pana de curand nu am abordat subiectul slabirii. Nu cred in dietele concepute special pentru slabire prin controlul numarului de calorii. Caloriile nu sunt decat un factor care trebuie luat in considerare, mai sunt alti factori mai importanti. Ca exemplu, nu e totuna daca iti iei 200 de calorii sa zicem din cartofi prajiti sau dintr-un shake de spanac plus proteina de canepa sa zicem. De aceea nu imi pot da cu parerea in legatura cu dieta ta actuala. Cred ca vei obtine niste rezultate, avand in vedere ca ai redus cantitatea de alimente si nu mai mananci dupa ora 18.00, ceea ce e excelent. Dar nu stiu daca vei rezolva cauza problemei.
   Eu consider ca slabirea trebuie sa fie un rezultat secundar al unui corp care functioneaza corect. O influenta foarte mare in depunerea de grasime in corp si in arderea acesteia o au hormonii. Daca ai un dezechilibru hormonal, poti sa tii cate diete vrei, nu vei obtine efectele dorite. Recent, am gasit o metoda prin care iti poti regla sistemul hormonal in mod natural, cu ajutorul unor produse naturale si prin alimentatie. Vom publica in curand pe site un test prin care iti vei putea determina tipul corporal si vom aduce in Romania produsele despre care vorbeam. Vei avea atunci toata informatia si produsele de care ai nevoie ca sa te echilibrezi hormonal si normal ar fi sa ti se regleze greutatea. Revino pe site in perioada urmatoare sau inscrie-te la newsletter si te voi anunta imediat ce incepem sa explicam acest sistem.
   Toate cele bune,
   Emil

 20. Buna,sunt destul de grasa,mai exact 68 kg si am 1.65 si am doar 13 ani :(( ,de o saptamana beau 2,5 litri de apa si chiar nu mai beau apa dupa masa.pe langa astea mai fac sport seara adica abdomene si cateva flotari si multe altele.nu tin doeta si nu ma infometez.am mai incercat dar nu merge…mananc destul de multe fructe si legume mai rar dar nu mananc deloc de la Mc sau alte prostii..sper sa slabesc…ma gandeam,poate ai putea sa imi mai dai niste sfaturi.Multumesc 🙂

  1. Buna Oana,

   Pana de curand nu am abordat subiectul slabirii. Nu cred in dietele concepute special pentru slabire. Eu consider ca slabirea trebuie sa fie un rezultat secundar al unui corp care functioneaza corect. O influenta foarte mare in depunerea de grasime in corp si in arderea acesteia o au hormonii. Daca ai un dezechilibru hormonal, poti sa tii cate diete vrei, nu vei obtine efectele dorite. Recent, am gasit o metoda prin care iti poti regla sistemul hormonal in mod natural, cu ajutorul unor produse naturale si prin alimentatie. Vom publica in curand pe site un test prin care iti vei putea determina tipul corporal si vom aduce in Romania produsele despre care vorbeam. Vei avea atunci toata informatia si produsele de care ai nevoie ca sa te echilibrezi hormonal si normal ar fi sa ti se regleze greutatea. Revino pe site in perioada urmatoare sau inscrie-te la newsletter si te voi anunta imediat ce incepem sa explicam acest sistem.
   Toate cele bune,
   Emil

 21. Salut, Emil!
  Intr-adevar un articol pe cat de util, dpdv medical, pe atat de sugestiv si de usor de asimilat ca si regula de viata sanatoasa.
  Eu personal, incerc, in prezent, sa extind perioada de pauza in bautul apei si al altor lichide la cca. 3-4 ore, dupa ultimul dumicat.
  Sunt in prima saptamana de incercare. Fac mentiunea ca dupa acest interval consum pana urmatoarea masa cca. 2,5 litri de apa, iar pe timpul noptii inca 1,5 litri. De asemenea, consum dimineata destule fructe pana la orele 12.00, cand servesc prima masa – cea mai consitenta din zi.
  Ce observ:
  – randamentul de prelucrare\metabolizare a mancarii ingerate a crescut considerabil, scaunele fiind surprinzator de “neconsistente”
  – am scapat de balonare si flatulenta, de senzatia neplacuta generata de refluxul gastroesofagian,
  – am in mod clar mai multa energie, forta fizica si mentala, obosind mult mai greu,
  – corpul a inceput sa bata in retragere dpdv al kilogramelor, fara a tine vreo dieta aparte si fara a ma rupe la vreo sala de forta,
  – somnul este mult mai profund si mai odihnitor.

  Asta am observat pana acum. Sper sa fie de folos cele relatate de mine si sa impulsioneze si alte persoane interesate.
  🙂

  1. Salut Iulius,
   Ma bucur ca ai rezultate bune cu experimentul tau. Din cate imi dau seama, probabil dupa masa de la ora 12.00 mai mananci doar o singura masa, pentru ca altfel nu stiu cum poti sa incepi sa bei apa dupa 3-4 ore, si sa bei 2,5 litri pana cu 30 minute inainte de urmatoarea masa. Si noaptea, cum anume bei 1,5 litri? M-ar interesa programul tau mai in detaliu.
   Toate cele bune,
   Emil

   1. Salut, Emil!
    O sa fiu exagerat de exact:
    – 08.00 – 11.30 – fructe multe si diverse
    – 12.00 – 12.20 – mancare gatita, 1 singur fel
    – 12.20 – 16.15 – pauza la orice fel de mancare si lichide
    – 16.15 – 19.00- lichide cat de mult, in special apa cu ph peste 8 si sucuri din fructe la blender, (eu personal pot bea confortabil si 750 ml de lichid odata)
    – 19.30 – 20.00 – masa de seara, intotdeauna salata de cruditati (orice fel de leguma, verdeturi, radacinoase, etc.)
    – 23.00 – 05.00 – 1,5 litri apa, sticla apa langa pat, trezit natural de mai multe ori peste noapte,
    Sper ca am fost explicit!
    Cu drag, Iulius! 🙂

    1. Salut Iulius,
     Ai un program foarte interesant. Nu am incercat pana acum niciodata sa fac pauza de la lichide atat de lunga cum faci tu intre 12.20-16.15. Nici noaptea nu beau atat de multa apa, dar daca te trezesti natural probabil ca nu e o problema. Foarte fain si modul de alimentatie. Per ansamblu, mi se pare ca ai un program foarte bun din punctul meu de vedere, deci felicitari! E nevoie de determinare si disciplina ca sa tii un asemenea regim de viata, dar merita.
     Toate cele bune,
     Emil

 22. Nu am experimentat niciodata acest aspect al apei…insa sunt sigura ca apa bauta corect aduce un beneficiu major corpului. Acest articol este foarte bun,felicitari autorului !!!
  Voi incerca si eu sa tin cont cand si cum beau apa. Succes tuturor !!!

  1. Buna,
   Multumesc pentru apreciere si pentru ca esti deschisa sa experimentezi lucruri noi pentru sanatatea ta. Daca vei aplica sfaturile din articol, te rog sa revii cu un comentariu si sa ne spui si noua ce efecte ai obtinut.
   Iti doresc sa traiesti sanatoasa (si fericita) pana la adanci batraneti!
   Emil

 23. Multumesc de informatii! Pana acum am cam luat in greutate (cam 10 kg in ultimul an), dar acum m-am hotarat ca merit sa fiu cum eram acum 12 luni. Am inceput prin a bea apa, dar multumita tie am aflat ca nu beau corect. Adica beam toata ziua apa, mai ales dupa masa. O sa incerc sa nu beau o ora dupa masa apa si revin cu rezultatul care sper sa apara in viitoarea luna.

  1. Buna Laura,

   Multumesc pentru comentariu si pentru hotararea ta de a face ceva pentru tine! Cu siguranta daca vei avea grija sa nu bei apa cu mai putin de 30 de minute inainte de masa si cu circa o ora dupa masa, digestia ta va fi mult mai buna, ceea ce te va ajuta sa slabesti mai usor. De asemenea, vei obtine alte efecte care nu au legatura cu slabirea. Totusi, asta nu este in sine o metoda de slabire, deci va trebui sa mai faci si altceva daca vrei sa slabesti :). In opinia mea slabirea ar trebui sa fie un rezultat al faptului ca iti mentii organismul intr-o stare de functionare cat mai buna printr-un regim de viata echilibrat: alimentatie, exercitii fizice, detoxifiere periodica a organismului. Dietele tinute o anumita perioada doar cu scopul de a slabi au de obicei rezultate pe termen scurt, dar in majoritatea cazurilor dupa aceea persoanele se intorc la greutatea dinaintea dietei. Voi mai scrie despre asta in curand.
   Te astept cu rezultatele experimentului tau si abia astept sa aflu ce efecte va avea la tine noul mod de a bea apa.
   Iti doresc ceea ce imi doresc si mie, sa iti pastrezi tineretea. Cat mai mult. Pana la sfarsit daca se poate.
   Emil

    1. Nu știi ce să mai crezi..pe un site scrie ca e foarte bine să bei apă înainte de masă , iar pe altu ..nu e bine!

     1. Buna,
      In cazul in care ambele argumentatii ti se par la fel de solide, experimenteaza ambele variante si vezi cum te simti tu. Pentru mine diferenta a fost majora.
      Toate cele bune!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Te-ar mai putea interesa