Filtru osmoză inversă - sistemele oferite de Wellnessist

Află lucrurile esențiale pe care trebuie să știi atunci când vrei să alegi un filtru de apă cu osmoză inversă:

  • Ce tipuri de filtre de apă există și care sunt diferențele între ele
  • Cum să alegi un filtru de apă cu osmoză inversă

Filtru osmoză inversă - de ce să îl folosești

Filtrele de apă cu osmoză inversă sunt o necesitate pentru ca apa pe care o bem, cu care gătim și facem băuturi să fie de cea mai înaltă puritate. De aceea, v-am pregătit oferta noastră unică de sisteme de filtrare care folosesc osmoza inversă.


În apa de la robinet se pot găsi o gamă mare de substanțe chimice periculoase pentru sănătatea ta și a familiei tale: plumb, alte metale grele, clor, fluor, compuși organici volatili, substanțe farmaceutice, hormoni, etc. Toate acestea au efecte nocive cum sunt:

  • afectează dezvoltarea mentală și dezvoltarea sistemului nervos la copii; 
  • pot provoca insuficiența multiplă a organelor;
  • pot afecta funcțiile sistemului nervos și ale creierului, sistemul gastrointestinal, ficatul, rinichii și alte organe;
  •  pot provoca boli auto-imune sau cancer;
  • afectează funcția tiroidiană, sistemul endocrin, sistemul respirator;
  • pot afecta sistemul reproductiv, ficatul și rinichii, sistemul cardiovascular;

In oferta noastră din categoria “Filtru osmoză inversă” veți gasi filtre clasice, simple, dar și sisteme inovatoare de filtrare, cu cartușe de purificare pe mai multe niveluri, inclusiv mineralizare și alcalinizare, la prețuri corecte

Filtru osmoză inversă 

- oferta Wellnessist -

Vedeți mai jos toate purificatoarele de apă cu osmoză inversă din oferta Wellnessist, grupate pe categorii.

Osmoză inversă compactă
Sistem compact cu 2 membrane


Recomandarea noastră: compacte și elegante. 

Osmoză inversă cu pompă
Sisteme cu osmoză inversă cu pompă
 

Recomandate pentru cei care locuiesc la etajele superioare.

Osmoză inversă fără pompă
Sisteme cu osmoză inversă fără pompă


Recomandate pentru cei care au presiune mare a apei. 

Osmoză inversă mini
Sisteme cu osmoză inversă mini


Sisteme portabile sau care ocupă spațiu mic.

Wellnessist vă oferă sisteme de filtrare a apei potabile de la unul din cei mai mari producători de sisteme din gama „Filtru osmoză inversă“, Global Water (Polonia). Această firmă are o experiență de 19 ani în domeniul filtrării și tratării apei, în special pentru consumatorii casnici.


Am ales pentru dumneavoastră cele mai eficiente și convenabile sisteme de filtrare a apei numai după ce ne-am documentat temeinic. Suntem preocupați de calitatea apei pe care o consumăm atât individual cât și pentru clientii noștri de mulți ani; după ce am studiat serios domeniul mai mulți ani și am testat în plan personal efectele, în 2014 am început să oferim soluții de tratarea apei în România. Puteți vedea un rezumat independent al metodelor de filtrare a apei aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Membrane


Tipurile de sisteme de filtrare pe care vi le oferim sunt descrise pe scurt în continuare.

Tipuri de sisteme cu osmoză inversă - tabel comparativ

Înainte de a descrie fiecare tip de sistem cu osmoză, mai jos vă oferim o comparație sintetică între diferitele tipuri de filtre.

Sisteme compacte

Cea mai avansată tehnologie

Economie de spațiu

Presiune regulată și mare

Rată scăzută de apă reziduală

Preț

Sisteme cu pompă

Cele mai utilizate sisteme

Economie de spațiu

Presiune regulată și mare

Rată scăzută de apă reziduală

Preț

Sisteme fără pompă

Cele mai utilizate sisteme

Economie de spațiu

Presiune regulată și mare

Rată scăzută de apă reziduală

Preț

Sisteme mini

Noutate absolută pe piață

Economie de spațiu

Presiune regulată și mare

Rată scăzută de apă reziduală

Preț

Osmoză inversă - informații utile

Osmoza inversă (RO este prescurtarea de la ”reverse osmosis” din limba engleză) este cea mai avansată metodă de filtrare pentru apa potabilă și oferă apa de cea mai înaltă calitate. Stadiul cel mai avansat de filtrare al acestor sisteme ajunge până la filtre cu pori cu mărimi de până la 0,0001 microni. 


Această tehnologie inovatoare este utilizată pe scară largă și în industria apei îmbuteliate sau industria alimentară dar și in filtrarea apei pentru consum casnic. În gama largă de sisteme de osmoză inversă veți găsi atât filtre de bucătărie simple și ieftine, cât și soluții mai sofisticate.


Osmoza inversă este recomandată mai ales acelora care au o apă cu exces de minerale sau celor care au puț propriu și doresc o siguranță mare a apei atât microbiologic, cât și pentru a reduce excesul de minerale. Sistemele cu osmoză inversă pot fi completate opțional cu etape postfiltrare care pot conferi apei proprietăți suplimentare, sau anumite minerale benefice.Veți găsi în oferta noastră sisteme de filtrare cu opțiuni variate din care puteți alege în acest sens.


Sistemele cu osmoză inversă sunt de mai multe tipuri:


Sisteme de osmoză inversă cu pompă

Recomandate celor de la etajele superioare și altor categorii care au o presiune slabă a apei, deoarece membranele cu osmoză funcționează optim între anumite valori ale presiunii apei.


Rolul pompei este de a asigura această presiune în cazul când furnizorul de apă menajeră oferă o presiune scăzută sau variabilă.

Filtru osmoza inversa
Osmoză inversă fără pompă

Sisteme de osmoză inversă fără pompă

Sunt recomandate la etajele inferioare, care au o presiune a apei suficientă la rețea sau celor care au puț și  hidrofor propriu ce asigura presiunea necesară membranei.


Nu sunt recomandate dacă locuiți la bloc, la etaje unde presiunea apei este scăzută. Înainte de a comanda un asemenea sistem, cereți sfatul unui consultant.

Osmoză inversă compactă

Sunt ultima generație de sisteme cu osmoză inversă. Ocupă spațiu mic și sunt elegante, deoarece nu au rezervor. Un asemenea sistem poate fi instalat inclusiv sub mobila de la bucătărie, economisind astfel spațiul de sub blat.


Aceste modele au dimensiuni mici dar performanțe foarte bune și stabile datorită membranelor de foarte bună calitate și pompei booster.

Osmoză inversă compactă
Osmoză inversă mini

Osmoză inversă mini

Sisistemele cu osmoză inversă mini sunt o noutate pe piața românească. Avantajul acestora este dimensiunea mică și prețul foarte avantajos. 


Există sisteme mini cu montare sub blat, dar și sisteme mini cu montare pe blat, lângă chiuvetă. Cele din urmă au avantajul că sunt foarte ușor de demontat și montat, ceea ce le face ideale pentru a fi luate în vacanță sau mutate de la o reședință la alta.

Video - cum te protejează purificatoarele de apă de îmbolnăviri

Vezi mai jos ce contaminanți există în apa de la robinet și care este eficiența filtrelor de apă UltraWater de la Wellnessist. Cu toate că video-ul nu face referire la sistemele cu osmoză inversă, informația din el se aplică și la acestea.

Întrebări frecvente despre osmoză inversă

Ce tip de purificator de apă să aleg?

Cât ține un filtru de apă?

Cum mă afectează contaminanții din apă

Filtru de apă sau purificator de apă cu osmoză inversă?

Ce contaminanți sunt în apă?

Ai întrebări despre filtrele de apă? 

Contactează-ne

Știm că nu e întotdeauna ușor să alegi cel mai bun filtru de apă pentru tine. Trebuie să ții cont de performanțe, fiabilitate, garanție, și să te încadrezi în buget. De aceea la noi pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie ca să poți face cea mai bună alegere. Dacă ai orice întrebare la care nu ai găsit încă răspunsul, lasă-ne numărul tău de telefon, emailul și întrebarea ta și un consultant Wellnessist te va contacta în cel mai scurt timp.

© 2020 Wellnessist. All rights reserved