Ionizatoare de apă Alkaviva

Filtrare UltraWater de neegalat
UltraWater este singurul filtru ionizator de apă alcalină care este testat într-un laborator independent certificat EPA împotriva a 249 de contaminanți, eliminând practic 99,9% dintre aceștia.
Performanță excelentă de pH, ORP și H2
Membranele noastre brevetate, combinate cu electrozii inteligenți SmartDesign, creează tehnologia de infuzie a hidrogenului H2 Infusion, și performanțe de neegalat la pH, ORP și H2.
5 ani garanție
Nu-ți face griji, ne vom ocupa de ionizatorul tău indiferent de situație.
Vezi filtrele

Ce este un ionizator de apă

Ionizatoarele de apă sunt aparate casnice care produc apă alcalină antioxidantă (ionizată negativ) și încărcată cu hidrogen molecular, pe care o poți folosi pentru băut sau gătit.

Există câteva tipuri de ionizatoare de apă:

  • ionizatoare de apă electrice
  • ionizatoare de apă non electrice
  • generatoare de apă hidrogenată

Primele ionizatoare de apă produse au fost ionizatoarele electrice, de aceea sunt cele mai cunoscute. În ultimii ani au apărut și modele de ionizatoare de apă care nu folosesc curentul electric – ionizatoarele non electrice. De asemenea, au apărut și aparate care ionizează apa dar nu îi modifică pH-ul, deci nu o fac alcalină – generatoarele de hidrogen.

Cum funcționează un ionizator de apă

Ionizatorul se conectează la rețeaua de apă, legându-se fie direct la robinet, fie la țeava de apă rece. Apa de la robinet intră în ionizator și la ieșirea din ionizator curge apă alcalină ionizată negativ. Ce se întâmplă în interiorul ionizatorului diferă în funcție de tipul de aparat.

Tipuri de ionizatoare de apă

Ionizator de apă electric

Un ionizator de apă electric este un aparat format în principal dintr-unul sau mai multe filtre de apă, o cameră de electroliză și un sistem electronic de comandă.

Ce se întâmplă într-un ionizator electric

Apa de la robinet sau rețea trece printr-un furtun şi ajunge în ionizator. În ionizator, apa este mai întâi filtrată printr-un filtru. Apoi apa trece într-o cameră de electroliză. Totul este comandat de la un panou electronic, de unde poti selecta diferite nivele de alcalinitate sau aciditate a apei pe care vrei să o obţii.

Ionizator de apă electric – schema de funcționare

Ce se întâmplă în camera de electroliză

Cationii (ionii pozitivi din apă) sunt atrași la electrozii negativi din camera de electroliză și astfel rezultă apa antioxidantă (în termeni chimici se numește “apa redusă”), care este alcalină și are încărcătură electrică negativă (ORP).

Mai simplu spus, prin electroliză apa este impărţită în două: apă alcalină și antioxidantă (ionizată negativ) şi apă acidă. 

Anioni (ionii negativi din apă) sunt atrași la electrozii pozitivi din camera de electroliză și astfel rezultă apa oxidantă, care este acidă și are încărcătură electrică (ORP) pozitivă.

Apa alcalină şi antioxidantă (ionizată negativ) iese prin țeava ionizatorului și o poți folosi pentru băut și gătit. Vezi mai multe feluri de a folosi apa alcalină aici.

Apa acidă este evacuată printr-un furtun separat. O poți folosi pentru spălat pe mâini, clătirea părului, curățarea ustensilelor de bucătărie, dezinfectarea rănilor ușoare. Vezi mai multe feluri de a folosi apa acidă aici.

Sistemul de comandă al unui ionizator electric

Ionizatoarele electrice au un minicomputer încorporat, care controlează funcționarea ionizatorului și îți permite să selectezi ce tip de apă vrei să obții – acidă sau alcalină. Poți de asemenea să alegi și nivelul de alcalinitate al apei. Majoritatea ionizatoarelor electrice au 3-5 nivele de apă alcalină și 2-3 nivele de apă acidă. Unele ionizatoare îți permit să reglezi și debitul apei care trece prin ionizator.

Performanțele ionizatoarelor electrice

Un ionizator electric îți poate oferi apă alcalină cu un pH intre 7,5 – 11 și ORP (ionizare negativă) între -200 și – 900 mV, în functie de model și parametrii sursei de apa, sau apă acidă cu un pH între 3,5 si 5,5. De asemenea, apa produsă de ionizatoarele electrice este și încărcată cu hidrogen molecular (H2) dizolvat. Totul printr-o simplă apăsare pe un buton.

Ionizatoarele electrice îți oferă maximum de beneficii și confort dacă vrei apă alcalină ionizată. 

Ce face un ionizator de apă electric

  • filtrează apa şi elimină din contaminanţii din apă;
  • produce apă alcalină cu pH între 7,5 şi 11,5; Îți permite să alegi ce nivel de alcalinitate sau ionizare dorești la fiecare utilizare doar apăsând un buton.
  • produce apă ionizată negativ cu ORP-uri între -200 și -900 mV;
  • produce apă care conține Hidrogen molecular (H2), care are multiple efecte benefice pentru sănătate
  • produce apă cu o tensiune superficială mică – apă care îţi hidratează cu adevarat celulele;
  • când ai nevoie, îţi produce apă acidă care este ideală ca agent sterilizant, pentru spălat pe măini, faţă, păr, spălarea vaselor, dezinfectarea unor răni uşoare, etc.

Ionizator de apă non electric

Ionizatoarele de apă non electrice sunt filtre de apă care includ pe lângă mediile filtrante și niște straturi de minerale speciale. Apa este filtrată de contaminanți de către mediile de filtrare, apoi la trecerea prin straturile de minerale este alcalinizată și ionizată negativ.

Ce se întâmplă într-un ionizator non electric

Ionizatoarele de apă non electrice imită modul în care apare apa alcalină ionizată în natură, la izvoarele cu calități terapeutice. Acolo, apa trece prin diferite straturi de roci cu o compoziție specială, se încarcă cu anumite minerale și astfel devine alcalină și ionizată negativ.

Ionizatoarele non electrice conțin minerale speciale care sunt preluate de apa care trece prin ionizator. Astfel, apa devine alcalină și ionizată negativ într-un mod asemănător cu cel care are loc în natură.

Și aceste ionizatoare se conectează la rețeaua de apă. Oricând ai nevoie să bei apă alcalină, doar pornești apa prin ionizator, și instantaneu apa alcalină curge la ieșirea din ionizator. 

Performanțele ionizatoarelor non electrice

Un ionizator non-electric îți oferă o apă cu un pH între 8 – 9,5 și ORP (ionizare negativă) între – 100 mV și – 300 mV, în funcție de parametrii sursei de apă. Ionizatoarele non electrice bune sunt capabile să producă chiar și hidrogen molecular în apă. 

hello world!
crossarrow-up
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram