Mituri demolate despre ionizatoarele de apă

Vrei să alegi cel mai bun ionizator de apă pentru tine? Unul care să îţi ofere cele mai bune performanţe la un preţ corect? Atunci trebuie să deosebeşti adevărurile despre ionizatoarele de apă de „miturile” care le învăluie.

Ca în orice alt domeniu, şi în domeniul ionizatoarelor de apă există anumite „mituri”. Anumite informaţii eronate sunt prezentate cu atât de multă insistenţă de anumiţi vânzători încât ajung să fie considerate reale. Asta te poate pune în două situaţii neplăcute:

  • să cumperi un ionizator de apă care nu este de calitate şi nu îţi oferă apă alcalină ionizată pentru mult timp;
  • să cumperi un ionizator de apă de calitate bună dar să plăteşti mult prea mulţi bani faţă de valoarea de piaţă a unui aparat la fel de bun sau chiar mai performant.

În ambele cazuri vei pierde bani şi vei rămâne cu un gust amar. Dar nu e obligatoriu să fie aşa. Atunci când ai informaţia corectă poţi alege liniştit cea mai bună soluţie pentru tine.

Cumpărarea unui ionizator de apă este o investiţie importantă pentru tine şi pentru familia ta. De aceea noi îţi oferim informaţii care să te ajute să faci cea mai bună alegere. Şi să economiseşti bani în acelaşi timp.

Mituri despre ionizatoarele de apă şi adevărul despre ele

1. Mit: Mai mare înseamnă mai bun

Vei auzi de multe ori afirmaţia: ionizatorul „X” are electrozii mai mari decât ionizatorul „Y”, ceea ce înseamnă că e mai bun. Vezi mai jos de ce această afirmaţie este FALSĂ.

Adevăr: Mai mare nu înseamnă mai bun

  • Avansul tehnologic duce întotdeauna la dimensiuni din ce în ce mai mici ale produselor. Gândeşte-te la cum au evoluat produsele electronice în ultimii ani: calculatoare, telefoane, televizoare. Toate au devenit din ce în ce mai mici, mai plate, mai uşoare.
  • AlkaViva lucrează doar cu fabrici care sunt lideri în producţia de ionizatoare pe plan mondial. Emco Tech, una dintre aceste fabrici, a dezvoltat celule (camere) de ionizare compacte şi extrem de eficiente. Acestea depăşesc ca performanţă camerele de ionizare mai mari şi cu mai mulţi electrozi ale altor producători, fapt dovedit prin teste independente de laborator. Camerele de ionizare care folosesc o tensiune mai mare şi mai mulţi electrozi nu produc rezultate mai bune decât camerele de ionizare mai avansate tehnologic de la Emco Tech. Suntem dispuşi să testăm oricând un model Alkaviva alături de orice alt model concurent.
  • Companii ca Samsung, Hyundai, Toyo, LG au ales camerele de ionizare de la Emco Tech pentru produsele proprii datorită performanţelor superioare şi durabilităţii acestora.
  • O putere mai mare aplicată electrozilor îi uzează mai rapid. Mai multă putere înseamnă mai multă căldură, ceea ce face ca stratul de platină de pe suprafaţa electrozilor să se deterioreze mai repede. Aceasta duce la performanţe mai slabe în timp şi la o durată de viaţă mai scurtă a camerei de ionizare.
  • Mai mulţi electrozi de o dimensiune mai mare duc la o creştere a radiaţiei electromagnetice, încălzire, consum mai mare de energie şi uzură mai rapidă a camerei de ionizare. Ionizatoarele de la AlkaViva sunt atât de eficiente încât folosesc doar 1/3 din curentul folosit de către alte ionizatoare, ceea ce înseamnă o radiaţie electromagnetică de 3 ori mai mică.
  • Electrozi mai mari şi mai mulţi înseamnă că s-ar putea să îţi cumperi un ionizator de apă supradimensionat, care îţi va ocupa mai mult spaţiu în bucătărie, fără să îţi aducă vreun avantaj în plus. Verifică dimensiunea ionizatorului înainte să cumperi

 2. Miturile despre apa Kangen şi ionizatoarele Enagic®

Este posibil să auzi la un moment dat despre beneficiile unice pentru sănatate ale unui tip de apă numit kangen, promovat de către compania MLM Enagic®.

Compania japoneză  Enagic® deţine mărcile KANGEN WATER® şi ENAGIC®. Enagic® face o treabă foarte bună prezentând conceptul de apă alcalină şi acidă multor persoane care altfel nu ar fi ştiut despre beneficiile minunate ale apei alcaline ionizate.

Informaţiile de mai jos au ca scop să clarifice anumite afirmaţii care sunt făcute pe unele website-uri sau în prezentări publice despre apa cunoscută sub numele de KANGEN, astfel ca persoanele care vor să obţină cea mai bună valoare pentru banii investiţi să poată lua o decizie informată despre apa Kangen şi ionizatoarele Enagic®, pe baza unor informaţii corecte.

Informaţie eronată 1: Apa Kangen produsă de către ionizatoarele Enagic® este diferită de apa alcalină ionizată produsă de ionizatoarele de apă ale altor producători.

Informaţie corectă: Ionizatoarele de apă Enagic® produc aceeaşi apă alcalină ionizată ca şi alte ionizatoare de apă deoarece ionizatoarele Enagic® conţin un filtru şi o cameră de ionizare la fel ca orice ale ionizator de apă.

Camerele de ionizare din ionizatoarele Enagic®  folosesc aceeaşi tehnologie la fel ca a celorlalte ionizatoare pentru a separa apa în apă alcalină şi apă acidă. Kangen este pur şi simplu un alt nume pentru apa alcalină ionizată. Nu vei găsi nicăieri o definiţie a apei kangen ca fiind altceva decât apă alcalină ionizată la fel cum produce orice alt ionizator de apă, pentru ca nu este altceva.

Informaţie eronată 2: Apa Kangen este mai bună decât apa alcalină ionizată

Informaţie corectă: Nu este adevărat, ele sunt acelaşi lucru, cum am arătat mai sus. Există două moduri în care este măsurată calitatea apei kangen sau a apei alcaline: după cât de alcalină sau acidă devine apa (pH) şi după cât de ionizată devine apa (ORP) după trecerea prin ionizator.

În teste independente ionizatoarele Jupiter produc apă cu pH şi ORP cel puţin la fel de mare ca şi ionizatoarele Enagic®.  Suntem oricând deschişi pentru o comparaţie într-un laborator independent sau o testare a modelelor AlkaViva împreună cu un model Enagic® pe aceeaşi sursă de apă în acelaşi moment.

Informaţie eronată 3: Unii reprezentanţi Enagic® susţin că ionizatoarele Enagic® şi apa kangen sunt recunoscute şi aprobate de către Departamentul Japonez al Sănătăţii (Japanese Health Department), iar alte ionizatoare nu sunt recunoscute şi aprobate de acest organism.

Informaţie corectă: În anii 1980, Departamentul Japonez al Sănătăţii a recunoscut că apa alcalină ionizată produsă de către orice ionizator de apă are beneficii dovedite pentru sănătate şi a catalogat ionizatoarele de apă ca dispozitive pentru sănătate (dispozitive medicale).

Companii mari din Coreea care produc de asemenea în Japonia cum ar fi Hyundai, LG and Samsung folosesc piese cumpărate de la Emco Tech pentru a fabrica propriile ionizatoare şi au toate aprobare de la Ministerul Japonez al Sănătăţii.

Provocăm pe oricine să prezinte un document sau o pagină web guvernamentală care spune în mod specific că ionizatoarele lor sunt singurele aprobate ca Dispozitive pentru Sănatate (Health Devices) de către Guvernul Japonez.

Informaţie eronată 4: Persoane cu autoritate în domeniul apei ionizate recomandă ionizatoarele Enagic® în defavoarea altor ionizatoare.

Informaţie corectă: Cele mai cunoscute persoane cu autoritate în acest domeniu în SUA cum sunt Dr. Robert Young (autorul cărţii Miracolul pH – The pH Miracle), Dr. Theodore Baroody (autorul cărţii Alkalize or Die), şi Sang Whang (autorul cărţii Reverse Aging) recomandă şi promovează ionizatoarele Jupiter (numele sub care erau inițial cunoscute ionizatoarele AlkaViva) deoarece vor să le ofere clienţilor lor apă alcalină ionizată la un preţ corect. Alte personalităţi bine cunoscute în domeniu care recomandă ionizatoarele Jupiter sunt Daniel Reid (autorul cărţii The Tao of Detox), Harald Tietze (autorul cărţii Youthing) şi Ian Hamilton (autorul cărţii The Untold Truth…).

Informaţie eronată 5: Ionizatoarele Kangen sau Enagic® costă mai mult decât ionizatoarele AlkaViva pentru că sunt mai bune.

Informaţie corectă: Nu, mai scump nu înseamnă neapărat mai bun.
Modelul Athena H2 de exemplu, are un pret de 2395 $ şi oferă caracteristici care lipsesc la ionizatoarele Enagic®, cum ar fi curăţarea continuă a electrozilor în timpul funcţionării. Modelul Vesta H2 este poate cel mai avansat tehnologic ionizator din lume, cu 9 electrozi şi sistemul de ionizare Auto Adjust™, unic în industrie în acest moment, iar pretul său este de 2995 $. Modelele anterioare din gama Alkaviva – Orion, Venus, Melody au de asemenea performanţe deosebite dovedite în timp. Provocăm pe oricine să demonstreze cum sau de ce electrozii SmartDesign sau Mesh de la Alkaviva nu ar trebui să ţină la fel de mult ca şi cei din ionizatoarele Enagic® care sunt mai mari, sunt supuşi unui curent mai puternic, sunt expuşi la soluţie salină şi sunt curăţaţi mai rar şi mai puţin eficient.

Într-adevăr, anumite ionizatoare de apă sunt mai bune şi mai robuste decât altele. Poţi vedea o comparaţie între modelele de ionizatoare pe site-ul nostru, aici. Ionizatoarele Enagic® sunt modele de o bună calitate, dar nu sunt superioare ionizatoarelor AlkaViva. Preţul mult mai mare al ionizatoarelor Enagic® faţă de alte ionizatoare se datoreză faptului că acestea sunt vândute într-o structură MLM (Network Marketing). La vânzarea fiecărui ionizator Enagic® nu este plătit doar reprezentantul care vinde aparatul, ci încă câţiva reprezentanţi aflaţi deasupra acestuia în structură. Pentru a plăti toate aceste comisioane preţul aparatului trebuie mărit artificial. Modelul de afacere MLM este un model foarte corect şi funcţional, dar în anumite cazuri ca şi acesta preţurile produselor devin mult mai mari decât valoarea lor de piaţă.

Ionizatoarele AlkaViva oferă caracteristici pe care nu le veţi găsi la ionizatoarele concurente, iar preţul celui mai scump model (Vesta H2) este de 2995 $. Poţi calcula singur diferenţa.

Reprezentanţii MLM de obicei nu au o înţelegere în profunzime a aspectelor tehnice legate de ionizare, apa ionizată („kangen”), şi cum aceasta aduce beneficii pentru sănătate. În Multi Level Marketing (MLM) sau Network Marketing, sunt excepţii; reprezentanţi care într-adevăr „şi-au suflecat mânecile” şi s-au educat, dar din păcate încă este multă informaţie eronată care li se prezintă oamenilor care participă la prezentările MLM. Participarea la câteva prezentări MLM nu te face un expert în ceva, mai ales când vorbim de ceva atât de complex şi de tehnic ca ionizarea apei.

Reprezentanţii MLM pot prelua fără să vrea informaţii eronate şi pot să ajungă astfel să creadă în adevăruri incomplete. Apoi aceşti reprezentanţi incorect informaţi, motivaţi de visul MLM, perpetuează aceste informaţii eronate inducând în eroare clienţii neinformaţi convingându-i că îşi vor cumpăra ceva de o valoare extraordinară. Preţul ionizatoarelor Enagic® este mai mult influenţat de comisioanele din planul de compensare a reprezentanţilor MLM decât cu costul real sau valoarea de piaţă a tehnologiei încorporate în ionizatoarele Enagic®. Dacă vrei să verifici asta, întreabă Enagic® despre planul lor de comisioane şi calculează cât de mulţi bani se plătesc la diferite nivele ale reţelei atunci când un ionizator este vândut.

Informaţie eronată 6: Compania Enagic® din Japonia vinde ionizatoare care produc „Apa Kangen®” de 30 de ani.

Informaţie corectă: Conform informaţiilor noastre, produsele care au devenit mai târziu brandul Enagic® au fost iniţial fabricate de către Toyo Metal (companie cunoscută şi ca Toyo Aitex) care recent a vândut drepturile de marketing către to Enagic® (companie cunoscută şi ca Thohan Kiden). Ionizatoarele de apă Toyo Metal se numeau Apex, Pure Porte 11 sau Protec şi aceste modele au fost vândute în SUA pentru mai puţin de 1000 $.

Compania HydroAnalytics a importat şi distribuit un timp modelele menţionate mai sus în SUA şi Europa, înainte ca aceste modele să fie retrase de pe piaţa americană, probabil din cauza vânzărilor scăzute. În Japonia compania Thohan Kiden fabrică şi acum ionizatoare care sunt vândute în Japonia dar nu prin intermediul Enagic® Corporation, şi sunt comercializate la preţuri similare cu alte ionizatoare de apă de pe piaţa din Japonia, SUA sau Europa.

Acum eşti mai bine informat pentru a alege un ionizator de apă pentru tine. Dacă ai orice întrebare despre ionizatoarele de apă la care vrei un răspuns, întreabă-ne folosind formularul de contact de pe site sau scrie-ne la adresa contact@wellnessist.ro.