...

Purificatoare de apă compacte

Vezi filtrele

Purificatoare de apă cu osmoză inversă – oferta Wellnessist

Vedeți mai jos toate purificatoarele de apă cu osmoză inversă din oferta Wellnessist, grupate pe categorii.

Osmoză inversă – informații utile

Un purificator de apă cu osmoză inversă (RO este prescurtarea de la ”reverse osmosis” din limba engleză) este cea mai avansată metodă de filtrare pentru apa potabilă și oferă apa de cea mai înaltă calitate. Stadiul cel mai avansat de filtrare al acestor sisteme ajunge până la filtre cu pori cu mărimi de până la 0,0001 microni. 

Această tehnologie inovatoare este utilizată pe scară largă și în industria apei îmbuteliate sau industria alimentară dar și in filtrarea apei pentru consum casnic. În gama largă de sisteme de osmoză inversă veți găsi atât filtre de bucătărie simple și ieftine, cât și soluții mai sofisticate.

Purificatorul de apă cu osmoza inversă este recomandată mai ales acelora care au o apă cu exces de minerale sau celor care au puț propriu și doresc o siguranță mare a apei atât microbiologic, cât și pentru a reduce excesul de minerale. Sistemele cu osmoză inversă pot fi completate opțional cu etape postfiltrare care pot conferi apei proprietăți suplimentare, sau anumite minerale benefice.Veți găsi în oferta noastră sisteme de filtrare cu opțiuni variate din care puteți alege în acest sens.

Purificatoarele de apă cu osmoză inversă – tipuri

Purificatoare de apă cu osmoză inversă cu pompă

Recomandate celor de la etajele superioare și altor categorii care au o presiune slabă a apei, deoarece membranele cu osmoză funcționează optim între anumite valori ale presiunii apei.

Rolul pompei este de a asigura această presiune în cazul când furnizorul de apă menajeră oferă o presiune scăzută sau variabilă.

Purificatoare de apă cu osmoză inversă fără pompă

Sunt recomandate la etajele inferioare, care au o presiune a apei suficientă la rețea sau celor care au puț și  hidrofor propriu ce asigura presiunea necesară membranei.

Nu sunt recomandate dacă locuiți la bloc, la etaje unde presiunea apei este scăzută. Înainte de a comanda un asemenea sistem, cereți sfatul unui consultant.

Purificatoare de apă cu osmoză inversă compacte

Sunt ultima generație de sisteme cu osmoză inversă. Ocupă spațiu mic și sunt elegante, deoarece nu au rezervor. Un asemenea sistem poate fi instalat inclusiv sub mobila de la bucătărie, economisind astfel spațiul de sub blat.

Aceste modele au dimensiuni mici dar performanțe foarte bune și stabile datorită membranelor de foarte bună calitate și pompei booster.

Purificatoare de apă cu osmoză inversă mini

Sisistemele cu osmoză inversă mini sunt o noutate pe piața românească. Avantajul acestora este dimensiunea mică și prețul foarte avantajos. 

Există sisteme mini cu montare sub blat, dar și sisteme mini cu montare pe blat, lângă chiuvetă. Cele din urmă au avantajul că sunt foarte ușor de demontat și montat, ceea ce le face ideale pentru a fi luate în vacanță sau mutate de la o reședință la alta.

Video – cum se monteaza un purificator de apă cu osmoză inversă

Un purificator de apă cu osmoză inversă nu este greu de montat. Vezi mai jos un video de 2 minute care îți arată pas cu pas cum îți poți monta singur purificatorul cu osmoză inversă la tine acasă:

Cum se monteaza un purificator de apa 

Întrebări frecvente despre purificatoarele de apă cu osmoză inversă

Ce tip de purificator de apă să aleg?

Ideal e să alegi un purificator care să aibă pompă, dacă locuiești la bloc sau ai o presiune scăzută a apei. De asemenea, ideal este ca purificatorul să aibă treaptă de remineralizare a apei. 

Dacă nu ai spațiu suficient sub chiuvetă sau vrei un sistem ale cărui filtre se schimbă mai ușor, îți recomandăm un purificator de apă cu osmoză inversă compact.

La cât timp se schimbă consumabilele la un purificator de apă cu osmoză inversă?

La un purificator de apă cu osmoză inversă clasic:

  • Prefiltrele și filtrul de carbon post-membrană se schimbă o dată la 6 luni
  • Cartușul de remineralizare se schimbă o dată la 1 an
  • Membrana se schimbă între 2-4 ani, în funcție de duritatea și TDS-ul apei de la sursă

La un purificator cu osmoză cu cartușe 3 în 1 sau 5 în 1:

  • Cartușele filtrante se schimbă o dată la 1,5 – 2 ani

Cum mă afectează contaminanții din apă?

Iată doar câteva exemple:

  • Plumbul poate duce la Alzheimer, afectează dezvoltarea mentală și dezvoltarea sistemului nervos la copii, poate provoca insuficiența multiplă a organelor, cancer, etc.
  • Alte metale grele pot afecta funcțiile sistemului nervos și ale creierului, sistemul gastrointestinal, ficatul, rinichii și alte organe, pot provoca boli auto-imune sau cancer
  • Produsele chimice pot afecta sistemul reproductiv, ficatul și rinichii, sistemul cardiovascular.
  • Substanțele farmaceutice din apă afectează funcția tiroidiană, sistemul endocrin, sistemul respirator, pot duce la insuficiența multiplă a organelor.

Filtru de apă sau purificator de apă cu osmoză inversă?

Dacă ai apă de la rețeaua publică de apă, iți recomandăm un filtru de apă, ideal cu ultrafiltrare sau nanofiltrare. Dacă folosești apă de puț, îți recomandăm un sistem de prefiltrare a apei, plus un purificator de apă cu osmoză inversă.

Ce contaminanți sunt în apă?

În SUA sunt folosite 60000 de substanțe chimice. Dintre acestea, 2100 de substanțe chimice au fost descoperite în apă. Printre acestea se numără clor, fluor, metale grele, compuși organici volatili, substanțe farmaceutice, hormoni. Tehnologia de filtrare a apei fiind similară în România cu cea din SUA, aceleași tipuri de substanțe chimice care se găsesc în apa potabilă din SUA se găsesc și în apa dela robinet din România.

Ai întrebări despre purificatoarele de apă cu osmoză inversă? Întreabă gratuit un specialist

Știm că nu e întotdeauna ușor să alegi cel mai bun filtru de apă pentru tine. Trebuie să ții cont de performanțe, fiabilitate, garanție, și să te încadrezi în buget. De aceea la noi pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie ca să poți face cea mai bună alegere. Dacă ai orice întrebare la care nu ai găsit încă răspunsul, lasă-ne numărul tău de telefon, emailul și întrebarea ta și un consultant Wellnessist te va contacta în cel mai scurt timp.

hello world!