Purificator aer LightAir

Aer curat la tine acasă și la birou

Chiar dacă nu îi vezi, în aerul pe care îl respiri sunt poluanți care te îmbolnăvesc. Nu-i lăsa să îți scurteze viața. Alege un purificator de aer și protejează-te pe tine și familia ta.

Purificatoarele de aer LightAir - aer curat la tine acasă și la birou

Chiar dacă sunt invizibili, aerul pe care îl respiri e plin de poluanți care te îmbolnăvesc. Nu-i lăsa să îți scurteze viața. Alege un purificator de aer și protejează-te pe tine și familia ta.

Aerul poluat te omoară lent

Cât de curat e aerul pe care îl respiri?

Ai nevoie de aer ca să trăiești. Fără oxigenul din aer nu poți supraviețui mai mult de câteva minute. Dar nu ai nevoie de orice fel de aer. Ai nevoie de aer curat, care te umple de energie.

Este oare aerul pe care îl respirăm noi azi un aer curat, benefic pentru noi?

Înainte să înțelegi cum este aerul pe care îl respiri și cum te afectează asta, să vedem ce este aerul curat.

Aerul poluat te omoară lent

Cât de curat e aerul pe care îl respiri?

Ai nevoie de aer ca să trăiești. Fără oxigenul din aer nu poți supraviețui mai mult de câteva minute. Dar nu ai nevoie de orice fel de aer. Ai nevoie de aer curat, care te umple de energie.

Este oare aerul pe care îl respirăm noi azi un aer curat, benefic pentru noi?

Înainte să înțelegi cum este aerul pe care îl respiri și cum te afectează asta, să vedem ce este aerul curat.

Ce este aerul curat

Aerul curat este aerul care nu are nivele nocive de poluanți (praf, murdărie, microbi, chimicale) în el. Cu cât mai puțini poluanți sunt în aer, cu atât aerul este mai curat. 

Aerul curat este esențial pentru o sănătate bună și este o nevoie umană de bază.

În fiecare zi un adult respiră în medie aproximativ 20.000 de litri de aer. Deși pe majoritatea nu le vezi, în aer plutesc particule în suspensie pe care le inhalezi la fiecare respirație. Atunci când respiri, inhalezi aerul împreună cu toate particulele care se află în el.

Pe lângă oxigenul esențial pentru tine, o grămadă de poluanți periculoși ajung în plămânii tăi. Iar majoritatea sunt invizibili. Aerul, împreună cu particulele, ajunge în sistemul tău respirator și pe traseu particulele se pot lipi de pereții căilor respiratorii sau pot pătrunde adânc în plămâni și pot intra în sânge, ajungând apoi în tot corpul și otrăvindu-l cu substanțe nocive.

Ce nu știi despre aerul pe care îl respiri

Iată doar o parte din ce conține aerul pe care îl respiri în fiecare zi, fie că ești afară, în casă sau în birou.

În casă:

Praf


Alergeni de la animalele de companie


Mucegai


Compuși organici

volatili


Fum de la gătit, fumat, lumânări


În afara casei:

Gaze de eșapament


Bacterii


Polen


Viruși


Poluare industrială


Fiecare dintre poluanții de mai sus are o anumită dimensiune a particulei. Particulele în suspensie pot avea dimensiuni de la 0,001 microni până la peste 100 de microni. Particulele mai mari de 10 microni sunt de obicei oprite în nas sau gât de către cili sau mucus, dar particulele mai mici de 10 microni pot pătrunde până în bronhii și plămâni. De aceea, particulele mai mici de 10 microni sunt considerate cele mai periculoase pentru sănătate.

Particulele sub 10 microni sunt împărțite în mai multe categorii:

 • PM10 sau particule mari - particule între 2,5 microni și 10 microni
 • PM2.5 sau particule fine - particule între 0,1 microni și 2,5 microni
 • PM0.1 sau particule ultrafine - particule mai mici de 0,1 microni

Pentru a măsura calitatea aerului, se măsoară cantitatea de particule în suspensie din aer. Cu cât sunt mai puține particule în suspensie, cu atât aerul este mai curat. Diferite țări sau organisme internaționale au fiecare standardul propriu de măsurare a calității aerului.

Aerul poluat chiar poate

să te omoare

Problema este că aerul pe care îl respirăm conține cantități din ce în ce mai mari de particule în suspensie, ceea ce îl transformă treptat într-o otravă lentă pentru tine. Nu exagerez deloc, aerul care te ține în viață devine din ce în ce mai toxic. Pare greu de crezut? Iată niște cifre:

Asociația Internațională de Cercetare a cancerului (IARC) și Organizația Mondială a Sănătății consideră particulele în suspensie din aer ca un cancerigen de gradul 1

Particulele în suspensie sunt cea mai dăunătoare formă de poluare a aerului datorită capacității lor de a penetra până în plămâni și fluxul sanguin fără a putea fi oprite, cauzând mutații permanente ale ADN-ului, infarcturi, boli respiratorii, și moartea prematură.

În 2013, un studiu care a implicat 312.944 de oameni din 9 țări europene a arătat că nu există de fapt un nivel sigur de particule în suspensie și că pentru fiecare creștere a PM10 cu 10 μg/m3, rata cancerului la plămâni a crescut cu 22%. Particulele mai mici PM2.5 sunt chiar mai periculoase, producând o creștere de 36% a ratei cancerului pulmonar la o creștere a cantității de PM2.5 cu 10 μg/m3, deoarece acestea pot pătrunde mai profund în plămâni.

La nivel mondial, în 2016, expunerea la aer poluat cu particule în suspensie PM2.5 a contribuit la 4,1 milioane de morți datorate infarcturilor și bolilor de inimă, cancerului pulmonar, bolilor pulmonare cronice și înfecțiilor respiratorii. 

Particulele în suspensie sunt pe locul 6 pe plan mondial în topul factorilor de risc care cauzează moartea prematură. 

După cum vezi, calitatea proastă a aerului este o problemă în toată lumea. Aerul poluat cauzează o mare varietate de probleme de sănătate, de la iritații pe termen scurt până la boli grave sau chiar moarte.

Care e soluția?

Ne închidem în casă?

Nu, pentru că deja noi petrecem 70-90% din timpul nostru în casă sau în spații închise. Și poate nu o să-ți vină să crezi, dar aerul din spațiile închise e mult mai poluat decât cel de afaară, chiar și în oraș. Atunci când închizi ușa în fața lumii exterioare, nu închizi ușa și poluanților.

Studii făcute de către Agenția de Protecție a Mediului din SUA (EPA) arată că aerul pe care îl respirăm în case sau alte spații închise poate fi de 2-5 (și uneori chiar de 100) de ori mai poluat decât aerul din afară. Mai ales iarna, când ușile și ferestrele sunt închise pentru a conserva energia, poluanții se pot acumula se pot acumula până la nivele care cauzează probleme de sănătate.

Dacă aerul din intrerior e chiar mai poluat decât cel de afară, ce rămâne de făcut?
E simplu. Nu poți curăța tot aerul de afară. Dar dacă te gândești că îți petreci aproape 90% din timp în casă sau alte spații închise, cea mai bună soluție pentru a respira aer curat este să cureți aerul din casa sau biroul tău. Și asta deja este în puterea ta. Poți să folosești un purificator de aer.

Ce este un purificator de aer?

Un purificator de aer este un aparat care elimină din aer poluanții sau o parte din ei. Cu cât un purificator de aer este mai performant, cu atât elimină mai mulți din contaminanții din aer.

Tipuri de purificatoare de aer

Purificatoare de aer cu ventilator și filtre

 • Acestea au un ventilator si un set de filtre
 • Aerul din cameră este absorbit in purificator, iar filtrele opresc particulele în suspensie
 • Aerul curat se întoarce în cameră

Tipuri de purificatoare de aer

Ionizatoare de aer

 • Ionizatoarele de aer emit în aer ioni negativi
 • Ionii negativi se atașează particulelor din aer și le neutralizează
 • Particulele neutralizate sunt fie atrase de colectorul aparatului, fie cad pe sol și nu mai sunt inhalate 

Pasul 1

Pasul 2

Pasul 3

Sunt multe modele de purificatoare de aer și îți poate lua mult timp și energie ca să îl alegi pe cel mai bun pentru tine. Noi am căutat o gamă de purificatoare de aer cât mai performante și, după o selecție atentă, ne-am oprit la LightAir.

De ce LightAir?

Curăță și particulele cele mai mici din aer, până la PM0.007 (0,007 microni)

Mai mult de 90% din particulele în suspensie din aer sunt mai mici decât PM0.1 (0,1 microni), și aceste particule sunt cele mai periculoase pentru sănătatea noastră.

Aceasta înseamnă că purificatoarele de aer cu filtre HEPA, care în cel mai bun caz filtrează particule mai mari de PM0.1, abia elimină 10% din toate particulele din aer, și nici măcar nu le elimină pe cele mai periculoase. 

Purificatoarele de aer LightAir elimină particulele de până la PM0.007, adică îți mențin aerul cu adevărat curat, ferindu-te de particulele nocive din el.

Neutralizează mai mult de 97% din virușii din aer.

Un purificator de aer LightAir este cea mai bună protecție a ta împotriva virușilor. Este dovedit științific că ionizatoarele de aer IonFlow neutralizează peste 97% din virușii din aer!

Virușii sunt făcuți inofensivi încă din aer deoarece ionii negativi li se atașează și îi dezactivează așa că nu au cum să te mai deranjeze. Aceasta este cea mai pună protecție a ta împotriva gripei și a altor infecții cauzate de către virușii din aer, bacterii și alți microbi.

CellFlow

Purificator aer cu ventilator și filtre EcoPrecision

Tehnologia patentată CellFlow îți curăță aerul rapid și meticulos. Combinația inovativă dintre o cameră de ionizare și filtru colector spiral îi permite să elimine din aer particulele fine și ultrafine mai mici de 0,1 microni, ceea ce un filtru HEPA nu poate.

Mai bun decât HEPA.
La fel ca un purificator aer cu filtru HEPA, tehnologia CellFlow absoarbe aerul cu ajutorul unui ventilator, cu câteva diferențe cruciale:

 • Elimină particulele mai mici de 0,1 microni, ceea ce filtrele HEPA nu pot
 • Este mai silențios decât un purificator aer cu filtru HEPA datorită filtrului colector special
 • Consumă mai puțin curent decât un purificator aer cu filtru HEPA datorită rezistenței mai mici a filtrului EcoPrecision
 • Costul de operare este mult mai mic față de un purificator de aer cu filtru HEPA datorită colectorului care poate fi curățat periodic

IonFlow - ionizator de aer

Tehnologia patentată IonFlow curăță aerul de cele mai periculoase particule: particulele fine, ultra-fine și nano particule, până la 0,007 microni. Aceasta nu este purificarea tradițională a aerului, acesta este viitorul purificării aerului de care poți beneficia acum.

Top 5 beneficii ale tehnologiei IonFlow:

 • Elimină cele mai mici și cele mai periculoase particule, până la 0,007 microni
 • Singura tehnologie de purificare a aerului care este dovedită științific că elimină peste 97% din virușii din aer
 • Complet silențioasă pentru un somn sau muncă neperturbate
 • Nu are filtre, consumă foarte puțină energie
 • Nu generează ozon, poți să stai liniștit în camera în care funcționează

CellFlow + IonFlow

Soluția completă de purificare a aerului

Purificatoarele de aer cu ventilator elimină din aer particulele mai mari de 0,3 microni, dar lasă în aer particulele ultrafine care sunt de asemenea foarte periculoase pentru sănătate, putând ajunge chiar în sânge. Soluția LightAir (CellFlow + IonFlow) este o soluție completă care purifică aerul de toate particulele nocive (chiar până la 0,007 microni). 

Pentru a face cea mai bună alegere pentru tine, găsești mai jos o scurtă comparație între purificatoarele de aer CellFlow si ionizatoarele de aer IonFlow. La sfârșitul acesteia ai și recomandarea noastră de tip de aparat, în funcție de nevoile tale.

Concluzie

Dacă îți dorești o variantă de protecție completă împotriva substanțelor nocive din aer, ia în considerare să investești într-un pachet format dintr-un produs CellFlow și unul IonFlow.

Dacă principala ta problemă sunt alergiile (fie că sunt la polen, ambrozie, animale de companie), alege un produs din gama CellFlow. Vei beneficia în plus și de protecție împotriva virușilor, bacteriilor și mucegaiurilor.

Dacă vrei cea mai rapidă protecție împotriva virușilor și bacteriilor și protecție împotriva particulelor ultra-fine și nano-particulelor, care pot ajunge chiar până în sânge după ce trec prin plămâni, alege un produs din gama IonFlow.


CellFlow

IonFlow

Cel mai eficient pentru

(Aria principală de eficiență) 

Particule mari, fine și ultrafine, până la sub 0,1 microni, vezi exemple mai jos

Polen, alergeni de la animale de companie, bacterii, mucegaiuri, clustere de viruși, fum de la gătit

Omoară virușii și bacteriile la trecerea lor prin filtru

Particule fine, ultrafine și nanoparticule până la 0,007 microni, vezi exemple mai jos

Viruși, bacterii, negru de fum, praf atmosferic, smog, fum de țigară

Omoară virușii instantaneu, în aer

Alte particule pe care aparatul le elimină

Viruși, bacterii. Îi elimină foarte eficient, dar nu la fel de rapid ca IonFlow 

Polen, alergeni de la animale de companie, mucegaiuri

Nu știi încă pe care să îl alegi? Lasă-ne numărul tău de telefon sau emailul și îți oferim consultanță gratuită. 

Știm că nu e întotdeauna ușor să alegi cel mai bun purificator de aer pentru tine. Trebuie să ții cont de performanțe, fiabilitate, garanție, și să te încadrezi în buget. De aceea la noi pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie ca să poți face cea mai bună alegere. Dacă ai orice întrebare la care nu ai găsit încă răspunsul, lasă-ne numărul tău de telefon, emailul și întrebarea ta și un consultant Wellnessist te va contacta în cel mai scurt timp.

Am creat Wellnessist pentru că sunt convins că oamenii merită să fie sănătoși, să arate bine și să se bucure de viață, până la o vârstă înaintată. Dacă și tu îți dorești asta, un  purificator de aer LightAir este unul dintre instrumentele care te pot ajuta mult.


Emil Moldovan

Fondator Wellnessist

contact@wellnessist.ro

0724 333 909

0757 661 693

100%

30 DE ZILE BANII ÎNAPOI
GARNATAT

Ești protejat 100% de Garanția noastră de retur de 30 de zile și ai 2 ani de garanție pentru purificatorul tău de aer LightAir de la Wellnessist. 


Dacă ai orice fel de problemă, contactează-ne și vom fi foarte bucuroși să te ajutăm să obții ceea ce îți dorești. Dacă totuși nu ești mulțumit de purificatorul de aer LightAir, ai 30 de zile în care îți returnăm toți banii.


Cele mai frecvente întrebări

Iată cele mai frecvente intrebări despre purificatoarele de aer LightAir.

Purificatorul de aer are consumabile?

Cât costă filtrele pentru un purificator de aer LightAir?

Pot cumpăra un purificator de aer LightAir în rate? 

În ce limbă este manualul de utilizare?

La cât timp trebuie schimbate filtrele la un purificator de aer LightAir ?

Ce operațiuni de întreținere trebuie să îi fac purificatorului de aer?

Ce performanțe au purificatoarele de aer în raport cu alte mărci?

Cine asigură service-ul?