Filtru apă potabilă - sistemele oferite de Wellnessist

Află lucrurile esențiale pe care trebuie să știi atunci când vrei să alegi un filtru de apă potabilă:

 • Ce tipuri de filtre de apă potabilă există și care sunt diferențele între ele
 • Cum să alegi un filtru de apă

Filtru apă potabilă - de ce să folosești unul

Filtrele de apă potabilă sunt o necesitate pentru ca apa pe care o bem, cu care gătim și facem băuturi să fie de cea mai înaltă puritate. De aceea, v-am pregătit oferta noastră unică de filtre de apă, produse fiabile și performante, pentru tratarea apei de acasă.


În apa de la robinet se pot găsi o gamă mare de substanțe chimice periculoase pentru sănătatea ta și a familiei tale: plumb, alte metale grele, clor, fluor, compuși organici volatili, substanțe farmaceutice, hormoni, etc. Toate acestea au efecte nocive cum sunt:

 • afectează dezvoltarea mentală și dezvoltarea sistemului nervos la copii; 
 • pot provoca insuficiența multiplă a organelor;
 • pot afecta funcțiile sistemului nervos și ale creierului, sistemul gastrointestinal, ficatul, rinichii și alte organe;
 •  pot provoca boli auto-imune sau cancer;
 • afectează funcția tiroidiană, sistemul endocrin, sistemul respirator;
 • pot afecta sistemul reproductiv, ficatul și rinichii, sistemul cardiovascular;

În oferta noastră din categoria “Filtru apă potabilă” veți găsi filtre clasice, simple, dar și sisteme inovatoare de filtrare, cu cartușe de purificare pe mai multe niveluri, inclusiv mineralizare și alcalinizare, la prețuri corecte.

Filtre de apă potabilă - oferta Wellnessist

Vedeți mai jos toate filtrele de apă din oferta Wellnessist, grupate pe categorii.

Filtre de apă cu ultrafiltrare
Ultrafiltrare și nanofiltrare


Recomandarea noastră: cea mai bună metodă de filtrare, care păstrează mineralele în apă. 

Purificatoare de apă cu osmoză inversă
Purificatoare de apă cu
osmoză inversă

Recomandate în special pentru apa de puț sau apă cu conținut mare de minerale.

Filtru de apa cu microfiltrare
Microfiltrare


Cea mai simplă metodă de filtrare pentru acasă, la cel mai accesibil preț. 

Filtre de apă cu alcalinizare
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtrează apa și o alcalinizează.

Căni filtrante
Căni filtrante

Filtrează apa oriunde te-ai afla.

Filtre duș

Folosește apă curată pentru duș.

Welnessist vă oferă sisteme de filtrare a apei potabile de la unul din cei mai mari producători de sisteme din gama „Filtru apă potabilă“, Global Water (Polonia). Această firmă are o experiență de 19 ani în domeniul filtrării și tratării apei, în special pentru consumatorii casnici.


Am ales pentru dumneavoastră cele mai eficiente și convenabile sisteme de filtrare a apei numai după ce ne-am documentat temeinic. Suntem preocupați de calitatea apei pe care o consumăm atât individual cât și pentru clientii noștri de mulți ani; după ce am studiat serios domeniul mai mulți ani și am testat în plan personal efectele, în 2014 am început să oferim soluții de tratarea apei în România. Puteți vedea un rezumat independent al metodelor de filtrare a apei aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Membrane


Tipurile de sisteme de filtrare pe care vi le oferim sunt descrise pe scurt în continuare.

Tipuri de filtre de apă potabilă - tabel comparativ

Înainte de a descrie fiecare tip de filtru de apă, mai jos vă oferim o comparație sintetică între diferitele tipuri de filtre.

Sisteme cu ultrafiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu osmoză inversă

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu microfiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Filtre de apă potabilă – sisteme cu microfiltrare

Acestea filtrează apa prin filtre cu porozităti cu mărimi între 5 microni și 0,1 microni, din polipropilenă, carbon sau materiale ceramice. Sistemele cu microfiltrare îndepărtează impurități mai grosiere cum ar fi nisip, rugină, nămol  sau contaminanții chimici care se dizolvă în apă, precum clor, pesticide, detergenți.

Filtru de apa cu microfiltrare
Filtru apă potabilă

Filtre de apă – sisteme cu ultrafiltrare

Ultrafiltrarea este o metodă de filtrare mai avansată decât microfiltrarea, filtrele noastre ajungând progresiv (în mai multe stadii de filtrare) până la pori de 0,01 microni. Sistemele cu ultrafiltrare sunt sisteme cu mai multe stadii de filtrare, începând cu procese de microfiltrare (mai grosiere) și terminând cu filtrul cel mai avansat din sistem, etajul de ultrafiltrare.


Rolul acestor sisteme este să înlăture atât depunerile și impuritățile dizolvate (ca în cazul microfiltrării), cât și agenții patogeni inclusiv bacteriile și virusurile din apa brută. Sistemele pe care le oferim produc apă de înaltă calitate la domiciliu, lipsită de majoritatea impurităților găsite în rețelele de alimentare cu apă și sursele de apă private, lăsând în ea compuși minerali suficient de mici pentru a ajunge de cealaltă parte a porilor membranei de ultrafiltrare.

Filtre de apă potabilă – sisteme cu nanofiltrare

Nanofiltrarea este cea mai recentă metodă de purificare a apei și este mai avansata decât ultrafiltrarea, porii din ultimul stadiu de filtrare ajungând la mărimi in jur de 0,001 microni. Membranele de filtrare avansată folosite de sistemele de ultrafiltrare, nanofiltrare sau osmoză inversă acoperă- fiecare din ele- un interval de marimi ale porilor, iar aceste intervale se suprapun partial, fiecare producător definind o membrană ca aparținand uneia sau alteia din aceste clase, in functie de toate proprietatile de filtrare in ansamblu, mărimea porilor fiind unul dintre criterii.


Metoda de purificare prin nanofiltrare este recomandată mai ales persoanelor care consideră osmoza inversă o metodă prea puternică, deoarece nanofiltrarea lasa sa treaca si mineralele o data cu apa filtrate, conferind un gust mai placut apei. Nanofiltrarea este recomandată deasemenea fiecărui utilizator de ionizator de apă, deoarece respinge cea mai mare parte a impurităților din apă și reduce duritatea apei, dar lasă multe minerale importante, ceea ce permite unui ionizator să funcționeze corect și să vă ofere apă alcalină.

Filtru apă cu nanofiltrare
Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Osmoza inversă (RO este prescurtarea de la ”reverse osmosis” din limba engleză) este cea mai avansată metodă de filtrare pentru apa potabilă și oferă apa de cea mai înaltă calitate. Stadiul cel mai avansat de filtrare al acestor sisteme ajunge până la filtre cu pori cu mărimi de până la 0,0001 microni. 


Această tehnologie inovatoare este utilizată pe scară largă și în industria apei îmbuteliate sau industria alimentară dar și in filtrarea apei pentru consum casnic. În gama largă de sisteme de osmoză inversă veți găsi atât filtre de bucătărie simple și ieftine, cât și soluții mai sofisticate.


Osmoza inversă este recomandată mai ales acelora care au o apă cu exces de minerale sau celor care au puț propriu și doresc o siguranță mare a apei atât microbiologic, cât și pentru a reduce excesul de minerale. Sistemele cu osmoză inversă pot fi completate opțional cu etape postfiltrare care pot conferi apei proprietăți suplimentare, sau anumite minerale benefice.Veți găsi în oferta noastră sisteme de filtrare cu opțiuni variate din care puteți alege în acest sens.

Sistemele cu osmoză inversă se împart în 2 mari clase:

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme cu pompă

 • recomandate celor de la etajele superioare și altor categorii care au o presiune slabă a apei, deoarece membranele cu osmoză funcționează optim între anumite valori ale presiunii apei. Rolul pompei este de a asigura această presiune în cazul când furnizorul de apă menajeră oferă o presiune scăzută sau variabilă.

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme fără pompă

 • sunt recomandate la etajele inferioare, care au o presiune a apei suficientă la rețea sau celor care au puț și  hidrofor propriu ce asigura presiunea necesară membranei.
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtre de apă potabilă cu alcalinizare

Pe lângă filtrarea apei, aceste filtre produc o apă alcalină, antioxidantă, cu proprietăți benefice pentru menținerea sănătății și recuperarea din diverse îmbolnăviri. 


Filtrele de apă cu alcalinizare modifică anumiți parametri ai apei cum sunt:

 • pH-ul (gradul de alcalinitate)
 • ORP-ul (potențialul antioxidant)
 • H2 (concentrația de hidrogen molecular din apă)

Apa rezultată are calități asemănătoare apelor terapeutice de la izvoarele din stațiunile balneoclimaterice. Un filtru de apă cu alcalinizare iți aduce apa terapeutică la tine acasă.

Căni filtrante

Cănile filtrante sunt cele mai simple filtre de apă. Filtrarea pe care o oferă o cană filtrantă este decentă, eliminând din apă clorul și o bună parte din metalele grele și alți contaminanți. 


Cana filtrantă este o metodă comodă și ecologică pentru a vă menține hidratat în permanență fără a fi necesar să cărați constant sticle clasice de apă îmbuteliată. Spre deosebire de sticlele de plastic ce nu sunt deloc prietenoase cu mediul înconjurător, fiind greu degradabile, cănile filtrante se utilizează pe termen lung, fiind necesară doar simpla reînlocuire a cartușelor filtrante.


Cu ajutorul lor, vă puteți bucura de gustul autentic al apei care, odată filtrată, va fi mult mai limpede, iar impuritățile vor fi reduse.

Căni filtrante

Filtre pentru duș

Pe lângă apa pe care o bem, absorbim apă în corpul nostru și prin piele, atunci când facem duș sau baie de exemplu. 


Chiar dacă nu ar exista niciun contaminant în apă, întotdeauna în apa de la robinet există clor, introdus pentru a neutraliza bacteriile. O parte din acest clor se absoarbe prin piele atunci când facem duș și are efecte nocive pentru sănătatea noastră. Clorul este un agent oxidant puternic și este considerat a fi agent cancerigen.


Filtrele de duș opresc clorul și metalele grele din apă și te ajută să te poți bucura de o baie bună fără să îți pui în pericol sănătatea.


Filtrele de duș sunt accesibile ca preț și se montează foarte ușor, deci nu ai niciun motiv să nu te bucuri și tu de unul.

Video - cum te protejează filtrele de apă de îmbolnăviri

Vezi mai jos ce contaminanți există în apa de la robinet și care este eficiența filtrelor de apă UltraWater de la Wellnessist.

Întrebări frecvente despre filtrele de apă

Ce tip de filtru de apă să aleg?

Cât ține un filtru de apă?

Cum mă afectează contaminanții din apă

Filtru de apă sau purificator de apă cu osmoză inversă?

Ce contaminanți sunt în apă?

Ai întrebări despre filtrele de apă? Contactează-ne

Știm că nu e întotdeauna ușor să alegi cel mai bun filtru de apă pentru tine. Trebuie să ții cont de performanțe, fiabilitate, garanție, și să te încadrezi în buget. De aceea la noi pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie ca să poți face cea mai bună alegere. Dacă ai orice întrebare la care nu ai găsit încă răspunsul, lasă-ne numărul tău de telefon, emailul și întrebarea ta și un consultant Wellnessist te va contacta în cel mai scurt timp.

© 2020 Wellnessist. All rights reserved

","allow_video_src":"","post_request_data":[],"ip":"34.228.229.51","current_user":[],"post_id":"9251","post_title":"Regulamentul campaniei Wellnessist \u2013 Black Friday 2021","post_type":"page","post_url":"https:\/\/wellnessist.ro\/regulament-campanie-bf-2021\/","is_lp":""}; /* ]]> */

Regulamentul campaniei Wellnessist – Black Friday 2021

TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU PARTICIPANȚII LA CAMPANIA PROMOȚIONALĂ WELLNESSIST – BLACK FRIDAY 2021

Aceștia sunt Termenii și condițiile de participare la promoție pentru campania promoțională Wellnessist – Black Friday 2021 (denumită în continuare “Promoția”), oferită de Wellnessist SRL, cu sediul în Bd. Basarabia Nr. 116, Bl.13B Sc.B Et.10 Ap.58, Cam.3, Sector 2, 022125 – București, România, Cod Unic de Inregistrare 36737888, număr de înregistrare în registrul comerțului J40/14971/2016 (denumită în continuare “Compania”). 

CLAUZE GENERALE

 1. Acești Termeni și condiții pentru participanții la promoție se aplică promoției oferite de Companie și nu se aplică altor servicii oferite de Companie și/sau altor acorduri cu aceasta.
 2. Participarea la Promoție implică faptul că participantul este de acord cu acești Termeni și Condiții pentru Participanții la Promoție, precum și cu toate deciziile pe care le ia Compania pentru a asigura buna desfășurare a Promoției.
 3. În cazul în care orice prevedere din acești Termeni și condiții de participare la promoție este nulă sau anulată, celelalte prevederi vor rămâne în vigoare. Compania va înlocui prevederea nulă cu o nouă prevedere, prin care scopul și domeniul de aplicare al prevederii inițiale vor fi luate în considerare pe cât posibil din punct de vedere legal. 
 4. Compania poate modifica în orice moment, la discreția sa exclusivă și fără notificare prealabilă, acești Termeni și condiții pentru participanții la promoție, cu excepția cazului în care aceste modificări sunt în dezavantajul participantului.

PARTICIPAREA LA PROMOȚIE

 1. Promoția se desfășoară de la 13 noiembrie 2021 ora 0.00 până la 28 noiembrie 2021 orele 24.00. 
 2. Participarea la Promoție este deschisă doar persoanelor care locuiesc în Uniunea Europeană.
 3. Participanții pot participa la Promoție înregistrându-se la Promoție pe site-ul wellnessist.ro și acceptând să primească newsletter-ul Companiei.  
 4. Participanții își pot crește șansele de a câștiga Promoția invitându-și prietenii să se înscrie în Promoție și/sau să viziteze/realizeze acțiuni pe site-ul web sau în conturile de rețele sociale Companiei, introducând adresele de e-mail ale prietenilor. Fiecare invitație sau acțiune pe site-ul web sau în conturile de rețele sociale Companiei va crește șansele participantului de a câștiga Promoția.
 5. Participanților le este interzis să se înscrie în Promoție cu mai multe adrese de email folosind aceeași identitate sau identități diferite, sau să creeze personal înscrieri în Promoție folosind adresele de email ale altor persoane sau ale unor persoane fictive, cu scopul de a-și crește șansele de a câștiga premiul oferit în Promoție. Sistemul informatic de gestiune a Promoției (UpViral.com) are un sistem integrat de verificare a potențialelor încercări de fraudă a Promoției. 
 6. Participarea la Promoție este interzisă pentru angajații Societății, rudele acestora, precum și pentru orice persoană care este direct sau indirect implicată în vreun fel în dezvoltarea și implementarea Promoției.
 7. Participanții cu vârsta sub 18 ani sunt excluși de la participarea la Promoție.

PREMII

 1. Participantul la Promoție are șansa de a câștiga un ionizator de apă Alkaviva Vesta H2, cu o valoare totală de 12850 lei.
 2. Toate informațiile despre ionizatorul de apă Alkaviva Vesta H2 oferit ca premiu în Promoție pot fi consultate aici: https://wellnessist.ro/shop/ionizator-apa-vesta-h2
 3. Imaginile și descrierile sunt în scop ilustrativ. Versiunile reale ale premiilor pot fi diferite.
 4. Câștigătorii vor fi selectați în mod imparțial și aleatoriu de sistemul informatic de gestiune a Promoției (UpViral.com) și vor fi notificați prin e-mail la adresa de email folosită de către Participant în cadrul Promoției, în perioada 25 – 30 noiembrie 2021. Nu va exista nicio altă corespondență cu privire la rezultat. 
 5. Nu este posibil schimbul sau returnarea premiilor. Premiul este personal și nu poate fi transferat sau schimbat în bani.


COSTURI

 1. Pentru a participa la promoție, nu se vor percepe costuri suplimentare de comunicare. În plus, nu este necesară nicio plată sau achiziție pentru participarea la Promoție.

RESPONSABILITĂȚI

 1. Câștigătorul este de acord să se comporte în conformitate cu orice reguli de conduită aplicabile ale Companiei și/sau ale altor părți terțe implicate în orice locație a Companiei și/sau a părților terțe.

DREPTURI ALE COMPANIEI

 1. Compania își rezervă dreptul, fără obligația de a oferi vreun motiv și la propria discreție, de a exclude participanții de la participarea la Promoție în cazul în care participantul încalcă acești Termeni și condiții de participare la Promoție sau orice altă prevedere legală aplicabilă.
 2. În cazul în care se cunoaște sau se suspectează încălcări, fraude sau abuzuri, Compania are dreptul de a suspenda participarea și/sau de a declara participarea invalidă, fără obligația de a oferi vreun motiv. Compania își rezervă dreptul de a refuza acordarea premiului oricărui Participant la Promoție care este marcat de sistemul informatic de gestiune a Promoției (UpViral.com) ca având potențiale intenții frauduloase. 

CONFIDENȚIALITATE

 1. Participanții garantează că datele personale furnizate în timpul procedurii de participare sunt corecte, veridice, actualizate și complete. Cele de mai sus sunt necesare pentru a putea trimite premiul oricărui câștigător, precum și pentru a trimite newsletter-ul.. Compania poate furniza aceste informații unor terțe părți dacă acest lucru este necesar pentru furnizarea sau livrarea premiului.

INFORMAȚII, RECLAMAȚII ȘI ÎNTREBĂRI

 1. Orice reclamații sau întrebări cu privire la Promoție, premii sau la acești Termeni și Condiții pentru Participanții la Promoție pot fi trimise direct la adresa de e-mail a Companiei, contact@wellnessist.ro.
 2. Compania face tot posibilul să răspundă la întrebări și reclamații în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea reclamației.