Filtru apă potabilă - sistemele oferite de Wellnessist

Află lucrurile esențiale pe care trebuie să știi atunci când vrei să alegi un filtru de apă potabilă:

 • Ce tipuri de filtre de apă potabilă există și care sunt diferențele între ele
 • Cum să alegi un filtru de apă

Filtru apă potabilă - de ce să folosești unul

Filtrele de apă potabilă sunt o necesitate pentru ca apa pe care o bem, cu care gătim și facem băuturi să fie de cea mai înaltă puritate. De aceea, v-am pregătit oferta noastră unică de filtre de apă, produse fiabile și performante, pentru tratarea apei de acasă.


În apa de la robinet se pot găsi o gamă mare de substanțe chimice periculoase pentru sănătatea ta și a familiei tale: plumb, alte metale grele, clor, fluor, compuși organici volatili, substanțe farmaceutice, hormoni, etc. Toate acestea au efecte nocive cum sunt:

 • afectează dezvoltarea mentală și dezvoltarea sistemului nervos la copii; 
 • pot provoca insuficiența multiplă a organelor;
 • pot afecta funcțiile sistemului nervos și ale creierului, sistemul gastrointestinal, ficatul, rinichii și alte organe;
 •  pot provoca boli auto-imune sau cancer;
 • afectează funcția tiroidiană, sistemul endocrin, sistemul respirator;
 • pot afecta sistemul reproductiv, ficatul și rinichii, sistemul cardiovascular;

În oferta noastră din categoria “Filtru apă potabilă” veți găsi filtre clasice, simple, dar și sisteme inovatoare de filtrare, cu cartușe de purificare pe mai multe niveluri, inclusiv mineralizare și alcalinizare, la prețuri corecte.

Filtre de apă potabilă - oferta Wellnessist

Vedeți mai jos toate filtrele de apă din oferta Wellnessist, grupate pe categorii.

Filtre de apă cu ultrafiltrare
Ultrafiltrare și nanofiltrare


Recomandarea noastră: cea mai bună metodă de filtrare, care păstrează mineralele în apă. 

Purificatoare de apă cu osmoză inversă
Purificatoare de apă cu
osmoză inversă

Recomandate în special pentru apa de puț sau apă cu conținut mare de minerale.

Filtru de apa cu microfiltrare
Microfiltrare


Cea mai simplă metodă de filtrare pentru acasă, la cel mai accesibil preț. 

Filtre de apă cu alcalinizare
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtrează apa și o alcalinizează.

Căni filtrante
Căni filtrante

Filtrează apa oriunde te-ai afla.

Filtre duș

Folosește apă curată pentru duș.

Welnessist vă oferă sisteme de filtrare a apei potabile de la unul din cei mai mari producători de sisteme din gama „Filtru apă potabilă“, Global Water (Polonia). Această firmă are o experiență de 19 ani în domeniul filtrării și tratării apei, în special pentru consumatorii casnici.


Am ales pentru dumneavoastră cele mai eficiente și convenabile sisteme de filtrare a apei numai după ce ne-am documentat temeinic. Suntem preocupați de calitatea apei pe care o consumăm atât individual cât și pentru clientii noștri de mulți ani; după ce am studiat serios domeniul mai mulți ani și am testat în plan personal efectele, în 2014 am început să oferim soluții de tratarea apei în România. Puteți vedea un rezumat independent al metodelor de filtrare a apei aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Membrane


Tipurile de sisteme de filtrare pe care vi le oferim sunt descrise pe scurt în continuare.

Tipuri de filtre de apă potabilă - tabel comparativ

Înainte de a descrie fiecare tip de filtru de apă, mai jos vă oferim o comparație sintetică între diferitele tipuri de filtre.

Sisteme cu ultrafiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu osmoză inversă

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu microfiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Filtre de apă potabilă – sisteme cu microfiltrare

Acestea filtrează apa prin filtre cu porozităti cu mărimi între 5 microni și 0,1 microni, din polipropilenă, carbon sau materiale ceramice. Sistemele cu microfiltrare îndepărtează impurități mai grosiere cum ar fi nisip, rugină, nămol  sau contaminanții chimici care se dizolvă în apă, precum clor, pesticide, detergenți.

Filtru de apa cu microfiltrare
Filtru apă potabilă

Filtre de apă – sisteme cu ultrafiltrare

Ultrafiltrarea este o metodă de filtrare mai avansată decât microfiltrarea, filtrele noastre ajungând progresiv (în mai multe stadii de filtrare) până la pori de 0,01 microni. Sistemele cu ultrafiltrare sunt sisteme cu mai multe stadii de filtrare, începând cu procese de microfiltrare (mai grosiere) și terminând cu filtrul cel mai avansat din sistem, etajul de ultrafiltrare.


Rolul acestor sisteme este să înlăture atât depunerile și impuritățile dizolvate (ca în cazul microfiltrării), cât și agenții patogeni inclusiv bacteriile și virusurile din apa brută. Sistemele pe care le oferim produc apă de înaltă calitate la domiciliu, lipsită de majoritatea impurităților găsite în rețelele de alimentare cu apă și sursele de apă private, lăsând în ea compuși minerali suficient de mici pentru a ajunge de cealaltă parte a porilor membranei de ultrafiltrare.

Filtre de apă potabilă – sisteme cu nanofiltrare

Nanofiltrarea este cea mai recentă metodă de purificare a apei și este mai avansata decât ultrafiltrarea, porii din ultimul stadiu de filtrare ajungând la mărimi in jur de 0,001 microni. Membranele de filtrare avansată folosite de sistemele de ultrafiltrare, nanofiltrare sau osmoză inversă acoperă- fiecare din ele- un interval de marimi ale porilor, iar aceste intervale se suprapun partial, fiecare producător definind o membrană ca aparținand uneia sau alteia din aceste clase, in functie de toate proprietatile de filtrare in ansamblu, mărimea porilor fiind unul dintre criterii.


Metoda de purificare prin nanofiltrare este recomandată mai ales persoanelor care consideră osmoza inversă o metodă prea puternică, deoarece nanofiltrarea lasa sa treaca si mineralele o data cu apa filtrate, conferind un gust mai placut apei. Nanofiltrarea este recomandată deasemenea fiecărui utilizator de ionizator de apă, deoarece respinge cea mai mare parte a impurităților din apă și reduce duritatea apei, dar lasă multe minerale importante, ceea ce permite unui ionizator să funcționeze corect și să vă ofere apă alcalină.

Filtru apă cu nanofiltrare
Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Osmoza inversă (RO este prescurtarea de la ”reverse osmosis” din limba engleză) este cea mai avansată metodă de filtrare pentru apa potabilă și oferă apa de cea mai înaltă calitate. Stadiul cel mai avansat de filtrare al acestor sisteme ajunge până la filtre cu pori cu mărimi de până la 0,0001 microni. 


Această tehnologie inovatoare este utilizată pe scară largă și în industria apei îmbuteliate sau industria alimentară dar și in filtrarea apei pentru consum casnic. În gama largă de sisteme de osmoză inversă veți găsi atât filtre de bucătărie simple și ieftine, cât și soluții mai sofisticate.


Osmoza inversă este recomandată mai ales acelora care au o apă cu exces de minerale sau celor care au puț propriu și doresc o siguranță mare a apei atât microbiologic, cât și pentru a reduce excesul de minerale. Sistemele cu osmoză inversă pot fi completate opțional cu etape postfiltrare care pot conferi apei proprietăți suplimentare, sau anumite minerale benefice.Veți găsi în oferta noastră sisteme de filtrare cu opțiuni variate din care puteți alege în acest sens.

Sistemele cu osmoză inversă se împart în 2 mari clase:

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme cu pompă

 • recomandate celor de la etajele superioare și altor categorii care au o presiune slabă a apei, deoarece membranele cu osmoză funcționează optim între anumite valori ale presiunii apei. Rolul pompei este de a asigura această presiune în cazul când furnizorul de apă menajeră oferă o presiune scăzută sau variabilă.

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme fără pompă

 • sunt recomandate la etajele inferioare, care au o presiune a apei suficientă la rețea sau celor care au puț și  hidrofor propriu ce asigura presiunea necesară membranei.
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtre de apă potabilă cu alcalinizare

Pe lângă filtrarea apei, aceste filtre produc o apă alcalină, antioxidantă, cu proprietăți benefice pentru menținerea sănătății și recuperarea din diverse îmbolnăviri. 


Filtrele de apă cu alcalinizare modifică anumiți parametri ai apei cum sunt:

 • pH-ul (gradul de alcalinitate)
 • ORP-ul (potențialul antioxidant)
 • H2 (concentrația de hidrogen molecular din apă)

Apa rezultată are calități asemănătoare apelor terapeutice de la izvoarele din stațiunile balneoclimaterice. Un filtru de apă cu alcalinizare iți aduce apa terapeutică la tine acasă.

Căni filtrante

Cănile filtrante sunt cele mai simple filtre de apă. Filtrarea pe care o oferă o cană filtrantă este decentă, eliminând din apă clorul și o bună parte din metalele grele și alți contaminanți. 


Cana filtrantă este o metodă comodă și ecologică pentru a vă menține hidratat în permanență fără a fi necesar să cărați constant sticle clasice de apă îmbuteliată. Spre deosebire de sticlele de plastic ce nu sunt deloc prietenoase cu mediul înconjurător, fiind greu degradabile, cănile filtrante se utilizează pe termen lung, fiind necesară doar simpla reînlocuire a cartușelor filtrante.


Cu ajutorul lor, vă puteți bucura de gustul autentic al apei care, odată filtrată, va fi mult mai limpede, iar impuritățile vor fi reduse.

Căni filtrante

Filtre pentru duș

Pe lângă apa pe care o bem, absorbim apă în corpul nostru și prin piele, atunci când facem duș sau baie de exemplu. 


Chiar dacă nu ar exista niciun contaminant în apă, întotdeauna în apa de la robinet există clor, introdus pentru a neutraliza bacteriile. O parte din acest clor se absoarbe prin piele atunci când facem duș și are efecte nocive pentru sănătatea noastră. Clorul este un agent oxidant puternic și este considerat a fi agent cancerigen.


Filtrele de duș opresc clorul și metalele grele din apă și te ajută să te poți bucura de o baie bună fără să îți pui în pericol sănătatea.


Filtrele de duș sunt accesibile ca preț și se montează foarte ușor, deci nu ai niciun motiv să nu te bucuri și tu de unul.

Video - cum te protejează filtrele de apă de îmbolnăviri

Vezi mai jos ce contaminanți există în apa de la robinet și care este eficiența filtrelor de apă UltraWater de la Wellnessist.

Întrebări frecvente despre filtrele de apă

Ce tip de filtru de apă să aleg?

Cât ține un filtru de apă?

Cum mă afectează contaminanții din apă

Filtru de apă sau purificator de apă cu osmoză inversă?

Ce contaminanți sunt în apă?

Ai întrebări despre filtrele de apă? Contactează-ne

Știm că nu e întotdeauna ușor să alegi cel mai bun filtru de apă pentru tine. Trebuie să ții cont de performanțe, fiabilitate, garanție, și să te încadrezi în buget. De aceea la noi pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie ca să poți face cea mai bună alegere. Dacă ai orice întrebare la care nu ai găsit încă răspunsul, lasă-ne numărul tău de telefon, emailul și întrebarea ta și un consultant Wellnessist te va contacta în cel mai scurt timp.

© 2020 Wellnessist. All rights reserved

","allow_video_src":"","post_request_data":[],"ip":"168.119.140.252","current_user":[],"post_id":"5303","post_title":"8 Pa\u0219i Simpli Pentru A Sc\u0103pa De Kilogramele \u00cen Plus","post_type":"post","post_url":"https:\/\/wellnessist.ro\/8-pasi-simpli-pentru-a-scapa-de-kilogramele-in-plus\/","is_lp":""}; /* ]]> */

8 Pași Simpli Pentru A Scăpa De Kilogramele În Plus

0  comments

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă oamenii în zilele noastre este pierderea în greutate. Sa fim sinceri, am trecut cu toții prin asta: am încercat așa-numitele diete miraculoase, ne-am făcut un abonament la sală, poate chiar am apelat la suplimente dar rezultatele au lăsat de dorit.

Ei bine, este timpul să ne luăm la revedere de la dietele odios de restrictive care parcă nu se termina niciodată și de numărarea inutilă a caloriilor, cu ajutorul acestor pași simpli pentru o pierdere în greutate sănătoasă și eficientă.

Pasul 1: Consuma proteine

În lupta împotriva greutății, este esențial să te simți sătul. De aceea, un mic dejun plin de proteine este foarte eficient în a-ți satisface pofta de mâncare și a te ajuta să mănânci mai sănătos pe parcursul zilei, fără teama ca ai putea sa cedezi tentatiei de a consuma mancare nesanatoasa.

Pentru a influența ce vei manca în restul zilei, poți începe ziua cu ouă, cereale bogate în fibre sau iaurt cu semințe bogate în fibre, nuci sau fructe de pădure, somon afumat, care contine și grăsimi omega 3. De asemenea, necesarul de proteine poate fi completat prin suplimente precum pudrele proteice, care sunt extrem de eficiente în materie de slăbit.Pasul 2: Hidratează-te

Cel mai simplu mod de a te menține hidratat este să bei apă. Dacă faci acest lucru înainte de mese, e chiar mai bine deoarece îți va da senzația ca ești plin și nu vei mai simți nevoia sa mananci mai mult decat trebuie.

În plus, dacă faci vreun antrenament, apa este esențială in hidratarea corpului pentru ca acesta sa producă energie și să poată susține efortul la care este supus.

 

Pasul 3: Ieși din rutina

Când adopți o rutină pentru o perioadă mai lungă de timp, corpul tău se obișnuiește cu asta și nu mai observi schimbări semnificative în ceea ce privește pierderea în greutate.

Prin urmare, orice schimbare în activitățile tale zilnice, oricat de mica ar fi aceasta, poate avea un impact pozitiv; fie că alegi sa faci o plimbare de 10 minute în loc să conduci sau să urci pe scări în loc sa mergi cu liftul, încearcă să profiți de orice oportunitate de a te deplasa mai mult, mai ales dacă asta stimulează arderea caloriilor.

 

Pasul 4: Mănâncă acasă

Nu este un secret că mâncatul în oraș este convenabil și plăcut. Cu toate acestea, dacă vrei sa pierzi din kilogramele în plus, cel mai bine este sa iti pregatesti mancarea acasă.

Atunci cand gatesti acasă poți sa monitorizezi mai ușor cantitatea de carbohidrați, grăsimi și proteine consumate, deoarece tu controlezi și decizi ce ingrediente sa folosesti și în ce cantitate, spre deosebire de o masa la restaurant  care nu stii daca iti ofera prea puțin din nutrientii de care ai nevoie și prea mult din caloriile pe care încerci sa le eviți.

În plus, mâncarea pe care o prepari acasă conține mai puțin sodiu și grăsimi, ceea ce poate face o mare diferență în planul tău slăbire. Dacă duci lipsa de idei, te poți inspira din aceste rețete special create pentru o dieta sanatoasa de slabit!


 

Pasul 5: Cumpără inteligent

Pierderea în greutate este susținută prin antrenament, dar devine aproape imposibilă dacă mananci mai des decât mergi la sală. Cu atât mai mult dacă frigiderul este plin de mâncare nesănătoasă.

Așadar, o călătorie la supermarket poate ajuta sau strica planul de slăbit dacă îți umpli coșul de cumparaturi cu lucrurile nepotrivite. Încearca să cumperi hrană sanatoasa pentru intreaga săptămână, astfel incat sa poti pregăti mese delicioase dar sanatoase și să stai departe de alimentele procesate și gustările nesănătoase.

 

Pasul 6: Satisface-ți poftele

Nu te priva de ceva care îți place foarte mult. Pentru a putea menține o dietă de lungă durată și a-ți atinge obiectivele de a pierde în greutate, nu ar trebui să mănânci tot timpul aceleași lucruri dar sa visezi cu ochii deschisi la desertul delicios care îți place cu adevărat.

Prin urmare, pentru a evita orice fel de pofta care îți poate afecta planul de slăbit, încearcă ca aproximativ 10% din aportul de calorii sa provina din mancarurile care îți plac. În acest fel, te vei putea bucura de desertul preferat, rămânând totodată pe drumul cel bun către silueta dorită.

 

Pasul 7: Stabilește-ți obiective inteligente

Când începi o dieta și speri sa pierzi în greutate, nu te aștepta să ai rezultate uimitoare imediat. Cand ai așteptări prea mari poți ajunge sa fii dezamagit.

Cel mai bun lucru ar fi să-ți stabilești cate un obiectiv în parte și să te concentrezi pe realizarea acestuia. După finalizarea lui, treci la următorul, și tot așa. Un mic pas pentru om, un salt uriaș spre o pierdere în greutate reușită!

 

Pasul 8: Fii prezent atunci cand mananci

Este foarte important să te bucuri și să savurezi ceea ce mananci. Din acest motiv, este bine ca înainte de masa sa te relaxezi un minut sau două, pentru a putea aprecia într-adevăr mancarea și a putea simți mai bine gustul acesteia.

Mestecatul mai lent este, de asemenea, un mod foarte bun de a-ți satisface papilele gustative, dar și de a te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. Mai mult decât atât, este important să nu sari peste mese astfel incat sa nu ți se facă o foame răvășitoare și să ajungi sa te indopi cu prima ocazie.

articol

Tags

weight loss


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Te-ar mai putea interesa