Atenţie: paraziţii te îmbolnăvesc şi îţi fură energia

59  comments

Ce ai face dacă astăzi ai afla că în casa ta există cineva care te otrăveşte încet, zi de zi? Sau că în subsolul casei tale tocmai a intrat un musafir nepoftit care îţi consumă rezervele de alimente? Sau că cineva aruncă zilnic deşeuri chimice sau biologice în casa ta pentru a te îmbolnăvi? Sau dacă ai vedea pe corpul tău o căpuşă care se hrăneşte cu sângele tău?

Sunt convins că ai face tot ceea ce ţine de tine pentru a scăpa de oricare dintre problemele de mai sus.

Ce ai face însă dacă toate cele de mai sus ar fi opera unui autor invizibil pentru tine? Dacă nu ai putea să vezi nici autorul şi nici rezultatele acţiunilor sale? În acest caz, deşi viaţa ta ar fi în pericol, tu nu ai face nimic, pentru că nu ai fi conştient de problemă.

De aceea îţi spun acum ceva neplăcut, dar important pentru tine. Nu eşti singur în corpul tău. Înafara ta, „proprietarul” corpului, este foarte posibil să ai mai mulţi musafiri nepoftiţi decât îţi imaginezi. Cine sunt aceştia, cât rău îţi fac şi cum poţi scăpa de ei vei afla citind în continuare.

Musafirii nepoftiţi pe care îi găzduim fără să vrem sunt cunoscuţi sub numele de paraziţi.

Inamicul ascuns în tine care îţi ruinează sănătatea

Paraziţii la care mă refer în acest articol sunt viermii parazitari, care pot fi laţi sau cilindrici. Un alt nume folosit pentru aceştia este acela de helminţi.

Nu toţi viermii sunt paraziţi (helminţi). Din multitudinea de specii de viermi care există, o parte trăiesc „pe cont propriu”. Un bun exemplu este banala râmă, care trăieşte sub pământ şi nu ne face nici un rău. Însă o parte dintre viermi trăiesc în alte organisme vii, folosind resursele acestora pentru supravieţuirea proprie. Doar aceştia poartă numele de helminţi.

Paraziţii din organismul uman sunt viermi care se hrănesc cu substanţele nutritive care ar trebui să hrănească în mod normal corpul tău. Ei pot exista în intestine sau alte cavităţi, dar există de asemenea şi paraziţi care trăiesc în ţesuturi.

Helminţii sunt extrem de fertili, unele specii depunând până la 600 de milioane de larve pe an. De asemenea, deoarece în organism nu au inamici naturali, ei se pot dezvolta uneori până la dimensiuni impresionante. Există exemple de viermi din specia botriocefalilor care au atins 10 metri. Şi asta în timp ce se aflau în corpul unui om!

Paraziţii pot trăi mai mult decât crezi. Ascarizii (limbricii) trăiesc până la un an şi jumătate, iar botriocefalii (viermii laţi) pot trăi chiar mai mult de 25 de ani.

Stiaţi că există circa 300 de viermi paraziţi ai omului?

De ce nu poţi să ignori problema paraziţilor

Poate te întrebi dacă e posibil să ai paraziţi în corp. Iată câteva date care s-ar putea să te pună pe gânduri. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS):

 • în Europa, un om din trei este infestat cu paraziţi;
 • în Asia şi America Latină fiecare om este purtătorul a mai mult de un tip de parazit;
 • în Africa fiecare locuitor este purtătorul a peste două tipuri de paraziţi.

Iată şi efectele infestării cu paraziţi pe plan mondial, tot conform datelor OMS:

 • din cei 50 de milioane de oameni care mor anual în lume, 16 milioane mor din cauza unor boli infecţioase sau parazitare;
 • peste jumătate din populaţia planetei suferă de boli parazitare;
 • bolile infecţioase şi parazitare sunt prima cauză a mortalităţii în lume;
 • faţă de numărul total de bolnavi pe plan mondial, infestările cu viermi intestinali sunt pe locul 3.

Sună groaznic? Poate ca ar fi aşa, dacă nu ar exista soluţii. Ţi-am oferit datele de mai sus ca să îţi atrag atenţia şi să devii conştient de pericolul pe care îl prezintă paraziţii pentru sănătatea şi viaţa ta. Şi ca să ai suficientă motivaţie pentru a acţiona şi a elimina musafirii nepoftiţi care îţi consumă resursele şi te otrăvesc.

15+ boli pe care le pot provoca paraziţii

Pentru ca să înţelegi şi mai bine ce fac paraziţii în corpul uman, mai departe iţi voi da exemple de probleme concrete provocate de către paraziţi.

Paraziţii nu au nici un interes să îşi omoare gazda, de aceea prezenţa lor în corp este destul de greu de detectat, mai ales la început. Dar dacă li se permite să se dezvolte şi să se înmulţească nestingheriţi, pot provoca câteva tipuri de probleme.

1. Paraziţii îţi fură nutrienţii de care ai nevoie

Viermii care trăiesc în intestinele sau în ţesuturile tale se hrănesc cu nutrienţii care ar trebui să îţi asigure energia şi regenerarea celulară. Paraziţii îţi pot consuma între 15-25% din nutrienţii pe care îi mănânci. Ei consumă vitaminele esenţiale pentru tine, oligoelemente şi zaharuri. De multe ori o foame accentuată este un semn al prezenţei paraziţilor in organism, care îţi consumă glucidele care ar trebui să îţi dea energie. Astfel ei îţi fură literalmente energia şi provoacă îmbătrânirea prematură.

Pare greu de crezut că paraziţii îţi pot „fura” un sfert din hrană? Nu şi după ce vezi video-ul de mai jos. Este cazul unui copil de 3 ani care a fost operat pentru a i se extrage din intestinul gros paraziţii.

Alţi paraziţi nu se mulţumesc doar cu hrana ta, ci îţi mănâncă direct sângele. De exemplu un oxiur poate absorbi până la 40 ml de sânge in timp de 24 ore. Ca urmare, pacientul infestat apare din punct de vedere medical ca având anemie. Dar dacă i se va administra un tratament pentru anemie, nu se va rezolva nimic, deoarece parazitul va rămâne în continuare acolo.

2. Paraziţii blochează sau distrug anumite organe

Parazitii pot să existe în orice parte a corpului: intestine, plămâni, ochi, creier, chiar în inima şi stomac.

Imaginează-ţi câţiva viermi de 2-3 metri care locuiesc într-un intestin. Datorită lungimii lor, nu vor putea să stea desfăşuraţi, ci se vor aduna sub form unui ghem care poate provoca:

 • blocarea intestinului (ocluzie intestinală);
 • ruperea peretelui intestinal datorită presiunii exercitate de către ghemul de viermi, urmată de infestarea cavităţii abdominale.

În ambele cazuri soluţia este intervenţia chirurgicală.

Tot viermii din intestin se fixează cu ventuze sau cârlige de peretele intestinal. Aceasta duce la erodarea mucoasei intestinale în locul respectiv, mergând până la hemoragie, durere sau chiar necroză intestinală.

Dar viermii pot trăi şi în ţesuturi, deci pot ajunge în orice organ şi compromite funcţionare acestuia. Echinococul, care de obicei se instalează în ficat şi produce chistul hidatic, poate trăi şi în creier. Odată cu creşterea sa în volum - şi datorită rigidităţii craniului – el provoacă ischemie cerebrală şi atrofie corticală.

Alţi viermi pot trăi în căile biliare, blocând uneori total eliminare bilei. Pacienţii infestaţi ajung la spital cu diagnostic de hepatită sau dischinezie biliară, deşi cauza problemei sunt paraziţii.

Dacă ai inima tare, vezi filmul următor. Dacă nu vrei să rişti, povestea acestui caz real o găseşti mai jos.

​Iată povestea pe scurt. Un om care avea dureri de inimă a fost diagnosticat cu tumoră la inimă (cancer) datorită unei excrescenţe mari care a fost observată pe inima sa la un examen ecografic.

Omul a fost programat la operaţie pentru a-i fi extirpată tumora, iar operaţia a fost filmată pentru uzul studenţilor de la medicină. Surpriza a apărut când în loc de tumoră chirurgii au descoperit o mare colonie de viermi plaţi. Atât de mare încât incomoda serios funcţionarea inimii.

3. Paraziţii te otrăvesc şi îţi alergizează organismul

Paraziţii nu numai că se hrănesc cu nutrienţii tăi, dar îţi şi intoxică organismul cu produşii lor de excreţie. Mai mult, unii paraziţi secretă în anumite perioade de viaţă anumite substanţe toxice foarte puternice, pe care le elimină în organism. Acestea sunt absorbite în sânge şi apoi afectează în special ţesutul nervos şi muscular.

Paraziţii sunt o sursă de intoxicare a organismului chiar şi după ce mor, deoarece corpul lor se descompune şi substanţele toxice din el sunt eliminate în corpul uman.

O altă sursă de alergizare a organismului în prezenţa paraziţilor este reacţia sistemului imunitar la aceştia.

Prezenţa paraziţilor în organism poate fi cauza unor probleme ca:

 • alergii;
 • rezistenţa redusă la infecţii (îmbolnăţiri infecţioase şi virale dese);
 • eczeme;
 • psoriazis;
 • astm bronşic;
 • boli ale ficatului şi ale pancreasului;
 • epilepsie;
 • sindroame articulare severe;
 • afecţiuni ale retinei, ochiului;
 • astenie;
 • anemie;
 • risc crescut de cancer.

Problemele de mai sus pot avea multe alte cauze, nu numai prezenţa paraziţilor. Dar ţinând sub control paraziţii prin măsuri preventive şi deparazitare scazi riscul apariţiei acestor probleme de sănătate în viaţa ta.

Scapă de paraziţi odată pentru totdeauna

Chiar dacă paraziţii sunt foarte periculoşi pentru tine, ei sunt la fel de uşor de ţinut sub control astfel încât să nu îţi provoace neplăceri.

În primul rând, nu trebuie să te îngrijorezi sau să te învinuieşti dacă nu ai ştiut despre pericolul pe care îl reprezintă paraziţii pentru tine. Nu e vina ta, nu e un subiect foarte abordat şi nici nu se face suficientă educaţie pe tema asta. Poate şi pentru că majoritatea oamenilor nu conştientizează pericolul, şi pentru că în general le e ruşine să recunoască atunci când sunt infestaţi cu paraziţi.

E inevitabil ca la un moment dat în viaţă să ai paraziţi în organism. Ouăle şi larvele acestora sunt aproape peste tot în mediul în care trăim, deci e imposibil să nu vii în contact cu ele. De aceea deparazitarea trebuie să fie o preocupare constantă, nu doar ceva la care apelezi numai în caz de forţă majoră.

Iată cum poţi să previi intrarea paraziţilor în corpul tău şi cum îi poti elimina pe cei care sunt deja acolo.

1. Respectă câteva reguli de igienă personală

 • spală-te pe mâini înainte de masă;
 • spală bine legumele pe care le serveşti la masă;
 • nu bea apă nefiltrată, mai ales din izvoare, fântâni;
 • nu mânca icre nesărate sau peşte de lac nesărat;
 • nu consuma carne neprelucrată termic;
 • deparazitează-ţi periodic câinele sau pisica;
 • nu folosi fecale de câini sau pisici ca îngrăşământ pentru flori;
 • foloseşte dispozitive împotriva ţânţarilor şi musculiţelor.

2. Foloseşte în alimentaţie plante, fructe sau condimente şi antiparazitare

Există plante, fructe sau condimente care au efect antiparazitar, cateva dintre ele le găseşti mai jos:

 • afine
 • zmeură
 • smochine
 • lamâi
 • varză
 • varză murată
 • usturoi
 • ceapă
 • rodie
 • spirulină
 • chlorella
 • ardei iute roşu
 • hrean
 • piper negru
 • cimbru
 • mentă
 • pelin amar
 • seminţe de dovleac
 • seminţe de pepene verde
 • muştar
 • scorţişoară
 • cuişoare
 • aloe

Fă o deparazitare periodică

Regulile de igienă sunt esenţiale pentru a te proteja de paraziţi. Plantele şi condimentele de mai sus sunt şi ele de ajutor dacă le foloseşti în alimentaţie. Dar dacă vrei să fii sigur că eşti în siguranţă şi că previi dezvoltarea paraziţilor în organismul tău, îţi recomand să îţi faci un program de deparazitare profilactică periodic.

Sfatul meu este să faci o deparazitare preventivă de câte o lună odată la 3-4 luni (de 3-4 ori pe an). Dacă ţi se pare prea mult, îţi amintesc că medicii veterinari recomandă celor care au câini sau pisici să îi deparaziteze la fiecare 3 luni. Dacă ei au nevoie şi merită o deparazitare trimestrială, cu siguranţă şi noi avem nevoie de ea. Şi o merităm. Chiar, nouă de ce nu ne spun medicii să ne facem deparazitare periodică?

Deparazitarea preventivă (profilactică)

Timp de o lună:

1.Mănâncă o cantitate de alimente vegetale, bogate în fibre mai mare decât de obicei. Adaugă în alimentaţie nuci, seminţe, vegetale crude, produse lactate fermentate şi cât mai multe din plantele şi condimentele antiparazitare

2.Redu consumul de sare, zahăr, cafea, dulciuri, alcool, citrice, cartofi, carne, băuturi carbogazoase, ouă, pâine albă.

3. Foloseşte produse de deparazitare naturale. Eu folosesc şi recomand produsele pe care le gasesti aici şi aici, dar poţi găsi pe piaţă şi alte produse similare dacă vei căuta.

4. Ajută-ţi corpul să elimine paraziţii şi resturile acestora

 • fă clisme pentru curăţarea mucoasei intestinale de paraziţi. Clisma cu bicarbonat de sodiu, clisma cu ceapă şi usturoi sunt două variante foarte utile;
 • foloseşte laxative naturale;
 • fă băi cu uleiuri eterice. Câteva picături de ulei de anason, levănţică, garoafă, lămâie, sau tuia adăugate în cadă favorizează eliminarea paraziţilor.

5. Repetă procesul peste 3-4 luni.

Pare greu? Nu este. Nu te lăsa descurajat de faptul că lista are 4 paşi. O reformulez ca să vezi că e simplu:

1. Mănâncă alimente mai uşoare şi redu cât poţi aportul de proteine animale, făinoase şi dulciuri

2. Ia produse naturale de deparazitare

3. Repetă procesul peste 3-4 luni

Deparazitarea terapeutică

Dacă ştii sigur că ai paraziţi sau dacă ai anumite boli de care nu poţi să scapi şi care pot fi cauzate de către paraziţi, fă o deparazitare terapeutică. Aplică procesul de deparazitare de mai sus, dar pentru o perioadă de 3-6 luni.

Acum ştii cât de important este să îţi faci periodic o deparazitare profilactică, şi care sunt riscurile la care te expui dacă neglijezi paraziţii şi nu îi ţii sub control. Ai şi un model de program de deparazitare pe care poţi să îl aplici chiar de mâine.

E rândul tău. Fă-ţi o deparazitare. Dacă ai familie şi eventual copii, este ideal să o faceţi împreună. Apoi scrie-mi şi spune-mi cum te simţi. Pariul meu este că vei avea mai multă energie, te vei simţi mai uşor şi cu mai multă poftă de viaţă.

Subiectul parazitilor şi al deparazitării este destul de vast. Nu am epuizat acest subiect şi promit să revin si cu alte articole pe această temă. Ai însă suficiente informaţii ca să înţelegi de ce este deparazitarea importantă pentru tine şi cum poţi să faci o deparazitare eficientă. Dacă mai ai nevoie de informaţii sau detalii înainte să începi, contactează-mă şi te voi ajuta.

Dacă ţi-a plăcut articolul, trimite-l şi prietenilor tăi cărora crezi că le-ar fi util.

Sursa foto: barbulat / 123RF Stock Photo


Tags


Leave a Reply

Your email address will not be published.

 1. buna ziua!am si eu o problema.acum 2 ani am descoperit ca sunt infectata cu parazitul lambia(giardya)am facut un tratament cu wormex si tot nu am scapat ca am mancarime si sunt tot timpul constipata.am si un baetel de 2 ani si el imi ese foarte greu cu scaunul….poate fii din cauza parazitilor?ast un ras va rog

  1. Buna ziua,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a pune un diagnostic si a va recomanda un tratament adaptat cazului dumneavoastra. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Toate cele bune,
   Emil

  1. Buna Luminita,
   Nu am incercat pana acum clisma cu bicarbonat. Eu am facut doar clisma cu apa de argila si cu ceaiuri de plante. Daca e cineva care a incercat clisma cu bicarbonat, il rog sa ne spuna parerea sa.Toate cele bune,
   Emil

 2. Buna, ma confrunt si eu cu o problema. Ma simteam cam rau in ultima perioada, obosita, cearcane si scadere brusca in greutate…asa ca am facut o serie de analize si la examenul coproparazitologic mi-a iesit prezenta oua de Ascaris Lumbricoides. ..adica limbrici. Am urmar timp de 6 zile un tratament in fiecare dimineatza cu Duador pe stomacul gol, impreuna cu seminte de dovleac..am mai mancat si usturoi mult cu hrean. Am observat ca am inceput in scaunul meu sa elimin oua. Dar întrebarea mea este: nu ar trebui sa elimin si “mamica” si cum imi dau seama cand am eliminat sau cand am scapat ???
  Va multumesc..astept un răspuns.

  1. Buna Andreea,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu am raspunsuri inca la toate intrebarile pe care le primesc. Dar, pentru ca am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte informatii si remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Toate cele bune,
   Emil

 3. Buna asi vrea sa imi spuneti si mie credeti ca asi avea paraziti in corp ma simnt slabita maninc mult dar scad in greutate ma simnt obosita am luat medicamente de viermisori si tot asa ma simnt

  1. Buna Daniela,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a pune un diagnostic si a va recomanda un tratament adaptat cazului dumneavoastra. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Toate cele bune,
   Emil

 4. Buna ziua.De 2 luni fetita mea de 3,5luni are diaree,dureri de burta(in jurul buricului)dureri de fund(in interior).Timp de 1 luna a avut 5 zile bune,scaune normale,fara dureri,pofta de mancare ,apoi 2 zile cu diaree,dureri crunte de burtica si fundulet mai ales inainte de a avea scaun,fara febra,fara sange in scaun ,fara varsaturi,fara pofta de mancare.Analizele la scaun si sange perfecte.Ecograf abdominal doar cu ganglioni limfatici inflamati.Dupa 1 luna au inceput si balonari inainte de scaun,iar durerile mai crunte.Acum suntem internati la Cluj.Ii dau Cefort,Sumetrolim si Debridat,dar inca nu au un diagnostic.Ultimul ecograf s-a nimerit inainte de a avea scaun,cu durerile de rigoare.Atunci s-a vazut ca tot colonul era plin de scau lichid ,gata sa iasa.L-a eliminat abea dupa vreo ora.5 medici ,5 pareri(colon iritabil,intoleranta la lactoza,subocluzie intestinala,virus sau bacterie,enterocolita,megacolon).Nimic cert.Ieri a iesit adenovirus la scaun,azi termina antibioticul,maine stabilesc daca ii fac manometrie sau colonoscopie.Azi am gasit in scaun un viermisor mort,care nu parea oxiur.Avea cam jumate de centimetru,inca odata mai gros decat un oxiur,cu capetele mai rotunjite,nu ascutite,alb si cu capul maro-negru.De ieri fetita se simte mai bn,are scaunele mai legate,fara dureri de burtica si fundulet.Pofta de mancare nu prea are.Mananca f putin.Ii este scarba de mancare,mai ales de cea gatita.Imi cer scuze,am scris mult.Credeti ca poate avea legatura totul cu ceva viermi intestinali?Ce parere aveti?Va multumesc!

  1. Buna ziua,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a pune un diagnostic si a va recomanda un tratament adaptat cazului dumneavoastra. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti. Imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult acum si ii doresc fetitei insanatosire grabnica.
   Toate cele bune,
   Emil
   Toate cele bune

 5. Buna seara!asa avea si eu o intrebare baiatu meu de 8 aniim fiecare an este infectat cu oxiuri si am folosit tot felu de tratamente si fara rezultat. Ce imi recomandati?

  1. Buna Anca,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a pune un diagnostic si a-ti recomanda un tratament adaptat cazului baiatului tau. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti. Ii doresc puiului tau sa se faca bine cat mai repede.
   Toate cele bune,
   Emil

 6. Buna seara, de curand mi-a adus mama aminte ca atunci cand eram mica aveam viermisori,mai exact giardia( dar diagnosticul nu pot spune ca a fost dat de un medic foarte bun) , nu sunt sigura daca era vorba de giardia sau alti paraziti,cert e ca nu am facut nici un tratament,iar acum mama imi spune ca noaptea scrasnesc din dinti zicand ca are legatura cu viermisorii.Apoi am cautat pe internet si am realizat ca am cateva simptome ce ar putea sugera asta: constipatie( de foarte mult timp ma confrunt cu ea,dar nici nu consumam suficiente fructe/legume) , balonare, senzatie de greata, scaunul moale din cand in cand, diaree,dar rar acum,mai mult aveam cand eram mica, in ultima vreme cheful de multe lucruri scade, inainte dormean putin si eram mai energica,acum desi dorm pana tarziu ma simt obosita destul de des ( poate si datorita faptului ca ma pun la somn la 2-3). Ideea e ca nu stiu exact ce sa cred,dar m-am speriat vazand filmuletele,in cazul unei colonii se poate elimina doar cu deparazitare? Ce imi recomandati? Si ce analize pot face sa pot descoperi orice fel de parazit,fara sa fie nevoie sa fac pt fiecare categorie “intestinali,in tesut,etc. Mentionez si ca acum un an-doi mi s-a spus la spitalul orasului ca am ficatul marit,dar nu ma incred decat in cabinetele private pt ca am vazut de cate ori s-a gresit in spitalele de stat 😀 Va rog sa ma sfatuiti,fiindfa sunt ingrijorata si nu imi permit sa cheltui bani pe o gramada de analize/consultatii,as vrea sa stiu daca este o examinare mai precisa pentru toatr categoriile de paraziti,va multumesc!

  1. Buna Adina,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a pune un diagnostic si a-ti recomanda un tratament adaptat cazului tau. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Toate cele bune,
   Emil

 7. Buna seara! Sunt insarcinata in 30 de saptamani si de 2 luni ma chinui cu oxiuri! Ce tratament pot sa iau? Ce pot sa mananc! Medicul ginecolog nu stid ce sa’mi recomande! Multumesc!

  1. Buna Roxana,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a-ti recomanda un tratament adaptat cazului tau. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti, inclusiv cele aflate in situatii speciale, ca tine. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult in acest moment.
   Toate cele bune,
   Emil

 8. Am nevoie URGENTA de un raspuns! Acum 4 ani, mama mea si-a construit o casa si odata cu noua casa, au aparut si 2 caini. Eu fiind foarte mare iubitoare de animale, ii pupam mereu si-i alintam, nestiind ca pot avea paraziti.Incepuse sa mi se schimbe culoarea tenului, eram mereu inchisa la culoare, imi aparuse mici bubite pe fata, slabisem foarte mult, dupa fiecare masa aveam senzatia de greata, devenisem extrem de irascibila si aveam dureri in zona ficatului. M-am dus la 5 doctori, pentru ca nu stiam ce am, dar nici unul nu mi-a zis de o posibila infestare cu paraziti. Tot eu mi-am descoperit problema, cautand informatii pe net. Acum, de 1 an si jumatate ma lupt sa scap de ei dar vad ca tot am in ciuda tratamentelor pe care le-am tot luat. De care am, nu stiu pentru ca la analiza la scaun nu au iesit si nu seamana cu nici o descriere de pe net.Ai mei arata exact ca zatul de cafea. Multe puncte negre si am incercat cu tratament naturist mai exact cu infuzie de cuisoare, capsule de la plafar cu cimbrisor si cuisoare, am baut ceaiuri de pelin si cimbrisor, am mancat mult usturoi, am baut si zeama de lamaie am luat si siropuri de la plafar si nu au avut nici un efect. Am incercat si cu decaris, duador si tot degeaba. Mai nou iau zentel sirop, asta e singurul care imi mai atenueaza din pruritul anal, pentru ca am mancarimi groaznice mai ales noapte. Sunt disperata nu stiu ce sa mai iau. Ma gandesc ca sunt giardia, ca oxiuri nu sunt. Oxiurii sunt albi ca firele de ata, pe cand eu am exact ca zatul de cafea. Ce specie sunt? Poate cineva sa-mi zica? Sau ce alta analiza de depistare mai exista, inafara de cea la scaun?

  1. Buna,
   Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a pune un diagnostic si a-ti recomanda un tratament adaptat cazului tau. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Toate cele bune,
   Emil

 9. buna emil! daca am eliminat viermele mai am? am o fata de 1 an si 3 luni si o alptez m o afecteaza cu ceva? te rog spunemi sunt ingrozit . nu vreau sa pateasca fetita mea ceva. multumesc!

  1. Buna Valentina,
   Imi pare rau ca nu iti pot da un raspuns clar la intrebarea ta. E posibil sa mai ai inca paraziti, nu prea se intampla sa fie doar unul. Nu te panica, pana la urma se va rezolva. Fiindca si alaptezi, nu merge sa iei orice remediu. Deoarece am primit mai multe intrebari de la mai multi cititori, care trec dincolo de nivelul articolului, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Iti doresc tie si fetitei toate cele bune.
   Emil

 10. Salut Emil,citind pagina si mam ingrijorat ca as putea sa am paraziti,ce medicamente sau produse miai propune…
  ..cu stima Laura

  1. Buna Laura,
   Solutiile pe care le-am recomandat in articol sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Toate cele bune,
   Emil

 11. Buna seara,

  Am o intrebare… am 2 copii de 6, respectiv 10 ani si ne chinuim de aproape 1 an sa scapam de oxiuri. Am vazut o cura de deparazitare cu samburi de papaya amestecati cu miere, dar nu am gasit exact cat sa le administrez copiilor. Ma puteti ajuta cu un sfat?

  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  1. Buna Cristina,
   Imi pare rau pentru raspunsul intrziat. Am fost intr-o perioada de mari schimbari si abia acum reluam din urma tot ce a ramas fara raspuns. Informatiile pe care le-am publicat in articol si solutiile pe care le-am recomandat sunt solutii care merg in general, si care e preferabil sa fie folosite preventiv din cand in cand. Din pacate, nu pot oferi solutii personalizate deoarece nu sunt medic pentru a pune un diagnostic si a-ti recomanda un tratament adaptat cazului tau. Deoarece am primit mai multe intrebari de acest gen de la mai multi cititori, am inceput o cercetare mai aprofundata si in urma acesteia vom publica in curand si alte remedii pentru persoanele care au sau banuiesc ca au paraziti.
   Toate cele bune,
   Emil

 12. Buna seara, daca ai paraziti, slabesti foarte repede? Am 1,72 si 47 kg, ce se intampla cu mine? aunt slaba de cand ma stiu, nu pot sa ma ingras!

  1. Buna,
   Pot fi mai multe cauze, parazitii fiind si ei o posibilitate. La fel de posibil e sa ai un metabolism foarte rapid care “arde” foarte repede. Am vazut la o prezentare fotografii cu un om care dupa ce a facut deparazitare mai multe luni la rand a ajuns de la foarte slab la o greutate corporala normala. Poti sa incerci o cura de deparazitare, nu are decat sa te ajute.

 13. Pe net sunt tot felul de site-uri care in principiu spun acelasi lucru,dar nici-unul nu a fost atat de detaliat ca al dvs.stimate domn!Sincer,felicitari!Acum,dupa ce protocoul a fost indeplinit,vin si eu cu niste intrebari:
  1.Daca am urmat indicatiile altui site si urmez o cura cu :Pelin,cuisoare si tinctura de nuc negru,e O.K.? Rezultatele au inceput sa apara dar intai am urmat cura de curatare a colonului cu faina de seminte de in si kefir;Nu cred ca doriti sa va relatez ce am defecat!!!Nu mi-am inchipuit ca peretii colonului pot fi asemanati cu cei ai unui cos de soba!
  2.Daca aceasta deparazitare este esentiala(si cred ca este)care este conceptia medicilor romani de iti prescriu medicamente,antibiotice,etc.in locul acestor deparazitare?E cumva o tactica sau o tehnica a producatorilor de medicamente,tehnici si management impus medicilor?(parca in clipa in care au ajuns medici au depus un juramant!!!)
  3.Am epilepsie si din relatarile dvs tind sa cred ca am un vierme(sau o colonie)in creier?

  1. Buna,
   1. Cura de deparazitare pe care ati descris-o mi se pare foarte buna.
   2. Nu pot comenta actiunile medicilor. Eu cred ca ei in principiu sunt bine intentionati si ca recomanda ceea ce ei considera ca i-ar ajuta pe oameni. Nu cred ca e vina lor ca programa de la medicina ar putea fi imbunatatuta.
   3. Nu pot raspunde la intrebarea aceasta, nu am competenta necesara.
   Toate cele bune!

 14. Buna ziua,

  Imi puteti spune ce alimente sunt interzise pe perioada curei de deparazitare?

  Multumesc frumos,

  Floriana

  1. Buna ziua,

   In perioada curei de deparazitare este bine sa:
   – excludeti: sarea, zaharul, cafeaua, bomboanele, alcoolul, citricele, drojdia
   – evitati: cartofii, carnea, bauturile carbogazoase, ouale, painea alba, pestele proaspat, dulciurile.
   Este preferabil sa aveti in perioada deparazitarii o dieta preponderent vegetala, bogata in cruditati.
   Toate cele bune,
   Emil

 15. Sotului meu i s-au gasit toxocara caninis,a ajuns la spital cu dureri in stanga sub coaste si i s-a gasit la ct si ecografie splina marita si ficatul marit insa nu reuseau sa depisteze cauza si sa i se dea un diagnostic. Dupa zeci de zile si multe analize a reiesit toxocara canis pozitiv cu rezultatul 7.3 .Ce ii recomandati?Avem 2 copii ,7 si 11 ani.Sa urmam cu totii tratament? Multumim.

  1. Buna ziua,
   Recomandarea mea ar fi unul dintre tratamentele de deparazitare de mai jos:

   Varianta 1: un program de deparazitare pentru 1-3 luni cu produsele de mai jos (dozele sunt pentru adulti, pentru copii impartiti dozele de mai jos la 3):
   Tea tree oil – 5 picaturi dizolvate in 30 ml apa se bea pe stomacul gol si timp de 5 zile se mareste doza pana la 10 picaturi zilnic timp de 10 zile.
   Pau Darco 4 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   Cats Clow 4 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   Assimilator 3 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   Activin 3 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   MSM 4 cap. de 3 ori pe zi 21 zile

   Varianta 2: o gasiti aici: http://www.detoxshop.ro/program-deparazitare-premium E valabila ca atare pentru adulti si in doza injumatatita pentru copii.

   Varianta 3 (doar pentru copii): un program de deparazitare pentru 1-3 luni cu produsele de mai jos (dozele sunt pentru copii intre 5 si 12 ani):
   Frunze de nuc negru – 1 tab. x 2 ori/zi cu 30 min. inainte de masa sau dupa masa 21 zile, 10zile pauza – 1 cura.
   Pau Darco – 1 cap.x 2 ori/zi, dupa masa 14 zile, 14 zile pauza.
   Papaya – ½ tab x 3 ori/zi pana la masa.
   Lax Max – ½ cap. x 2 ori/zi in timpul mesei – 1 luna

   Pentru toate variantele:
   Dupa o luna puteti face o analiza ca sa vedeti daca mai sunt urme de paraziti. Totusi, deoarece majoritatea parazitilor au mai multe faze de existenta – oua, (uneori chisturi), larve, adulti – va recomand sa mentineti programul de deparazitare mai mult de o luna, probabil 3 ar fi ideal. Aceasta deoarece uneori produsele de deparazitare nu distrug toate fazele de dezvoltare a unui parazit. Poate de aceea au si reaparut in urma tratamentelor pe care le-ati incercat. O alta varianta este sa faceti deparazitare o luna, pauza o luna, apoi din nou deparazitare.

   Produsele le gasiti pe detoxshop.ro. Daca veti alege sa cumparati, in procesul de finalizare a comenzii inscrieti-va ca Membru de Club, e gratuit iar produsele vor fi cu 20% mai ieftine fata de pretul de pe site.

   Toate cele bune,

   Emil

 16. Buna ziua am si eu o.problema ,sunt sigura ca sunt infestata cu paraziti,simt mancarime.si intepaturi in tot corpu ,ma gandesc ca sunt niste paraziti in tesut pentru ca nu am.dureri groaznice si mananc si ma simt relativ bine ,nu am probleme sanatate .va rog.sami recomandati un tratament si un set de analize pe.care pot sa-l fac pentru ca oricui ii spun zice ca e imaginatia mea ,insa nu e din pacate …

 17. Buna ziua! Din nefericire pt mine ,am aflat ieri printr-un examen de coprocultura ca am oua de paraziti ( ascaris ) in scaun. Am fost la doctorul de familie, mi-a dat Decaris de 150 .. Azi am luat prima pastila pe stomacul gol, urmatoarea va trebui sa o iau miercurea viitoare.. Senzatie de greata, gust amar in cura ..si bineinteles nu am putut sa ma duc la baie.. probabil de frica de a nu imi vedea limbricii 🙁
  ce vreau sa va intreb e daca limbricii se elimina vii sau morti, am o oroare doar cand ma gandesc ca as putea sa il vad..Am citit foarte mult de ieri pana azi remedii, povestioare despre si cu limbrici, cert e ca voi incepe si eu o cura de detoxifiere.. sa vedem cum ma simt!
  Va multumesc pt articol m-a ajutat foarte mult! Numai bine

  1. Buna ziua,

   Cu oroare sau fara, e bine ca ati aflat de paraziti si ii eliminati. Incercati pe viitor si cure antiparazitare preventive cu produse naturale, nu au efectele adverse pe care tocmai le experimentati de la deparazitantele chimice.

   Toate cele bune,

   Emil

  1. Buna,
   Inca nu am incercat clisma cu bicarbonat. Eu am facut pana acum doar clisme cu apa de argila, si am prieteni care au facut si clisma cu cafea. Dupa ce ma documentez si eventual testez si pe mine revin cu o parere despre clisma cu bicarbonat. Pana atunci, poate ne spui cate ceva despre experienta ta cu clisma cu ceai verde.
   Toate cele bune,
   Emil

 18. Buna.
  Am o mare rugaminte si anume sa-mi recomanzi un program de deparazitare pentru doi copii ( 3 si 4 ani) ( chisti lamblia).
  Am folosit zentel, cuisoare, pelinb, ulei de dovleac si au reaparut totusi….
  Multumesc

  1. Buna,
   Recomandarile mele pentru copii dumneavoastra ar fi:
   Varianta 1: un program de deparazitare pentru 1-3 luni cu produsele de mai jos (dozele sunt pentru copii intre 3 si 5 ani):
   Frunze de nuc negru – ½ tab. x 2 ori/zi cu 30 min. inainte de masa sau dupa masa 21 zile, 10zile pauza – 1 cura.
   Pau Darco – ½ cap.x 2 ori/zi, dupa masa 14 zile, 14 zile pauza.
   Papaya – ½ tab x 3 ori/zi pana la masa.
   Chlorodophilus – ½ tab. x 3 ori/zi pana la masa.
   Lax Max – ½ cap. x 2 ori/zi in timpul mesei – 1 luna http://www.detoxshop.ro/program-deparazitare-premium

   Varianta 2: un program de deparazitare pentru 1-3 luni cu produsele de mai jos (dozele sunt pentru adulti, pentru copii impartiti dozele de mai jos la 3):
   Tea tree oil – 5 picaturi dizolvate in 30 ml apa se bea pe stomacul gol si timp de 5 zile se mareste doza pana la 10 picaturi zilnic timp de 10 zile.
   Pau Darco 4 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   Cats Clow 4 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   Assimilator 3 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   Activin 3 cap. de 3 ori pe zi 21 zile
   MSM 4 cap. de 3 ori pe zi 21 zile

   Sunt doua variante concepute de un medic care recomanda aceste produse.

   Mai e si varianta pe care o gasiti aici: http://www.detoxshop.ro/program-deparazitare-premium

   Pentru toate variantele:
   Dupa o luna puteti face o analiza ca sa vedeti daca mai sunt urme de paraziti. Totusi, deoarece majoritatea parazitilor au mai multe faze de existenta – oua, (uneori chisturi), larve, adulti – va recomand sa mentineti programul de deparazitare mai mult de o luna, probabil 3 ar fi ideal. Aceasta deoarece uneori produsele de deparazitare nu distrug toate fazele de dezvoltare a unui parazit. Poate de aceea au si reaparut in urma tratamentelor pe care le-ati incercat. O alta varianta este sa faceti deparazitare o luna, pauza o luna, apoi din nou deparazitare.

   Produsele le gasiti pe detoxshop.ro. Daca veti alege sa cumparati, in procesul de finalizare a comenzii inscrieti-va ca Membru de Club, e gratuit iar produsele vor fi cu 20% mai ieftine fata de pretul de pe site.

   Toate cele bune celor mici si dumneavoastra va doresc!

   Emil

 19. Buna. Un articol foarte interesant. Zilele trecute tocmai am constat ca am giardia. In scaunul de dimineata am eliminat o serie masiva. M-am speriat initial habar neavand ce sunt, insa m am documentat si concluzia giardia. Doctora de familie m a crezut pe cuvant si mi a dat wormex pentru o luna de zile. Mentionez ca alaptez un pui de 7 luni. Nu am nici un alt simptom. Decat o candida bucala ca sa fie meniul complet. E atat de grava giardia? Se poate sa fie acolo demult? Poate lua si puiu meu? De 4 zile nu mai pap dulciuri si nici fructe. E crunt dar rezist. Desi cate un fruct din cand in cand nu merge? Si daca merge, in afara de cele de mai sus mai am voie altceva? Urmatorul pas cura de mai sus…multumesc

  1. Buna,
   Infestarea cu giardia este una dintre cele mai raspandite. Ceea ce nu imi este clar este daca intr-adevar aveti giardia, deoarece giardia este un organism unicelular, microscopic, deci in mod normal nu aveti cum sa il vedeti in fecale. De aceea va rog sa imi spuneti ce parazit ati eliminat pentru a va putea oferi informatii suplimentare.
   Toate cele bune,
   Emil Moldovan

   1. Buna seara! Am descoperit pagina aceasta in incercarea mea disperata de a gasi un tratament pentru oxiurii de care nu scap si pe care ii am de 2 luni.Problema mea este ca alaptez un copil de 10 luni Si nu pot lua medicamente.Ce pot face?Rog din suflet un raspuns!

    1. Buna ziua,
     Intr-adevar, majoritatea produselor de deparazitare, chiar naturale, nu sunt recomandate femeilor care alapteaza. Ce iti recomand sa faci pana cand vei termina perioada de alaptare:
     – mananca alimente care au proprietati antiparazitare cum sunt varza, varza murata, ceapa, usturoi, seminte de dovleac, smochine, lamâi, rodii, afine, zmeura, spirulina, chlorella, cuisoare, mustar, scortisoara. Alege-le din lista doar pe cele care nu te baloneza sau ii provoaca probleme bebelusului.
     – fa-ti clisme cu bicarbonat de sodiu. Foloseste 4-5 pahare de apă, in care adaugi pentru fiecare pahar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. Repeta procedura la 10-12 zile. Elimina prin spalare femelele de oxiuri.
     – fa-ti clisme cu ceapa si usturoi. Piseaza 3 catei de usturoi si un volum similar de ceapa, acopera-le 4-5 minute cu apa fiarta. Strecoara-le si stoarce-le printr-un tifon. Tinctura pe care o obtii o adaugi la 1,5-2 litri de apa fiarta si racita la 36-39 grade. Introdu solutia in intestinul gros dupa ce ai fost la toaleta sau ai facut o clisma de curatare. Repeta procedura de cateva ori.
     – fa baie si adauga in apa cateva picaturi de ulei eteric de anason
     Metodele de mai sus ar trebui sa fie sigure pentru tine. Daca niciuna nu te inspira, asteapta pana cand termini perioada de alaptare si iti poti face o deparazitare.
     Toate cele bune,
     Emil

 20. Draga Emil
  Cred ca ceea ce faci este un lucru extraordinar.
  Am citit tot ce ai scris si am vazut si filmuletele…..infiorator.
  Cand eram mic aveam mari probleme cu “viermisorii”….ai mei s-au chinuit mult cu mine.
  Cred ca si acum am, deoarece “ma mananca” uneori si cel mai important am halena(help). Nu am carii, nu mananc carne de 7 ani, fara prajeli, vegetarian, dar cu balonare mai tot timpul. Te rog ajuta-ma cu vreun sfat in privinta halenei…poate sa fie de la paraziti??????

  1. Salut Andrei,
   Iti multumesc pentru aprecieri. Referitor la problema pe care o ai (halena), nu stiu deaocamdata un remediu. Ma voi documenta si voi reveni cu un raspuns pentru tine si poate un articol pe tema asta.
   Toate cele bune,
   Emil

 21. Buna, din nou,

  Am citit, auzit si vazut atat de multe in legatura cu parazitii, incat, vreau sa trec la un program serios de igienizare a organismului meu.
  Asadar, Emil, ce imi recomanzi?
  Produsele din gama Detox, sunt OK?
  Multumesc anticipat.
  Andra

  1. Buna,
   Ma bucur ca ai decis sa treci la actiune. Produsele pe care eu le folosesc si le recomand pentru deparazitare sunt cele pe care le promovez pe magazinul nostru http://www.detoxshop.ro, in categoria Deparazitare. Ca produse individuale cele pe care le folosesc cel mai mult sunt Coral Black Walnut, Pau D’Arco, Silver-Max si Combination Seven. Foloseste 2 sau 4 dintre ele timp de o luna, apoi dupa 3-4 luni repeta procesul cu aceleasi produse sau cu altele. Sunt si cateva pachete de deparazitare (combinatii de produsele de mai sus) pe care le gasesti in categoria Programe detoxifiere.
   Daca folosesti 4 produse, ia doua dintre ele 21 de zile si apoi urmatoarele 10 zile celelalte doua produse.
   Daca mai ai nevoie de orice informatie, scrie-mi aici sau pe email.
   Succes.
   Emil

 22. Mi-a fost recomandata o Gastroscopie.Reziltatul a fost:inceput de Gastrita.A urmat inca o runda cu antibiotice.iar dupa 8 luni mi-am facut programare la Klinika pentru ca,crampele,imbalonarile,oboseala cromica,lipsa chefului de orice devenisera de netolerat.
  Analizele au iesit ok, mai putin cea de la Gastroscopie . Diagnosticul o sa-l traduc Mata -mo(locuiesc in Austria) Eroziv corpus Gastritis ridicat suspect pe HP.Dupa ce ma intorc din vacanta in Ro ar trebui sa merg sa-mi dea reteta pt antibiotice :((((
  Intrebarea sau rugamintea mea este:tu ce ai face,daca ai fi in Locul meu.
  Multumesc!
  Cu simpatie Gabi

  1. Buna Gabriela,
   Bun venit si iti multumesc pentru comentariu. In legatura cu problema ta, mai intai un disclaimer: nu sunt medic si nu pot sa dau retete. Sfaturile mele te pot ajuta dar le aplici pe raspunderea ta (dar asta pana la urma e valabil si la antibiotice). Ce iti voi recomanda eu se bazeaza pe experienta mea personala si a unor prieteni sau clienti care mi-au impartasit rezultatele lor dupa ce au folosit diferite solutii alternative pentru problemele lor de sanatate.
   1. Nu stiu cata apa bei zilnic, dar daca nu bei macar 2,5 litri, fa un efort si bea aceasta cantitate zilnic. Multe “boli”sunt doar simptome ale deshidratarii. Voi scrie un articol despre asta zilele acestea.
   2. Stiu de la mai multi clienti de-ai mei ca s-au vindecat de gastrita sau ulcer consumand apa alcalina ionizata. Chiar de curand am primit cateva testimoniale in care mi s-a spus asta. Ca sa obtii apa alcalina ionizata poti sa pui anumiti suplimenti in apa, sau poti sa iti cumperi un ionizator de apa. Iata doua produse cu ajutorul carora poti obtine apa alcalina: Microhydrin sau H-500. Cel mai economic mod de a obtine apa alcalina ionizata este un ionizator de apa, dar presupune o investitie initiala. Beneficiile lui sunt insa multiple si este o investitie pe care o recomand oricui si-o permite. Gasesti ionizatoare de apa performante in magazinul Doctor Detox.
   3. O alta solutie pe care ti-o recomand sunt niste combinatii de suplimenti alimentari concepute special pentru eliminarea Helicobacter Pylori si respectiv pentru ameliorarea/vindecarea gastritei. Aceste combinatii nu sunt concepute de catre mine, ci de catre doi medici diferiti care folosesc aceste produse pentru a-si ajuta pacientii. Produsele le poti gasi la DetoxShop.ro. Combinatiile de produse ti le voi trimite pe email, inca nu am apucat sa le public pe site.
   Avand in vedere ca deja ai incercat cu antibiotice atata timp fara succes eu as incerca aceste variante daca as fi in locul tau.

   Disclaimer 2: Ambele magazine pe care ti le-am recomandat mai sus imi apartin, deci ti-am recomandat produse pe care eu le promovez si le vand. Dar faptul pentru care le promovez este pentru ca le folosesc, am vazut ce efecte au pe mine si pe altii, cred in ele si stiu ca au efecte.

   Daca vrei sa discutam mai multe, trimite-mi un email pe emil@doctordetox.ro si putem discuta telefonic sau pe Skype.
   Suntem in plin proces de imbunatatire a site-ului, te invit sa revii pe site pentru ca vei gasi mult mai multe informatii si o interfata mult mai prietenoasa.

   Iti doresc sa iti rezolvi problemele de sanatate si sa ai din nou energia si pofta de viata pe care le meriti!
   Cu prietenie,
   Emil

 23. Buna,Mihai!
  Ma numesc Gabriela M si am 39 de ani.Tocmai am citit despre pasiunile tale si multe dintre ele sunt si pasiunile mele.Ultima carte de care m-am “indragostit” se numeste Tao pentru sanatate,sex si longevitate,scrisa de Daniel Reid.
  Da,dupa ce am citit ce ai scris despre tine,si-am vazut ca raspunzi la coment-urile admiratorilor tai,mi-am zis:aha,uite cineva caruia as putea sa-i cer parerea.
  O sa-ti relatez,pe scurt,problema mea de sanatate.
  In 2009 am fost diagnosticata cu helicobacter pilory.a urmat imediat o cura cu antibiotic.degeaba… Un an mai tarziu aceeasi problema.O alta reteta,scoasa mai mult din ” burta” ,decat dupa niste inf amanuntite.In tot acest timp,eu aveam acel disconfort abdominal,cu care ma obisnuisem deja.Am mers iar la Dr abia cand disconfortul abdominal s-a transformat in crampe si dureri de stomacul

 24. Extrem de interesant articolul. Felicitari!
  Din pacate, ne lipseste educatia in acest domeniu.
  Da, asa ar trebui. O deparazitare de 2-3 ori pe an.
  Un coleg de munca povestea o chestiune legata de paraziti. Oribila.
  Sotia lui s-a ingrasat in 4 ani. Cumplit. Si-a dublat kg. De la 73 a ajuns la peste 140 kg. Probleme cu rinichii, tensiune mare, oboseala, nervozitate, infectie urinara de 2 ori pe luna, dureri la articulatii, imunitate redusa, anemie etc.
  Antibiotice, regim, conform indicatiilor medicului. 2 ani a durat calvarul fara nici un rezultat. Au inceput cautarile sursei de infectie.
  Surpriza! Viermi peste tot… Intestine, ficat, tesuturi. Nu am retinut de care. Nume etc.
  A inceput cu o hidroterapie de colon, medicatie adecvata. Am inteles ca se simte mai bine. A slabit, urmeaza tratamentul si pare a fi o alta persoana. Mai vesela, dornica de viata.
  Povestea m-a cutremurat, asa ca imi voi face niste analize. Mi-a intrat frica-n oase. Sincer.

  1. Buna Andra, si iti multumesc pentru comentariul tau. Intr-adevar, problema parazitilor e intr-un con de umbra, nu prea se vorbeste de ea, iar educatie se face si mai putina. Multumesc pentru exemplul pe care l-ai impartasit cu mine si cu ceilalti cititori. Sunt sigur ca va ajuta multi oameni sa realizeze pericolul pe care il constituie parazitii pentru energia, starea de bine si sanatatea fiecaruia.
   Cat despre tine, nu are de ce sa iti fie frica. Poti fie sa iti faci analize, fie sa faci direct o deparazitare preventiva cu produse naturale, cum preferi. Nu e greu sa tii problema parazitilor sub control, daca stii despre ea si faci deparazitari periodice.
   Toate cele bune!

 25. Multumesc pt informare, eu am decoperit de curind ca am paraziti intestinali din familia ascaris desi la analize nu a iesit si nici in analizele de singe nu aratau ca as fi macar suspect de infetie intestinala. Norocul a fost sa iau un antibiotic pt o infectie urologica si la capatul tratamentului m-am trezit cu o larva de 15 cm…si cred ca e la purtator de ani buni pt ca am pierdeam periodic din greutate…

  1. Asta este pericolul cu parazitii, de cele mai multe ori habar nu avem ca sunt acolo… Cred ca a fost o surpriza destul de neplacuta sa vezi un vierme de 15 cm iesind din tine. O deparazitare preventiva periodica e ceva ce te poate ajuta sa nu mai ai problema asta in viitor. Toate cele bune!

 26. Am citit articolul;
  Foarte interesant!
  Este drept ca am refuzat sa vad filmuletul-nu-mi plac imaginile ~~rele~.
  Ma straduiesc sa traiesc cat mai bine..dar daca tot am descoperit aceata pagina atat de binevoitoare, voi trece adesea, astfel incat sa ma pot documenta cat mai corect.
  Multumesc frumos!
  O zi buna!

  1. Multumesc pentru comentariu. Filmuletele sunt intr-adevar destul de greu de digerat, dar nu trebuie vazute neaparat. Daca ati aflat sau v-ati reamintit ca e important sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra tinand parazitii sub control, atunci e perfect. Va rog sa ne dati un feedback si dupa prima cura de deparazitare pe care o veti face, experienta dumneavoastra poate ajuta si alti oameni. Va mai astept sa ne vizitati. Suntem inca in proces de finalizare a design-ului site-ului, dar in curand vom publica articole in mod constant.
   O zi minunata!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Te-ar mai putea interesa