Filtru apă potabilă - sistemele oferite de Wellnessist

Află lucrurile esențiale pe care trebuie să știi atunci când vrei să alegi un filtru de apă potabilă:

 • Ce tipuri de filtre de apă potabilă există și care sunt diferențele între ele
 • Cum să alegi un filtru de apă

Filtru apă potabilă - de ce să folosești unul

Filtrele de apă potabilă sunt o necesitate pentru ca apa pe care o bem, cu care gătim și facem băuturi să fie de cea mai înaltă puritate. De aceea, v-am pregătit oferta noastră unică de filtre de apă, produse fiabile și performante, pentru tratarea apei de acasă.


În apa de la robinet se pot găsi o gamă mare de substanțe chimice periculoase pentru sănătatea ta și a familiei tale: plumb, alte metale grele, clor, fluor, compuși organici volatili, substanțe farmaceutice, hormoni, etc. Toate acestea au efecte nocive cum sunt:

 • afectează dezvoltarea mentală și dezvoltarea sistemului nervos la copii; 
 • pot provoca insuficiența multiplă a organelor;
 • pot afecta funcțiile sistemului nervos și ale creierului, sistemul gastrointestinal, ficatul, rinichii și alte organe;
 •  pot provoca boli auto-imune sau cancer;
 • afectează funcția tiroidiană, sistemul endocrin, sistemul respirator;
 • pot afecta sistemul reproductiv, ficatul și rinichii, sistemul cardiovascular;

În oferta noastră din categoria “Filtru apă potabilă” veți găsi filtre clasice, simple, dar și sisteme inovatoare de filtrare, cu cartușe de purificare pe mai multe niveluri, inclusiv mineralizare și alcalinizare, la prețuri corecte.

Filtre de apă potabilă - oferta Wellnessist

Vedeți mai jos toate filtrele de apă din oferta Wellnessist, grupate pe categorii.

Filtre de apă cu ultrafiltrare
Ultrafiltrare și nanofiltrare


Recomandarea noastră: cea mai bună metodă de filtrare, care păstrează mineralele în apă. 

Purificatoare de apă cu osmoză inversă
Purificatoare de apă cu
osmoză inversă

Recomandate în special pentru apa de puț sau apă cu conținut mare de minerale.

Filtru de apa cu microfiltrare
Microfiltrare


Cea mai simplă metodă de filtrare pentru acasă, la cel mai accesibil preț. 

Filtre de apă cu alcalinizare
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtrează apa și o alcalinizează.

Căni filtrante
Căni filtrante

Filtrează apa oriunde te-ai afla.

Filtre duș

Folosește apă curată pentru duș.

Welnessist vă oferă sisteme de filtrare a apei potabile de la unul din cei mai mari producători de sisteme din gama „Filtru apă potabilă“, Global Water (Polonia). Această firmă are o experiență de 19 ani în domeniul filtrării și tratării apei, în special pentru consumatorii casnici.


Am ales pentru dumneavoastră cele mai eficiente și convenabile sisteme de filtrare a apei numai după ce ne-am documentat temeinic. Suntem preocupați de calitatea apei pe care o consumăm atât individual cât și pentru clientii noștri de mulți ani; după ce am studiat serios domeniul mai mulți ani și am testat în plan personal efectele, în 2014 am început să oferim soluții de tratarea apei în România. Puteți vedea un rezumat independent al metodelor de filtrare a apei aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Membrane


Tipurile de sisteme de filtrare pe care vi le oferim sunt descrise pe scurt în continuare.

Tipuri de filtre de apă potabilă - tabel comparativ

Înainte de a descrie fiecare tip de filtru de apă, mai jos vă oferim o comparație sintetică între diferitele tipuri de filtre.

Sisteme cu ultrafiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu osmoză inversă

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu microfiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Filtre de apă potabilă – sisteme cu microfiltrare

Acestea filtrează apa prin filtre cu porozităti cu mărimi între 5 microni și 0,1 microni, din polipropilenă, carbon sau materiale ceramice. Sistemele cu microfiltrare îndepărtează impurități mai grosiere cum ar fi nisip, rugină, nămol  sau contaminanții chimici care se dizolvă în apă, precum clor, pesticide, detergenți.

Filtru de apa cu microfiltrare
Filtru apă potabilă

Filtre de apă – sisteme cu ultrafiltrare

Ultrafiltrarea este o metodă de filtrare mai avansată decât microfiltrarea, filtrele noastre ajungând progresiv (în mai multe stadii de filtrare) până la pori de 0,01 microni. Sistemele cu ultrafiltrare sunt sisteme cu mai multe stadii de filtrare, începând cu procese de microfiltrare (mai grosiere) și terminând cu filtrul cel mai avansat din sistem, etajul de ultrafiltrare.


Rolul acestor sisteme este să înlăture atât depunerile și impuritățile dizolvate (ca în cazul microfiltrării), cât și agenții patogeni inclusiv bacteriile și virusurile din apa brută. Sistemele pe care le oferim produc apă de înaltă calitate la domiciliu, lipsită de majoritatea impurităților găsite în rețelele de alimentare cu apă și sursele de apă private, lăsând în ea compuși minerali suficient de mici pentru a ajunge de cealaltă parte a porilor membranei de ultrafiltrare.

Filtre de apă potabilă – sisteme cu nanofiltrare

Nanofiltrarea este cea mai recentă metodă de purificare a apei și este mai avansata decât ultrafiltrarea, porii din ultimul stadiu de filtrare ajungând la mărimi in jur de 0,001 microni. Membranele de filtrare avansată folosite de sistemele de ultrafiltrare, nanofiltrare sau osmoză inversă acoperă- fiecare din ele- un interval de marimi ale porilor, iar aceste intervale se suprapun partial, fiecare producător definind o membrană ca aparținand uneia sau alteia din aceste clase, in functie de toate proprietatile de filtrare in ansamblu, mărimea porilor fiind unul dintre criterii.


Metoda de purificare prin nanofiltrare este recomandată mai ales persoanelor care consideră osmoza inversă o metodă prea puternică, deoarece nanofiltrarea lasa sa treaca si mineralele o data cu apa filtrate, conferind un gust mai placut apei. Nanofiltrarea este recomandată deasemenea fiecărui utilizator de ionizator de apă, deoarece respinge cea mai mare parte a impurităților din apă și reduce duritatea apei, dar lasă multe minerale importante, ceea ce permite unui ionizator să funcționeze corect și să vă ofere apă alcalină.

Filtru apă cu nanofiltrare
Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Osmoza inversă (RO este prescurtarea de la ”reverse osmosis” din limba engleză) este cea mai avansată metodă de filtrare pentru apa potabilă și oferă apa de cea mai înaltă calitate. Stadiul cel mai avansat de filtrare al acestor sisteme ajunge până la filtre cu pori cu mărimi de până la 0,0001 microni. 


Această tehnologie inovatoare este utilizată pe scară largă și în industria apei îmbuteliate sau industria alimentară dar și in filtrarea apei pentru consum casnic. În gama largă de sisteme de osmoză inversă veți găsi atât filtre de bucătărie simple și ieftine, cât și soluții mai sofisticate.


Osmoza inversă este recomandată mai ales acelora care au o apă cu exces de minerale sau celor care au puț propriu și doresc o siguranță mare a apei atât microbiologic, cât și pentru a reduce excesul de minerale. Sistemele cu osmoză inversă pot fi completate opțional cu etape postfiltrare care pot conferi apei proprietăți suplimentare, sau anumite minerale benefice.Veți găsi în oferta noastră sisteme de filtrare cu opțiuni variate din care puteți alege în acest sens.

Sistemele cu osmoză inversă se împart în 2 mari clase:

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme cu pompă

 • recomandate celor de la etajele superioare și altor categorii care au o presiune slabă a apei, deoarece membranele cu osmoză funcționează optim între anumite valori ale presiunii apei. Rolul pompei este de a asigura această presiune în cazul când furnizorul de apă menajeră oferă o presiune scăzută sau variabilă.

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme fără pompă

 • sunt recomandate la etajele inferioare, care au o presiune a apei suficientă la rețea sau celor care au puț și  hidrofor propriu ce asigura presiunea necesară membranei.
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtre de apă potabilă cu alcalinizare

Pe lângă filtrarea apei, aceste filtre produc o apă alcalină, antioxidantă, cu proprietăți benefice pentru menținerea sănătății și recuperarea din diverse îmbolnăviri. 


Filtrele de apă cu alcalinizare modifică anumiți parametri ai apei cum sunt:

 • pH-ul (gradul de alcalinitate)
 • ORP-ul (potențialul antioxidant)
 • H2 (concentrația de hidrogen molecular din apă)

Apa rezultată are calități asemănătoare apelor terapeutice de la izvoarele din stațiunile balneoclimaterice. Un filtru de apă cu alcalinizare iți aduce apa terapeutică la tine acasă.

Căni filtrante

Cănile filtrante sunt cele mai simple filtre de apă. Filtrarea pe care o oferă o cană filtrantă este decentă, eliminând din apă clorul și o bună parte din metalele grele și alți contaminanți. 


Cana filtrantă este o metodă comodă și ecologică pentru a vă menține hidratat în permanență fără a fi necesar să cărați constant sticle clasice de apă îmbuteliată. Spre deosebire de sticlele de plastic ce nu sunt deloc prietenoase cu mediul înconjurător, fiind greu degradabile, cănile filtrante se utilizează pe termen lung, fiind necesară doar simpla reînlocuire a cartușelor filtrante.


Cu ajutorul lor, vă puteți bucura de gustul autentic al apei care, odată filtrată, va fi mult mai limpede, iar impuritățile vor fi reduse.

Căni filtrante

Filtre pentru duș

Pe lângă apa pe care o bem, absorbim apă în corpul nostru și prin piele, atunci când facem duș sau baie de exemplu. 


Chiar dacă nu ar exista niciun contaminant în apă, întotdeauna în apa de la robinet există clor, introdus pentru a neutraliza bacteriile. O parte din acest clor se absoarbe prin piele atunci când facem duș și are efecte nocive pentru sănătatea noastră. Clorul este un agent oxidant puternic și este considerat a fi agent cancerigen.


Filtrele de duș opresc clorul și metalele grele din apă și te ajută să te poți bucura de o baie bună fără să îți pui în pericol sănătatea.


Filtrele de duș sunt accesibile ca preț și se montează foarte ușor, deci nu ai niciun motiv să nu te bucuri și tu de unul.

Video - cum te protejează filtrele de apă de îmbolnăviri

Vezi mai jos ce contaminanți există în apa de la robinet și care este eficiența filtrelor de apă UltraWater de la Wellnessist.

Întrebări frecvente despre filtrele de apă

Ce tip de filtru de apă să aleg?

Cât ține un filtru de apă?

Cum mă afectează contaminanții din apă

Filtru de apă sau purificator de apă cu osmoză inversă?

Ce contaminanți sunt în apă?

Ai întrebări despre filtrele de apă? Contactează-ne

Știm că nu e întotdeauna ușor să alegi cel mai bun filtru de apă pentru tine. Trebuie să ții cont de performanțe, fiabilitate, garanție, și să te încadrezi în buget. De aceea la noi pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie ca să poți face cea mai bună alegere. Dacă ai orice întrebare la care nu ai găsit încă răspunsul, lasă-ne numărul tău de telefon, emailul și întrebarea ta și un consultant Wellnessist te va contacta în cel mai scurt timp.

© 2020 Wellnessist. All rights reserved

","allow_video_src":"","post_request_data":[],"ip":"114.119.146.185","current_user":[],"post_id":"3058","post_title":"Ce po\u021bi s\u0103 faci c\u00e2nd poftele te \u00eempiedic\u0103 s\u0103 sl\u0103be\u0219ti","post_type":"post","post_url":"https:\/\/wellnessist.ro\/poftele-te-impiedica-sa-slabesti\/","is_lp":""}; /* ]]> */

Ce poți să faci când poftele te împiedică să slăbești

0  comments

Ți-ai propus să slăbești. Ai găsit o dietă despre care ți-au spus mai multe persoane că funcționează. Ai început să o ții, sau poate deja ai dus-o până la capăt.

Ești mulțumit de rezultate. Dacă o ții tot așa, până la sfârșitul curei sigur slăbești cele ”X” kilograme pe care ți le-ai propus. Sau, dacă ai terminat deja regimul, de acum vei fi mult mai atent la ce mănânci, ca să nu te mai îngrași. 

Dar, la un moment dat, pur și simplu ți se face poftă de ceva.

Tot ce ți-ai propus, că nu vei mai mânca dulciuri, că nu vei mai mânca făinoase, e ca și cum nu ar exista. Pofta preia controlul. Înainte să îți dai seama ce faci, ai terminat ciocolata, sau pizza, sau porția de cartofi prăjiți, sau punga de chipsuri.

Nu spun că nu ar trebui să mănânci niciodată nimic din cele de mai sus. Cu toții am crescut mâncându-le, și a foarte greu să renunți pur și simplu la ele, doar pentru că ai aflat că nu sunt sănătoase sau că te îngrașă. Logica nu are nici o putere în fața poftei. Nu pe termen lung.

Ce poți să faci atunci? Există soluții, și exact asta vreau să îți ofer în acest articol: soluții inteligente prin care să poți reduce sau anula poftele ca să poți slăbi mai ușor sau să îți poți menține greutatea ideală.

Să vedem întâi de ce poftele sunt inamicul tău atunci când vrei să slăbești.

De ce poftele te îngrașă

Mulți cred că se îngrașă pentru că mănâncă alimente cu prea multe calorii. Nu e chiar așa. Poți mânca multe calorii din salată sau legume și nu te vei îngrășa. Dar dacă mănânci mai puține calorii din pâine, orez, cartofi, dulciuri, vei depune grăsime. Nu numărul de calorii al alimentelor contează cel mai mult, ci indicele lor glicemic, care arată cât de repede se transformă alimentul respectiv în zahăr/glucoză în corp. Și mai contează foarte mult cât potasiu ai în alimenția ta.

Alimentele pe care le poftim de obicei, cum sunt dulciurile, făinoasele, amidonoasele, se transformă rapid în glucoză în corp. Asta face ca glicemia ta să crească repede, și atunci se activează insulina, hormonul care scade nivelul zahărului în sânge.

Problema este că insulina este unul dintre hormonii care provoacă depunerea de grăsime. Zahărul pe care insulina îl scoate din sânge este transformat în grăsime, atunci când nu există suficient potasiu disponibil. De fiecare dată când pofta te face să mănânci alimente cu indice glicemic mare, insulina intră în acțiune și creează grăsime în timp ce scade nivelul de zahăr din sânge.

Ca să activezi insulina, nici măcar nu ai nevoie de multe calorii. Poți să mânânci două fursecuri, și deja ai declanșat răspunsul insulinic. Nu ai nevoie de multe calorii ca să nu poți slăbi. E suficient să activezi regulat insulina.

Dacă ai un metabolism mai lent, la fiecare activare a răspunsului insulinic, arderea grăsimilor este blocată pentru 24-72 de ore.

Dacă mănânci un regim bazat pe salate și crudități ca să slăbești, dar din două în două zile mănânci câte o prăjitură, șansele tale să slăbești sunt minime. De aceea ai nevoie să înțelegi care sunt cauzele poftelor și ce poți să faci scapi de sub dominația lor.

Cauzele poftelor

Poftele au două tipuri de cauze: fiziologice sau emoționale.

În articolul acesta vom vorbi doar despre cauzele fiziologice/fizice. Vom trata și cauzele emoționale în alte articole viitoare.

Fizic vorbind, atunci când poftești un anumit lucru, corpul tău îți transmite că îi lipsește ceva. Problema e că tu nu înțelegi ce anume lipsește, și îi dai corpului altceva decât ce are el nevoie. Corpul va continua să îți semnaleze că are nevoie de ceva, chiar dacă tu crezi că i-ai dat ce voia.

Mai jos găsești cauzele celor mai frecvente pofte și soluții pe care le poți aplica pentru a reducele poftele.

Pofta de dulciuri

Cauza: lipsa de potasiu

Corpul își face rezerve de combustibil, pe care îl folosește pentru nevoile lui rapide. Combustibilul se numește glicogen și este o moleculă compusă din molecule de glucoză și potasiu. ​Glicogenul este stocat în ficat și în mușchi și este folosit oricând corpul are nevoie de energie pentru efort.

Atunci când nu ai suficient potasiu disponibil în corp, apare o problemă. Chiar dacă tu ai mâncat alimente care au adus multă glucoză în organism, corpul poate produce glicogen doar în limita potasiului disponibil. Tot restul zaharurilor care nu pot fi transformate în glicogen sunt transformate în grăsimi și depozitate.

Problema este și mai mare, de fapt. Pentru că rezervele de glicogen necesare nu au putut fi create, corpul îți transmite mesajul că trebuie să mai mănânci, pentru că el știe că mai trebuie să creeze rezerve de glicogen. Dacă mănânci ceva care conține suficient potasiu, corpul va putea produce glicogenul necesar și senzația de foame va dispărea. Dacă ceea ce mănânci nu are suficient potasiu, pofta și senzația de foame vor continua, iar ceea ce vei mânca va fi transformat în mare măsură în grăsime.

Soluție: Mănâncă cel puțin echivalentul a 7 căni de vegetale verzi zilnic.

Pentru ca să ai suficient potasiu în corp, trebuie să mănânci suficient de multe vegetale verzi. O cantitate de 7 căni de verdeață pe zi (cam două porții de salată) îți oferă potasiul necesar pentru a putea creea suficient glicogen. 

Nu cunosc pe nimeni care să mănânce două salate de verdețuri pe zi. Soluția pentru a aduce suficient potasiu în corp, atunci când nu mănânci două porții de salată zilnic, este să adaugi la dieta ta zilnică ceva din alternativele de mai jos:

 • un shake verde (de spanac, mangold, sau kale) sau,
 • o porție de suc de grâu sau orz verde, proaspăt stors sau obținut din pulbere de iarbă de grâu sau orz
 • un supliment din crucifere (brocolli, conopidă, varză, etc.)

Dacă ai adăugat suficientă verdeață în alimentația ta, dar pofta de dulce persistă, asta poate fi un semn că ai nevoie de mai multe proteine în dieta ta. Adaugă proteine, mai ales la micul dejun. Proteinele mâncate dimineața stabilizează nivelul glicemiei pe parcursul zilei și reduc riscul să ți se facă poftă de dulce seara.

Pofta de pâine, biscuiți, clătite, făinoase, orez, cartofi

cartofi

Cauza: lipsa de vitamine B

Atunci când simți că ți-e poftă de pâine, corpul de fapt îți cere vitamine B. 

Soluție: Mănâncă 1 linguriță de drojdie inactivă în fiecare zi. O poți lua ca atare, o poți pune în salate, în iaurt, etc. Are un gust bun, uniii chiar îi spun ”parmezanul veganilor”. Se găsește de cumpărat la orice magazin de produse naturiste.


pofta de ciocolata

Pofta de ciocolată

Cauza: lipsa de serotonină

​​Soluție:

 • Înlocuiește ciocolata cu zahăr cu una îndulcită cu xilitol sau sorbitol, sau
 • Ia înainte de culcare un supliment cu 5-HTP sau L-Triptofan, pe stomacul gol. Dacă le iei atunci când mănânci, nu au efect. Aceste substanțe sunt precursori ai serotoninei. Atunci când le iei, corpul tău va creea mai multă serotonină, și nu va mai avea nevoie de ciocolată pentru asta.
chipsuri de cartofi

Pofta de sărat: chipsuri

​Cauza: deficit de sare în corp.

Corpul are nevoie de anumite minerale, printre care și sodiu. Atunci când ții o dietă fără sare, corpul poate să ajungă să aibă deficit de sodiu. Chiar și când pui sare în alimente, dacă folosești sare rafinată, corpul poate să ajungă să aibă deficit de anumite oligoelemente. Sarea rafinată are în compoziție doar sodiu și clor, fără alte minerale. 

Prin pofta de sărat, corpul îți semnalează că îi lipsesc minerale. Dacă vei mânca alimente sărate cu sare rafinată, aproape sigur nu vei aduce în corp mineralele care lipsesc. Există însă sare care pe lângă sodiu și clor are multe alte minerale necesare corpului. O asemenea sare este sarea de mare. 

Soluție: folosește sare de mare în mâncare

Ți-e foame tot timpul

Cauza: deficit de grăsimi saturate

Grăsimile nesaturate sunt esențiale pentru o alimentație sănătoasă. Ai nevoie însă și de o cantitate de grăsimi saturate în alimentația ta. Grăsimile saturate sunt cele care îți dau senzația de sațietate.

Soluție: Adaugă mai multe grăsimi saturate în alimentația ta: unt, bacon, slănină, iaurt. Adaugă mai multe alimente bogate în nutrienți și vegetale verzi în alimentație. Atunci când mănânci proteine, mănâncă și legume împreună cu ele. Proteinele singure nu îți potolesc foamea.

Nu te saturi când mănânci

Cauza: deficit de nutrienți în alimentație

Atunci când mănânci, corpul se așteaptă să primească nutrienții de care are nevoie pentru o funcționare optimă și pentru regenerare: proteine, grăsimi nesaturate, minerale, vitamine. Dacă alimentele pe care le mănânci sunt ”goale de nutrienți”, chiar dacă mănânci mult, corpul îți va transmite în continuare că nu a primit suficienți nutrienți. Ca urmare, vei simți că nu ești sătul.

O altă cauză poate fi faptul că nu digeri suficient de bine alimentele pe care le mănânci. Din cauza digestiei proaste, chiar dacă tu mănânci alimente cu suficienți nutrienți, corpul nu beneficiază de acești nutrienți, pentru că nu sunt extrași din alimente prin digestie.

Soluție:

 • Adaugă alimente bogate nutrienți în alimentația ta: proteine de calitate, multe vegetale verzi, grăsimi nesaturate.
 • Ia suplimente cu săruri biliare și enzime digestive, pentru a extrage maximum de nutrienți din alimentele pe care le mănânci.
salata

Nu îți nega poftele. Găsește variante sănătoase

Nu e inteligent să încerci să îți negi poftele. Chiar dacă vrei să slăbești sau vrei să te menții, nu e cazul să pretinzi că nu ai pofte, atunci când tu de fapt le ai. Varianta cea mai bună este să aplici soluțiile de mai sus sau să mănânci variantele sănătoase ale alimentelor pe care le poftești.

Există alternative sănătoase la alimentele ”nesănătoase”? Da, și în continuare vei găsi câteva sugestii.

Înlocuitori pentru dulciuri

Folosește în loc de zahăr îndulcitori ca xilitol, sorbitol, stevia. Pune-le în ceai, cafea, sau apă minerală.

Cumpără dulciuri cu xilitol, sorbitol, stevia. Există ciocolată, gemuri, băuturi răcoritoare îndulcite cu acești îndulcitori. Trebuie doar să te uiți pe etichetă.

Notă: Nu îți recomand băuturile răcoritoare de tip ”Diet” sau ”Zero sugar” dacă sunt îndulcite cu Aspartam sau substanțe similare. Există informații care susțin că Aspartamul este dăunător sănătății pe termen lung, și e preferabil să îl eviți. E o dezbatere pe tema asta, sunt păreri pro și contra, dar până când nu se clarifică definitiv situația, sugestia mea e să mergi pe variantele sigure. 

Oricare dintre alternativele de mai sus le vei folosi, vei reduce numărul de ori în care vei activa insulina sau măcar intensitatea activării ei, ceea ce te va ajuta să slăbești mai ușor sau să nu pui la loc kilogramele pe care tocmai le-ai dat jos.

Înlocuitori pentru chipsuri

Cui nu-i place să ronțăie niște chipsuri? Mie unul îmi plac. Poate e obișnuința, poate e gustul lor. Cartofii prăjiți sunt tentanți pentru oricine, iar chipsurile cam asta sunt până la urmă. Având un indice glicemic mare, plus o cantitate de sare rafinată adăugată, chipsurile îți pot și ele bloca arderea grăsimilor sau pot provoca depunerea de grăsimi datorită răspunsului insulinic.

Din fericire, nu mai ești nevoit să te frustrezi pentru că nu ai voie să mănânci chipsuri. În ultimul timp au apărut tot felul de chipsuri din care poți să mănânci cât vrei, fără riscul să te îngrași:

chipsuri sfecla
 • Chipsuri de kale,
 • Chipsuri de sfeclă,
 • Chipsuri din mazăre,
 • Chipsuri din năut

Toate cele de mai sus sunt la fel de gustoase ca și chipsurile de cartofi, dar fără să aibă dezavantajele acestora. Unde poti găsi chipsurile minune? Iată câteva surse, dar nu pleca la cumpărături până nu citești tot articolul: chipsuri de kale și chipsuri de chipsuri de sfeclă.

Înlocuitori pentru făinoase, prăjituri:

Fă prăjituri după rețete care folosesc pentru aluat altceva decât făină de grâu. Sunt blaturi care pot fi făcute din nucă măcinată și ou, sau din făină de migdale. Evident, folosește ca îndulcitor pentru aceste rețete xilitolul sau un alt îndulcitor fără indice glicemic.

Să punem poftele în cui, inteligent

După cum vezi, unele pofte ți le poți satisface fără să te îngrași, dacă înlocuiești alimentele pe care le poftești cu altele fără indice glicemic. Alte pofte le poți reduce dacă îi dai corpului nutrienții de care are nevoie.

Tu ce pofte ai cel mai des? Spune-mi în comentariile de la articol. Dacă și pe tine te provoacă poftele, pune în practică soluțiile de mai sus și revino să îmi spui ce s-a schimbat. Dacă mai cunoști pofticioși, dă un share articolului, ca să îl citească și ei! 

Și, nu uita: fă-ți poftele... inteligent!


Tags


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Te-ar mai putea interesa