...

Apa alcalină te poate ajuta în diabet și arterită obliterantă

Emil Moldovan

​Un picior salvat de la amputarea cauzată de arterită

De curând unul dintre clienții noștri a avut bunăvoința să ne împărtășească modul în care l-a ajutat apa alcalină să scape de o mare problemă.

Mai jos este povestea domnului Alexandru Bîzdîc relatată chiar de dânsul, pe care noi o publicăm cu acordul său. Am păstrat relatarea dânsului, adăugându-i doar câteva subtitluri și accente pentru a o face mai ușor de citit.

O să încep cu sfârșitul: ​dl. Bîzdîc a scăpat de amputarea celui de-al doilea picior bând apă alcalină.

Pare incredibil? Te las să citești povestea mai jos.

“Scriu aceste rânduri atât pentru prietenii mei de pe facebook cât și pentru mulțimea de bolnavi care suferă de diabet și implicit de arterită obliterantă, și care, mai devreme sau mai târziu ajung la stenturi montate în coronare, pe iliace, pe arterele subclaviculare, sau mai rău, la amputația membrelor inferioare.

M-am pensionat în anul 2002 în urma unui infarct miocardic și de atunci necazurile (probleme medicale) s-au ținut lanț.

Efectele diabetului asupra vaselor de sânge

Din cauza diabetului insulinonecesitant depistat prin anul ’90, în perioada 2002-2005 mi s-au făcut 3 operații (la 2 picioare) prin care mi-au fost înlocuite arterele (din cauza depunerilor masive de aterom) cu proteze vasculare femuro-poplitee (by-passuri), la piciorul drept de două ori .

În anul 2011 by-passul de la piciorul drept a început să se închidă (prin depunere de aterom) ceea ce a făcut ca stenoza de la arterele de sub genunche (tibială și peroniană ) să se apropie de 100%. Având și probleme mari cu coronarele, doctorii au refuzat să-mi mai schimbe by-passul de la piciorul drept (ar fi fost a treia oară) și mi-au recomandat să fac câte o perfuzie zilnică cu “vasaprostan” (un medicament scump și care se distribuia prin CNAS cu aprobare specială), timp de 30 de zile, procedura fiind considerată (atunci) ca un mijloc de salvare a piciorului de la amputație.

În cazul meu această procedură (perfuziile cu vasaprostan) s-a dovedit a avea efectul frecției cu “Galenica” la un picior de lemn de salcâm. Pe măsură ce creștea numărul perfuziilor, durerea tălpii piciorului era din ce în ce mai mare și piciorul era tot timpul rece.

L-am informat de mai multe ori pe doctorul sub supravegherea căruia făceam aceste perfuzii, despre evoluția bolii (dureri insuportabile și picior rece) dar nu numai că nu m-a băgat în seamă dar nici măcar nu mi-a luat o tensiune la picior. Din motive lesne de înțeles nu-i dau numele.După 20 de zile de perfuzii, într-o dimineață după ce m-am trezit, am văzut că degetele de la picior erau negre și supurau. Făcusem cangrenă.

Am apelat la urgență și doctorul de gardă de la secția de chirurgie vasculară (fiind zi de odihnă) a refuzat să mă interneze pe motiv că ei nu taie degete și a recomandat personalului din urgența să anunțe secția chirurgie, pentru amputație.

Am plecat la București și m-am internat la Spitalul Universitar de Urgență la clinica de chirurgie vasculară.

Ultima soluție – amputarea piciorului drept

Pe 6 decembrie 2011 mi-au fost amputate degetele de la piciorul drept. Pentru că cangrena a continuat, pe 9 decembrie am suportat o nouă amputație metatarsiană și mi-a fost înlocuită proteza vasculară cu o venă safenă recoltată de la piciorul amputat.

Pe 12 decembrie am făcut un infarct și am fost internat la terapie intensivă. Pe 15 decembrie am făcut un stop cardiac și am fost intubat… Am stat intubat mai multe zile în stare de incoștiență, timp în care de mai multe ori pe zi îmi erau aspirați plămânii.

După ce am fost externat din terapie intensivă am fost internat la cardiologie și după puțin timp am început să tușesc din ce în ce mai tare. Am fost tratat de bronșita până la externarea din spital.Tusea a continuat și după externare și până la urmă am ajuns din nou la urgență la Constanța, la secția ORL, unde s-a constatat că datorită manevrelor de aspirație de la terapie intensivă, după stopul cardiac, mi s-a rănit traheea, ceea ce a dus la apariția unei excrescențe care în final aproape că mi-a obturat traheea.

Am fost operat de urgență (traheostomie postintubațională ) și prin operație mi s-a pus o canula de plastic sub mărul lui Adam prin care respiram. Operația de la picior nu s-a mai vindecat niciodată.

În iunie 2013 mi s-au implantat (nu știu dacă termenul este corect) 5 stenturi în coronarele inimii la Spitalul Fundeni.

În septembrie 2013 (an cu ghinion) au început din nou durerile la piciorul amputat, fiind nevoit să accept o nouă amputație de data asta de deasupra genunchiului .

Până la urmă, în luna septembrie mi s-au făcut trei amputații succesive la piciorul drept.După a treia amputație, am plecat acasă cu jumătate din firele de la bont nescoase și cu piciorul supurând în zona amputației. După încă o lună de zile de tratament la domiciliu, o doamnă asistentă de chirurgie, a reușit să-mi vindece bontul.

​După 3 ani, piciorul stâng are aceleași probleme

Începând cu primăvara anului trecut piciorul stâng, la care am o proteză femuro-poplitee din anul 2004 (ele sunt garantate 5-6 ani) a început să mă doară și să se umfle situația agravându-se la începutul anului 2017, cu toate medicamentele, unguentele și masajele (inclusiv limfatic) care mi s-au administrat și făcut în tot acest timp.

În luna februarie 2017 mi-am făcut un examen Doppler vascular/arterial care a evidențiat faptul că by-passul are o stenoză de 70%, că tibială anterioară este oclusă, tibială posterioară are ocluzie 98% și artera peronieră are ocluzie tot de 98%.

În final, cardiologul care mi-a făcut examenul Doppler, probabil pt a mă încuraja, mi-a spus că în 2-3 săptămâni voi ajunge și la amputația piciorului stâng și mi-a arătat și de unde mi-l va amputa …

Soluția neașteptată vine de la un prieten – apa alcalină

Am un bun prieten și coleg din clasa a IX-a de liceu, inginerul energetician GÎDEA-SĂNDUȚU VERGICĂ din Filiași căruia i-am spus de necazul meu și că în scurt timp îmi voi pierde și piciorul stâng tot prin amputație.

Foarte degajat în conversație și cu nonșalanță mi-a spus că nu trebuie să-mi fac probleme că nu-mi va amputa nimeni piciorul și că-mi rezolvă el problema.

I-am replicat că e o glumă deplasată care cel puțin pe mine, mă întristează, ca să nu-i zic altceva.Mi-a explicat că nu este nici o glumă, că nu-și permite să facă glume cu mine în situația dată și m-a întrebat dacă am auzit ceva despre APA ALCALINĂ IONIZATĂ .

Sincer, nu auzisem.

I-am spus că nu știu ce este și că nu cred că există vreun medicament pe plan mondial (de care să avem cunoștința și noi, prostimea) care să poată dizolva ateroamele de pe artere,… cu atât mai puțin o APĂ, indiferent cum s-ar numi ea – chioară, sfințită sau alcalină ionizată.

Dându-și seama că nu are argumente palpabile cu care să mă convingă, mi-a spus că această apă nu produce absolut nimic rău organismului prin consumul ei și că el îmi trimite apa începând de a doua zi, având cumpărat mai demult un ionizator pentru producerea acestei ape.

Cu calm mi-a mai spus că, în situația mea, am două posibilități și anume :- prima, să aștept ca circulația sangvină arterială la picior să se închidă definitiv și să ajung la cangrenă și amputație;- a doua, să beau cel puțin 5 litri de apă alcalină ionizată zilnic, apa care îmi va topi ateroamele de pe artere, circulația sângelui revenind la normal și să-mi salvez piciorul.

Am ales a doua variantă știind că e groaznic de greu să trăiești fără un picior și să te forțezi zilnic că handicapul tău să nu-i streseze pe cei de lângă tine….Fără ambele picioare cred că nu mai merita chinul gândindu-mă că pentru cei apropiați, aș fi devenit un calvar (nu știu dacă greșesc gândind așa).

Am început să beau apă alcalină ionizată, trimisă de prietenul meu, în primele zile câte 3 litri după care, cu ușurință, am băut 5-6 litri pe zi.

Efectele apei alcaline ionizate in arterita obliterantă

Până atunci, piciorul era, de la genunchi în jos, rece și alb, iar durerile și arsurile, în special noaptea, erau de nesuportat; am ajuns să iau 3-4 pastile de ketonal pe noapte.

După 2 săptămâni de băut apa alcalină ionizată durerile și arsurile s-au diminuat și în câteva zile au dispărut definitiv. După 3 săptămâni piciorul s-a încălzit și așa a rămas până acum.

Pe 17 martie am mers la o clinică particulară din Constanța și mi-am făcut (contra sumei de 800 de lei, fondurile CNAS nefiind alocate până atunci) un examen angio CT a arterelor de la nivelul pelvisului și membrelor inferioare care a evidențiat:- amputație coapsa dreaptă ;- stenoza by-pass 50%;- trunchiul tibio-peronier ocluzie 70%;- artera tibială posterioară – ocluzie.

Între timp m-am programat la o internare la Spitalul Universitar de Urgență București și pe data de 12 mai 2017 mi s-a făcut o arteriografie care a evidențiat că aorta și axul iliac sunt permeabile, by-passul femuropopliteu este permeabil și trunchi gambiere permeabil.

Arteriografia este o investigație invazivă a arterelor și rămâne cea mai semnificativă în analizarea circulației sangvine, măsurătorile și imaginile fiind făcute din interiorul arterelor .

​Nota Wellnessist: cele două analize menționate mai sus (examenul angio CT si arteriografia) arată că vasele de sânge care înainte erau închise în proporție de până la 98% acum au devenit permeabile între 30 – 50%​​​, deci sângele poate circula din nou. Astfel, cangrena care părea inevitabilă nu s-a mai produs. Piciorul a fost salvat de la amputare.

Nu pot să vă exprim în cuvinte ce am simțit când doamna doctor care mi-a făcut investigația își înregistră vocea cu rezultatul vizualizării monitorului pe care se afișa arteriografia. Parcă niciodată, în viața mea, un cuvânt atât de banal ca “PERMEABIL” nu a avut o semnificație atât de valoroasă.

Se pare că soarele a apărut și pe strada mea, ceea ce vă doresc și vouă!

Dacă vreți să vă documentați și să vedeți că apa alcalină ionizată se pare că e medicamentul universal, găsiți sute de site-uri despre ea și beneficiile ei .

Între timp mi-am cumpărat ionizator de apă!Vă doresc numai bine!”

Am reprodus aproape exact relatarea domnului Bîzdîc. ​Este de înțeles entuziasmul dânsului, având în vedere gravitatea problemei pe care a rezolvat-o bând apă alcalină. Apa alcalină nu este un panaceu universal, dar într-adevăr sprijină funcționarea optimă a organismului și poate ajuta foarte mult în rezolvarea unor probleme de sănătate.

Dacă vrei să te bucuri și tu de beneficiile apei alcaline, alege ionizatorul de apă cel mai bun pentru tine din magazinul nostru.

Linkul către postarea originală de pe Facebook a domnului Alexandru Bîzdîc îl găsești aici:https://www.facebook.com/alexandru.bizdic/posts/685931041600955

Emil Moldovan
Emil este fondatorul și unul dintre Managing Partner-ii Wellnessist Group. Este Nutrition Coach certificat Precision Nutrition Level 1 și pasionat de wellness. Dezvoltarea personală, antreprenoriatul, marketingul online și drumețiile în natură cu prietenii sunt pasiunile sale.

Alătură-te miilor de abonați

Rămâneți la curent cu tot ce trebuie să știți
Subscription Form