Filtru apă potabilă - sistemele oferite de Wellnessist

Află lucrurile esențiale pe care trebuie să știi atunci când vrei să alegi un filtru de apă potabilă:

 • Ce tipuri de filtre de apă potabilă există și care sunt diferențele între ele
 • Cum să alegi un filtru de apă

Filtru apă potabilă - de ce să folosești unul

Filtrele de apă potabilă sunt o necesitate pentru ca apa pe care o bem, cu care gătim și facem băuturi să fie de cea mai înaltă puritate. De aceea, v-am pregătit oferta noastră unică de filtre de apă, produse fiabile și performante, pentru tratarea apei de acasă.


În apa de la robinet se pot găsi o gamă mare de substanțe chimice periculoase pentru sănătatea ta și a familiei tale: plumb, alte metale grele, clor, fluor, compuși organici volatili, substanțe farmaceutice, hormoni, etc. Toate acestea au efecte nocive cum sunt:

 • afectează dezvoltarea mentală și dezvoltarea sistemului nervos la copii; 
 • pot provoca insuficiența multiplă a organelor;
 • pot afecta funcțiile sistemului nervos și ale creierului, sistemul gastrointestinal, ficatul, rinichii și alte organe;
 •  pot provoca boli auto-imune sau cancer;
 • afectează funcția tiroidiană, sistemul endocrin, sistemul respirator;
 • pot afecta sistemul reproductiv, ficatul și rinichii, sistemul cardiovascular;

În oferta noastră din categoria “Filtru apă potabilă” veți găsi filtre clasice, simple, dar și sisteme inovatoare de filtrare, cu cartușe de purificare pe mai multe niveluri, inclusiv mineralizare și alcalinizare, la prețuri corecte.

Filtre de apă potabilă - oferta Wellnessist

Vedeți mai jos toate filtrele de apă din oferta Wellnessist, grupate pe categorii.

Filtre de apă cu ultrafiltrare
Ultrafiltrare și nanofiltrare


Recomandarea noastră: cea mai bună metodă de filtrare, care păstrează mineralele în apă. 

Purificatoare de apă cu osmoză inversă
Purificatoare de apă cu
osmoză inversă

Recomandate în special pentru apa de puț sau apă cu conținut mare de minerale.

Filtru de apa cu microfiltrare
Microfiltrare


Cea mai simplă metodă de filtrare pentru acasă, la cel mai accesibil preț. 

Filtre de apă cu alcalinizare
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtrează apa și o alcalinizează.

Căni filtrante
Căni filtrante

Filtrează apa oriunde te-ai afla.

Filtre duș

Folosește apă curată pentru duș.

Welnessist vă oferă sisteme de filtrare a apei potabile de la unul din cei mai mari producători de sisteme din gama „Filtru apă potabilă“, Global Water (Polonia). Această firmă are o experiență de 19 ani în domeniul filtrării și tratării apei, în special pentru consumatorii casnici.


Am ales pentru dumneavoastră cele mai eficiente și convenabile sisteme de filtrare a apei numai după ce ne-am documentat temeinic. Suntem preocupați de calitatea apei pe care o consumăm atât individual cât și pentru clientii noștri de mulți ani; după ce am studiat serios domeniul mai mulți ani și am testat în plan personal efectele, în 2014 am început să oferim soluții de tratarea apei în România. Puteți vedea un rezumat independent al metodelor de filtrare a apei aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Membrane


Tipurile de sisteme de filtrare pe care vi le oferim sunt descrise pe scurt în continuare.

Tipuri de filtre de apă potabilă - tabel comparativ

Înainte de a descrie fiecare tip de filtru de apă, mai jos vă oferim o comparație sintetică între diferitele tipuri de filtre.

Sisteme cu ultrafiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu osmoză inversă

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Sisteme cu microfiltrare

Filtrare sedimente grosiere

Filtrare Clor și compuși organici volatili

Filtrare la nivel molecular

Pastrează mineralele din apă

Preț

Filtre de apă potabilă – sisteme cu microfiltrare

Acestea filtrează apa prin filtre cu porozităti cu mărimi între 5 microni și 0,1 microni, din polipropilenă, carbon sau materiale ceramice. Sistemele cu microfiltrare îndepărtează impurități mai grosiere cum ar fi nisip, rugină, nămol  sau contaminanții chimici care se dizolvă în apă, precum clor, pesticide, detergenți.

Filtru de apa cu microfiltrare
Filtru apă potabilă

Filtre de apă – sisteme cu ultrafiltrare

Ultrafiltrarea este o metodă de filtrare mai avansată decât microfiltrarea, filtrele noastre ajungând progresiv (în mai multe stadii de filtrare) până la pori de 0,01 microni. Sistemele cu ultrafiltrare sunt sisteme cu mai multe stadii de filtrare, începând cu procese de microfiltrare (mai grosiere) și terminând cu filtrul cel mai avansat din sistem, etajul de ultrafiltrare.


Rolul acestor sisteme este să înlăture atât depunerile și impuritățile dizolvate (ca în cazul microfiltrării), cât și agenții patogeni inclusiv bacteriile și virusurile din apa brută. Sistemele pe care le oferim produc apă de înaltă calitate la domiciliu, lipsită de majoritatea impurităților găsite în rețelele de alimentare cu apă și sursele de apă private, lăsând în ea compuși minerali suficient de mici pentru a ajunge de cealaltă parte a porilor membranei de ultrafiltrare.

Filtre de apă potabilă – sisteme cu nanofiltrare

Nanofiltrarea este cea mai recentă metodă de purificare a apei și este mai avansata decât ultrafiltrarea, porii din ultimul stadiu de filtrare ajungând la mărimi in jur de 0,001 microni. Membranele de filtrare avansată folosite de sistemele de ultrafiltrare, nanofiltrare sau osmoză inversă acoperă- fiecare din ele- un interval de marimi ale porilor, iar aceste intervale se suprapun partial, fiecare producător definind o membrană ca aparținand uneia sau alteia din aceste clase, in functie de toate proprietatile de filtrare in ansamblu, mărimea porilor fiind unul dintre criterii.


Metoda de purificare prin nanofiltrare este recomandată mai ales persoanelor care consideră osmoza inversă o metodă prea puternică, deoarece nanofiltrarea lasa sa treaca si mineralele o data cu apa filtrate, conferind un gust mai placut apei. Nanofiltrarea este recomandată deasemenea fiecărui utilizator de ionizator de apă, deoarece respinge cea mai mare parte a impurităților din apă și reduce duritatea apei, dar lasă multe minerale importante, ceea ce permite unui ionizator să funcționeze corect și să vă ofere apă alcalină.

Filtru apă cu nanofiltrare
Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Osmoza inversă (RO este prescurtarea de la ”reverse osmosis” din limba engleză) este cea mai avansată metodă de filtrare pentru apa potabilă și oferă apa de cea mai înaltă calitate. Stadiul cel mai avansat de filtrare al acestor sisteme ajunge până la filtre cu pori cu mărimi de până la 0,0001 microni. 


Această tehnologie inovatoare este utilizată pe scară largă și în industria apei îmbuteliate sau industria alimentară dar și in filtrarea apei pentru consum casnic. În gama largă de sisteme de osmoză inversă veți găsi atât filtre de bucătărie simple și ieftine, cât și soluții mai sofisticate.


Osmoza inversă este recomandată mai ales acelora care au o apă cu exces de minerale sau celor care au puț propriu și doresc o siguranță mare a apei atât microbiologic, cât și pentru a reduce excesul de minerale. Sistemele cu osmoză inversă pot fi completate opțional cu etape postfiltrare care pot conferi apei proprietăți suplimentare, sau anumite minerale benefice.Veți găsi în oferta noastră sisteme de filtrare cu opțiuni variate din care puteți alege în acest sens.

Sistemele cu osmoză inversă se împart în 2 mari clase:

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme cu pompă

 • recomandate celor de la etajele superioare și altor categorii care au o presiune slabă a apei, deoarece membranele cu osmoză funcționează optim între anumite valori ale presiunii apei. Rolul pompei este de a asigura această presiune în cazul când furnizorul de apă menajeră oferă o presiune scăzută sau variabilă.

Filtre de apă cu osmoză inversă – sisteme fără pompă

 • sunt recomandate la etajele inferioare, care au o presiune a apei suficientă la rețea sau celor care au puț și  hidrofor propriu ce asigura presiunea necesară membranei.
Filtre de apă cu alcalinizare

Filtre de apă potabilă cu alcalinizare

Pe lângă filtrarea apei, aceste filtre produc o apă alcalină, antioxidantă, cu proprietăți benefice pentru menținerea sănătății și recuperarea din diverse îmbolnăviri. 


Filtrele de apă cu alcalinizare modifică anumiți parametri ai apei cum sunt:

 • pH-ul (gradul de alcalinitate)
 • ORP-ul (potențialul antioxidant)
 • H2 (concentrația de hidrogen molecular din apă)

Apa rezultată are calități asemănătoare apelor terapeutice de la izvoarele din stațiunile balneoclimaterice. Un filtru de apă cu alcalinizare iți aduce apa terapeutică la tine acasă.

Căni filtrante

Cănile filtrante sunt cele mai simple filtre de apă. Filtrarea pe care o oferă o cană filtrantă este decentă, eliminând din apă clorul și o bună parte din metalele grele și alți contaminanți. 


Cana filtrantă este o metodă comodă și ecologică pentru a vă menține hidratat în permanență fără a fi necesar să cărați constant sticle clasice de apă îmbuteliată. Spre deosebire de sticlele de plastic ce nu sunt deloc prietenoase cu mediul înconjurător, fiind greu degradabile, cănile filtrante se utilizează pe termen lung, fiind necesară doar simpla reînlocuire a cartușelor filtrante.


Cu ajutorul lor, vă puteți bucura de gustul autentic al apei care, odată filtrată, va fi mult mai limpede, iar impuritățile vor fi reduse.

Căni filtrante

Filtre pentru duș

Pe lângă apa pe care o bem, absorbim apă în corpul nostru și prin piele, atunci când facem duș sau baie de exemplu. 


Chiar dacă nu ar exista niciun contaminant în apă, întotdeauna în apa de la robinet există clor, introdus pentru a neutraliza bacteriile. O parte din acest clor se absoarbe prin piele atunci când facem duș și are efecte nocive pentru sănătatea noastră. Clorul este un agent oxidant puternic și este considerat a fi agent cancerigen.


Filtrele de duș opresc clorul și metalele grele din apă și te ajută să te poți bucura de o baie bună fără să îți pui în pericol sănătatea.


Filtrele de duș sunt accesibile ca preț și se montează foarte ușor, deci nu ai niciun motiv să nu te bucuri și tu de unul.

Video - cum te protejează filtrele de apă de îmbolnăviri

Vezi mai jos ce contaminanți există în apa de la robinet și care este eficiența filtrelor de apă UltraWater de la Wellnessist.

Întrebări frecvente despre filtrele de apă

Ce tip de filtru de apă să aleg?

Cât ține un filtru de apă?

Cum mă afectează contaminanții din apă

Filtru de apă sau purificator de apă cu osmoză inversă?

Ce contaminanți sunt în apă?

Ai întrebări despre filtrele de apă? Contactează-ne

Știm că nu e întotdeauna ușor să alegi cel mai bun filtru de apă pentru tine. Trebuie să ții cont de performanțe, fiabilitate, garanție, și să te încadrezi în buget. De aceea la noi pe site găsești toate informațiile de care ai nevoie ca să poți face cea mai bună alegere. Dacă ai orice întrebare la care nu ai găsit încă răspunsul, lasă-ne numărul tău de telefon, emailul și întrebarea ta și un consultant Wellnessist te va contacta în cel mai scurt timp.

© 2020 Wellnessist. All rights reserved

","allow_video_src":"","post_request_data":[],"ip":"54.36.148.249","current_user":[],"post_id":"2599","post_title":"Apa alcalin\u0103 te poate ajuta \u00een diabet \u0219i arterit\u0103 obliterant\u0103","post_type":"post","post_url":"https:\/\/wellnessist.ro\/apa-alcalina-diabet-arterita\/","is_lp":""}; /* ]]> */

Apa alcalină te poate ajuta în diabet și arterită obliterantă

0  comments

​Un picior salvat de la amputarea cauzată de arterită

De curând unul dintre clienții noștri a avut bunăvoința să ne împărtășească modul în care l-a ajutat apa alcalină să scape de o mare problemă.

Mai jos este povestea domnului Alexandru Bîzdîc relatată chiar de dânsul, pe care noi o publicăm cu acordul său. Am păstrat relatarea dânsului, adăugându-i doar câteva subtitluri și accente pentru a o face mai ușor de citit.

O să încep cu sfârșitul: ​dl. Bîzdîc a scăpat de amputarea celui de-al doilea picior bând apă alcalină.

Pare incredibil? Te las să citești povestea mai jos.

“Scriu aceste rânduri atât pentru prietenii mei de pe facebook cât și pentru mulțimea de bolnavi care suferă de diabet și implicit de arterită obliterantă, și care, mai devreme sau mai târziu ajung la stenturi montate în coronare, pe iliace, pe arterele subclaviculare, sau mai rău, la amputația membrelor inferioare.

M-am pensionat în anul 2002 în urma unui infarct miocardic și de atunci necazurile (probleme medicale) s-au ținut lanț.

Efectele diabetului asupra vaselor de sânge

Din cauza diabetului insulinonecesitant depistat prin anul ’90, în perioada 2002-2005 mi s-au făcut 3 operații (la 2 picioare) prin care mi-au fost înlocuite arterele (din cauza depunerilor masive de aterom) cu proteze vasculare femuro-poplitee (by-passuri), la piciorul drept de două ori .

În anul 2011 by-passul de la piciorul drept a început să se închidă (prin depunere de aterom) ceea ce a făcut ca stenoza de la arterele de sub genunche (tibială și peroniană ) să se apropie de 100%. Având și probleme mari cu coronarele, doctorii au refuzat să-mi mai schimbe by-passul de la piciorul drept (ar fi fost a treia oară) și mi-au recomandat să fac câte o perfuzie zilnică cu “vasaprostan” (un medicament scump și care se distribuia prin CNAS cu aprobare specială), timp de 30 de zile, procedura fiind considerată (atunci) ca un mijloc de salvare a piciorului de la amputație.

În cazul meu această procedură (perfuziile cu vasaprostan) s-a dovedit a avea efectul frecției cu “Galenica” la un picior de lemn de salcâm. Pe măsură ce creștea numărul perfuziilor, durerea tălpii piciorului era din ce în ce mai mare și piciorul era tot timpul rece.

L-am informat de mai multe ori pe doctorul sub supravegherea căruia făceam aceste perfuzii, despre evoluția bolii (dureri insuportabile și picior rece) dar nu numai că nu m-a băgat în seamă dar nici măcar nu mi-a luat o tensiune la picior. Din motive lesne de înțeles nu-i dau numele.După 20 de zile de perfuzii, într-o dimineață după ce m-am trezit, am văzut că degetele de la picior erau negre și supurau. Făcusem cangrenă.

Am apelat la urgență și doctorul de gardă de la secția de chirurgie vasculară (fiind zi de odihnă) a refuzat să mă interneze pe motiv că ei nu taie degete și a recomandat personalului din urgența să anunțe secția chirurgie, pentru amputație.

Am plecat la București și m-am internat la Spitalul Universitar de Urgență la clinica de chirurgie vasculară.

Ultima soluție – amputarea piciorului drept

Pe 6 decembrie 2011 mi-au fost amputate degetele de la piciorul drept. Pentru că cangrena a continuat, pe 9 decembrie am suportat o nouă amputație metatarsiană și mi-a fost înlocuită proteza vasculară cu o venă safenă recoltată de la piciorul amputat.

Pe 12 decembrie am făcut un infarct și am fost internat la terapie intensivă. Pe 15 decembrie am făcut un stop cardiac și am fost intubat… Am stat intubat mai multe zile în stare de incoștiență, timp în care de mai multe ori pe zi îmi erau aspirați plămânii.

După ce am fost externat din terapie intensivă am fost internat la cardiologie și după puțin timp am început să tușesc din ce în ce mai tare. Am fost tratat de bronșita până la externarea din spital.Tusea a continuat și după externare și până la urmă am ajuns din nou la urgență la Constanța, la secția ORL, unde s-a constatat că datorită manevrelor de aspirație de la terapie intensivă, după stopul cardiac, mi s-a rănit traheea, ceea ce a dus la apariția unei excrescențe care în final aproape că mi-a obturat traheea.

Am fost operat de urgență (traheostomie postintubațională ) și prin operație mi s-a pus o canula de plastic sub mărul lui Adam prin care respiram. Operația de la picior nu s-a mai vindecat niciodată.

În iunie 2013 mi s-au implantat (nu știu dacă termenul este corect) 5 stenturi în coronarele inimii la Spitalul Fundeni.

În septembrie 2013 (an cu ghinion) au început din nou durerile la piciorul amputat, fiind nevoit să accept o nouă amputație de data asta de deasupra genunchiului .

Până la urmă, în luna septembrie mi s-au făcut trei amputații succesive la piciorul drept.După a treia amputație, am plecat acasă cu jumătate din firele de la bont nescoase și cu piciorul supurând în zona amputației. După încă o lună de zile de tratament la domiciliu, o doamnă asistentă de chirurgie, a reușit să-mi vindece bontul.

​După 3 ani, piciorul stâng are aceleași probleme

Începând cu primăvara anului trecut piciorul stâng, la care am o proteză femuro-poplitee din anul 2004 (ele sunt garantate 5-6 ani) a început să mă doară și să se umfle situația agravându-se la începutul anului 2017, cu toate medicamentele, unguentele și masajele (inclusiv limfatic) care mi s-au administrat și făcut în tot acest timp.

În luna februarie 2017 mi-am făcut un examen Doppler vascular/arterial care a evidențiat faptul că by-passul are o stenoză de 70%, că tibială anterioară este oclusă, tibială posterioară are ocluzie 98% și artera peronieră are ocluzie tot de 98%.

În final, cardiologul care mi-a făcut examenul Doppler, probabil pt a mă încuraja, mi-a spus că în 2-3 săptămâni voi ajunge și la amputația piciorului stâng și mi-a arătat și de unde mi-l va amputa …

Soluția neașteptată vine de la un prieten – apa alcalină

Am un bun prieten și coleg din clasa a IX-a de liceu, inginerul energetician GÎDEA-SĂNDUȚU VERGICĂ din Filiași căruia i-am spus de necazul meu și că în scurt timp îmi voi pierde și piciorul stâng tot prin amputație.

Foarte degajat în conversație și cu nonșalanță mi-a spus că nu trebuie să-mi fac probleme că nu-mi va amputa nimeni piciorul și că-mi rezolvă el problema.

I-am replicat că e o glumă deplasată care cel puțin pe mine, mă întristează, ca să nu-i zic altceva.Mi-a explicat că nu este nici o glumă, că nu-și permite să facă glume cu mine în situația dată și m-a întrebat dacă am auzit ceva despre APA ALCALINĂ IONIZATĂ .

Sincer, nu auzisem.

I-am spus că nu știu ce este și că nu cred că există vreun medicament pe plan mondial (de care să avem cunoștința și noi, prostimea) care să poată dizolva ateroamele de pe artere,… cu atât mai puțin o APĂ, indiferent cum s-ar numi ea – chioară, sfințită sau alcalină ionizată.

Dându-și seama că nu are argumente palpabile cu care să mă convingă, mi-a spus că această apă nu produce absolut nimic rău organismului prin consumul ei și că el îmi trimite apa începând de a doua zi, având cumpărat mai demult un ionizator pentru producerea acestei ape.

Cu calm mi-a mai spus că, în situația mea, am două posibilități și anume :- prima, să aștept ca circulația sangvină arterială la picior să se închidă definitiv și să ajung la cangrenă și amputație;- a doua, să beau cel puțin 5 litri de apă alcalină ionizată zilnic, apa care îmi va topi ateroamele de pe artere, circulația sângelui revenind la normal și să-mi salvez piciorul.

Am ales a doua variantă știind că e groaznic de greu să trăiești fără un picior și să te forțezi zilnic că handicapul tău să nu-i streseze pe cei de lângă tine….Fără ambele picioare cred că nu mai merita chinul gândindu-mă că pentru cei apropiați, aș fi devenit un calvar (nu știu dacă greșesc gândind așa).

Am început să beau apă alcalină ionizată, trimisă de prietenul meu, în primele zile câte 3 litri după care, cu ușurință, am băut 5-6 litri pe zi.

Efectele apei alcaline ionizate in arterita obliterantă

Până atunci, piciorul era, de la genunchi în jos, rece și alb, iar durerile și arsurile, în special noaptea, erau de nesuportat; am ajuns să iau 3-4 pastile de ketonal pe noapte.

După 2 săptămâni de băut apa alcalină ionizată durerile și arsurile s-au diminuat și în câteva zile au dispărut definitiv. După 3 săptămâni piciorul s-a încălzit și așa a rămas până acum.

Pe 17 martie am mers la o clinică particulară din Constanța și mi-am făcut (contra sumei de 800 de lei, fondurile CNAS nefiind alocate până atunci) un examen angio CT a arterelor de la nivelul pelvisului și membrelor inferioare care a evidențiat:- amputație coapsa dreaptă ;- stenoza by-pass 50%;- trunchiul tibio-peronier ocluzie 70%;- artera tibială posterioară – ocluzie.

Între timp m-am programat la o internare la Spitalul Universitar de Urgență București și pe data de 12 mai 2017 mi s-a făcut o arteriografie care a evidențiat că aorta și axul iliac sunt permeabile, by-passul femuropopliteu este permeabil și trunchi gambiere permeabil.

Arteriografia este o investigație invazivă a arterelor și rămâne cea mai semnificativă în analizarea circulației sangvine, măsurătorile și imaginile fiind făcute din interiorul arterelor .

​Nota Wellnessist: cele două analize menționate mai sus (examenul angio CT si arteriografia) arată că vasele de sânge care înainte erau închise în proporție de până la 98% acum au devenit permeabile între 30 – 50%​​​, deci sângele poate circula din nou. Astfel, cangrena care părea inevitabilă nu s-a mai produs. Piciorul a fost salvat de la amputare.

Nu pot să vă exprim în cuvinte ce am simțit când doamna doctor care mi-a făcut investigația își înregistră vocea cu rezultatul vizualizării monitorului pe care se afișa arteriografia. Parcă niciodată, în viața mea, un cuvânt atât de banal ca “PERMEABIL” nu a avut o semnificație atât de valoroasă.

Se pare că soarele a apărut și pe strada mea, ceea ce vă doresc și vouă!

Dacă vreți să vă documentați și să vedeți că apa alcalină ionizată se pare că e medicamentul universal, găsiți sute de site-uri despre ea și beneficiile ei .

Între timp mi-am cumpărat ionizator de apă!Vă doresc numai bine!”

Am reprodus aproape exact relatarea domnului Bîzdîc. ​Este de înțeles entuziasmul dânsului, având în vedere gravitatea problemei pe care a rezolvat-o bând apă alcalină. Apa alcalină nu este un panaceu universal, dar într-adevăr sprijină funcționarea optimă a organismului și poate ajuta foarte mult în rezolvarea unor probleme de sănătate.

Dacă vrei să te bucuri și tu de beneficiile apei alcaline, alege ionizatorul de apă cel mai bun pentru tine din magazinul nostru.

Linkul către postarea originală de pe Facebook a domnului Alexandru Bîzdîc îl găsești aici:https://www.facebook.com/alexandru.bizdic/posts/685931041600955


Tags


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Te-ar mai putea interesa