...

23 de moduri in care poți folosi apa alcalină

Emil Moldovan

Poți folosi apa alcalină pentru foarte multe lucruri, unele la care nici nu te-ai fi așteptat. Am pregătit pentru tine nici mai mult nici mai puțin de 23 de feluri diferite în care poți folosi apa alcalină. Citește-le, pune-le în aplicare și spune-ne ce rezultate ai obținut.

Apa alcalină pentru gătit și prepararea hranei

Setarea ionizatorului de apă: Cel mai înalt nivel de apă alcalină

​Gătitul orezului sau al altor cereale

Înmoaie orezul sau alte cereale în apă alcalină cu pH mare de la ionizatorul tău 30 de minute până la maxim o oră înainte de a le găti. Când gătești orezul cu apă alcalină, acesta va fi mai gustos, mai pufos, mai apetisant și se va păstra mai bine pe o perioadă mai lungă.

Cafea, ceai negru și ceaiuri din plante

Ajută la diminuarea gustului amar al cafelei și al gustului astringent al ceaiului negru și accentuează gustul și aroma unice ceaiului negru. Pentru că apa alcalină extrage mai bine aroma, poți folosi o cantitate mai mică de ceai sau cafea.

Legume și fructe

Spălați legumele și fructele în apă alcalină și acestea se vor păstra proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Gătitul legumelor

​Gătește legumele în apă puternic alcalină pentru a le intensifica aroma, elimina gustul amar, și a le păstra culoarea naturală. Apa alcalină ajută la păstrarea vitaminelor și mineralelor care în mod normal se pierd în procesul de gătire. Deoarece alcalinitatea scade prin fierbere, este mai bine să folosești o apă cu un pH mare.

​Legume cu mirosuri neplăcute

Când sunt gătite după ce au fost înmuiate în apă alcalină pentru 20-30 minute, mirosul va fi diminuat și legumele vor fi mai fine și mai gustoase.

Diverse feluri de mâncare

Atunci când gătești muguri de bamus, lăstari, colocasia, alge, gustul amar și acru vor fi diminuate, iar aroma naturală va fi accentuată.

Supe și mâncăruri scăzute

Pregătește supele și mâncărurile scăzute cu apă puternic alcalină pentru a le face alcalinizante și a le îmbunătăți aroma.

Smoothie-uri

Folosește apă alcalină pentru a îmbunătăți aroma smoothie-urilor verzi și pentru a le crește alcalinitatea

Pește și fructe de mare

Când folosești apa alcalină pentru a găti peștele la abur, mirosul de pește va fi eliminat și peștele va avea un gust mai bun. Pregătește și gătește fructele de mare cu apă alcalină pentru a elimina gustul și mirosul specific al acestora.

Frăgezirea cărnii

Înmoaie carnea 30 de minute în apă alcalină înainte să o gătești pentru a o frăgezi și a-i da un gust mai bun.

Revitalizează legumele cu frunze verzi

Vei fi uimit cum zarzavaturile pot fi readuse la viață clătindu-le cu apă alcalină și apoi punându-le la frigider peste noapte.

Cuburi de gheață

Fă cuburi de gheață din apă alcalină cu pH mare pentru a îmbunătăți aroma și pH-ul oricărei băuturi în care le folosești.

Consumul de alcool și mahmureala

Mahmureala

Dacă bei 350 – 500 ml de apă alcalină pe stomacul gol înainte de a merge la culcare, dimineață nu vei mai avea o stare de mahmureală sau va fi mult diminuată.

Lichioruri și coctailuri

Când folosești apă alcalină pentru a mixa coctailurile, lichiorul va avea un gust mai fin și mai puțin dur. Este valabil si atunci când faci coctailuri folosind cuburi de gheață obținute din apă alcalină.

Apa alcalină pentru curățenie în casă

Setarea ionizatorului de apă: Cel mai înalt nivel de apă alcalină

Spălatul rufelor

Folosește apă puternic alcalină de la ionizatorul tău pentru pretrata petele de pe rufe, mai ales cele pe bază de ulei, înainte de a spăla rufele.

Curățarea covoarelor

Folosește apă puternic alcalină pentru a scoate murdăria și petele de pe covoare, mai ales murdăria de la animalele de companie. Adaugă apă puternic alcalină în cada în care speli covorul sau carpeta.

Bucătărie

Folosește apa alcalină ca să îndepărtezi urmele de grăsime de pe aragaz, blatul de la bucătărie, tocătoare, vase, etc.

​Baie

Apa alcalină cu pH mare ajută la îndepărtarea petelor persistente de pe vasul de toaletă.

Alte utilizări casnice ale apei alcaline

Setarea ionizatorului de apă: Nivele mai joase de apă alcalină

Reîmprospătarea țesăturilor

Amestecă apă alcalină cu uleiuri esențiale și păstreaz-o într-un pulverizator pentru a împrospăta țesăturile, mobila tapițată sau capitonată, etc.

Igiena bucală

Clătește-ți gura cu apă alcalină după ce ai consumat băuturi sau alimente acide.

Îngrijirea animalelor de companie

Îmbăiază-ți animalul de companie în apă alcalină pentru a emulsifia murdăria, grăsimile, și a-i reduce mirosul. Clătește-l apoi cu o apă ușor acidă.

Îngrijire personală

Folosește apă alcalină ca să îți înmoi picioarele, ca și compresă pentru julituri, zgârieturi sau luxații, și pentru a reduce inflamația provocată de arsuri solare, înțepături de insecte, iederă otrăvitoare. Pentru aceste situații, este cel mai bine să folosești apă puternic alcalină.

Plante

Dacă înmoi semințele în apă alcalină înainte să le plantezi, rata de germinare va fi îmbunătățită. Dacă folosești apă alcalină când înmulțești o plantă prin pui de la altă plantă sau când altoiești o plantă, acestea se vor înmulți sau se vor prinde mai bine.

Apa alcalină este potrivită pentru udarea plantelor care cresc pe soluri alcaline, cum ar fi plantele de deșert.

Tu cum folosești apa alcalină?

Acum că ți-am dat câteva idei despre cum să folosești apa alcalină, e rândul tău să le pui în practică și să ne spui ce rezultate ai avut. Sau dacă tu știi și alte moduri de folosire a apei alcaline, spune-ni-le și nouă, scriind un comentariu la acest articol. Promitem să le includem în articol.

Dacă vrei să afle și prietenii tăi cum pot folosi apa alcalină, dă un share articolului. Îți mulțumesc!

Emil Moldovan
Emil este fondatorul și unul dintre Managing Partner-ii Wellnessist Group. Este Nutrition Coach certificat Precision Nutrition Level 1 și pasionat de wellness. Dezvoltarea personală, antreprenoriatul, marketingul online și drumețiile în natură cu prietenii sunt pasiunile sale.

Alătură-te miilor de abonați

Rămâneți la curent cu tot ce trebuie să știți
Subscription Form