Apa vie ajuta la detoxifierea organismului

“Apa vie” şi detoxifierea organismului

Azi îţi voi vorbi despre apă şi importanţa ei pentru detoxifierea organismului şi sănătatea ta. Şi îţi voi oferi o metodă simplă cu ajutorul căreia să îţi detoxifici organismul, în fiecare zi.

Ai de făcut un singur lucru simplu, dar foarte important:

Bea apă suficientă şi de bună calitate.

 Apă suficientă inseamnă să bei în fiecare zi circa 30 ml de apă pentru fiecare kg de corp, adică, dacă ai o greutate de :

  • 50 kg : este necesar să bei cel puţin 1,5 L apă pe zi,
  • 60 kg : este necesar să bei cel puţin 1,8 L apă pe zi,
  • 70 kg : este necesar să bei cel puţin 2,1 L apă pe zi,
  • 80 kg : este necesar să bei cel puţin 2,4 L apă pe zi, etc.

Apa vie

Aceste cantităţi sunt recomandate în condiţii normale de temperatură şi activitate. Dacă este foarte cald şi/sau faci sport şi transpiri, cantitatea de apă necesară poate să fie chiar dublă.

Apa de bună calitate este ceea ce eu numesc „apă vie”,  sau apă biologic activă. Am ales acest termen de „apă vie” pentru a sublinia faptul că apa din diferite surse nu este la fel.

Apa provenind din izvoare diferite are caracteristici diferite: săruri diferite dizolvate în concentraţii variabile, pH diferit, ionizare (încărcătură electrică) diferită.

De asemenea, faţă de apa de izvor, apa potabilă de la robinet are adăugate în ea diferite substanţe chimice dezinfectante, care sunt însă nocive pentru organism.

În lume există câteva zone recunoscute pentru longevitatea deosebită a localnicilor. Câteva asemenea zone sunt: insulele Okinawa, zona Hunza din Pakistan, anumite zone din Georgia, Venezuela şi Peru. Locuitorii din aceste zone nu numai că ating vârste mult mai înaintate decât media din ţările civilizate, dar aproape că nu cunosc bolile degenerative cum ar fi: bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul, cariile dentare, etc.

În urma studiilor s-a constatat că în toate aceste zone apa are calităţi deosebite faţă de alte zone de pe glob. Apa alcalină şi ionizată negativ este unul dintre factorii esenţiali care îi ajută pe oamenii de acolo să fie sănătoşi şi longevivi.

De ce este apa atât de importantă?

Răspunsul ni-l dă ştiinţa: Corpul nostru este compus în proporţie de 70% din apă.

corpul compus din apa

Sângele nostru este 90% apă, celulele noastre sunt 85% apă, creierul nostru este 90% apă. De asemenea, celulele noastre „înoată” într-un lichid (lichidul interstiţial).

importanta apei in corp

Organismul nostru este asemănător unui acvariu şi toate procesele care se desfăşoară în el depind de calitatea lichidului din interior. Dacă apa din „acvariu” este curată (are caracteristicile corecte), celulele se simt bine şi funcţionează perfect. Dacă apa este „murdară”, funcţionarea celulelor este mult îngreunată, ceea ce duce la lipsă de energie, secătuirea resurselor organismului şi boli.

 

Apa pe care o bei trebuie să aibă caracteristicile fluidelor tale interne (lichid interstiţial, sânge, limfă, salivă, etc.) pentru a-ţi hrăni celulele şi a elimina deşeurile de metabolism şi celulele moarte.

De ce este atât de important?

Lichidele interne care asigură funcţionarea organismului (sângele, limfa, lichidul interstiţial, saliva) au un pH uşor alcalin. Prin funcţionarea corpului se produc deşeuri (urină, transpiraţie, expiraţie) care sunt acide.

Savantul american Robert Young spune: “Există o singură boală care se numeşte acidifiere şi un singur tratament numit alcalinizare”. Absolut toate procesele fiziologice din organism precum absorbţia, asimilarea, transportul de substanţe, eliminarea, contracţiile musculare, bătăile inimii, etc., toate au loc atunci când pH-ul mediilor interne este slab alcalin.

pH-ul lichidelor biologice:

detoxifierea organismului

Acidifierea corpului duce la diminuarea randamentului de funcţionare al organismului, aceasta fiind cauza apariţiei a peste 150 de boli.

Dacă vrei să îţi menţii corpul într-o formă excelentă şi să previi acumularea de toxine în corp, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să respecţi nevoile corpului. Adică să îl ajuţi să rămână preponderent alcalin. Cum poţi face asta? Având grijă la ceea ce introduci in corp: aer, apă, alimente.

Dacă dieta ta nu este preponderent bazată pe crudităţi, atunci sunt şanse foarte mari ca să fie preponderent acidă. Dacă locuieşti într-o zonă poluată, aerul pe care îl respiri îţi creează şi mai multă aciditate în organism.

Ai nevoie de ceva care să neutralizeze toată această aciditate şi să îţi ofere alcalinitatea internă corectă.

Cea mai eficientă soluţie este să bei o apă alcalină. Fiind 70% apă, atunci când bei suficientă apă acalină, vei restabili foarte rapid mediul corect în corp.

Ce mai poate face apa?

Apa poate contribui enorm la procesul de hrănire celulară şi poate fi cel mai puternic antioxidant care va neutraliza radicalii liberi şi îţi va creşte imunitatea. Asta înseamnă că nutrienţii pe care îi mănânci chiar ajung să hrănească fiecare celulă. Şi mai înseamnă că eşti foarte rezistent la boli şi nu vei îmbătrâni prematur.

Nu orice apă poate face asta, ci doar o apă ionizată negativ. 

Un mediu interstiţial corect, care permite hrănirea celulelor şi neutralizează radicalii liberi, este un mediu alcalin şi cu o încărcătură electrică negativă.

Sursele de ioni negativi sunt din nou aerul, apa şi alimentele. Dacă nu locuieşti la munte sau în apropierea unei păduri, dacă nu mănânci o doză mare de alimente crude şi dacă bei apă de la robinet sau chiar îmbuteliată atunci eşti supus unui proces puternic de oxidare. Asta îţi impurifică mediul intern, îţi scade vitalitatea şi te face mult mai vulnerabil la boli şi predispus la îmbătrânire prematură.

Apa ionizată negativ băută zilnic, plimbările la munte sau prin pădure, un aparat de ionizat aerul instalat acasă sunt soluţiile pe care le ai la îndemană pentru a te feri de aceste pericole.

Deci, pentru mine, „apă vie” înseamnă apă alcalină (preferabil cu un pH în jur de 9,5) şi ionizată negativ (preferabil cu o încărcătură electrică negativă între -200 şi -1000 mV) .

Dacă apa pe care o bei de obicei nu este alcalină şi ionizată negativ, în  ghidul gratuit Cum să îţi detoxifici organismul folosind apa vie” vei găsi câteva soluţii prin care poţi să obţii o asemenea apă. Ghidul cuprinde şi alte informaţii utile despre detoxifierea organismului.

Poţi descărca gratuit ghidul Cum să îţi detoxifici organismul folosind apa vie” înscriindu-te la newsletterul Wellnessist. În plus, înscriindu-te la newsletterul nostru, vei primi informaţii utile despre detoxifierea organismului imediat ce le publicăm pe site. Te poţi dezabona oricând doreşti, iar între timp emailul tău va fi în siguranţă, fiindcă nu ne place spamul după cum sunt sigur că nici ţie nu îţi place.

Cât de des să beau apă alcalină şi ionizată?

Îţi recomand să bei apă alcalină şi ionizată zi de zi. Pentru început fă un experiment de minimum 6 luni în care să bei zilnic cantitatea recomandată de „apă vie”. Vei simţi diferenţa. Apoi vei putea alege în cunoştinţă de cauză ce fel de apă vrei să bei în continuare.

Ce obţin dacă beau apă biologic activă?

  • Îţi refaci rechilibrul acido-bazic în organism;
  • Îţi fluidizezi sângele;
  • Elimini deşeurile acide din corp;
  • Neutralizezi acţiunea radicalilor liberi;
  • Realizezi un proces de detoxifiere şi hrănire la nivel celular.

Vei avea astfel mai multă energie, o imunitate mai puternică, vei preveni majoritatea bolilor şi vei încetini procesul de îmbătrânire.

Vreau să ştiu părerea ta despre informaţiile pe care tocmai le-ai aflat. Te invit să împărtăşeşti cu mine ideile tale pe tema asta lăsând un comentariu. Îmi poţi pune de asemenea întrebări şi îţi voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Ai grijă de corpul tău şi el va avea grijă de tine!

Emil
 

Sunt fondatorul Wellnessist și de ani buni studiez și experimentez pe mine diverse metode de nutriție, antrenament, eliminare a stresului și echilibrare mentală și emoțională, terapii alternative. Mă bucur să împărtășesc aici ceea ce știu din experiență că funcționează. Despre cealaltă pasiune a mea, căutarea interioară și evoluția conștientă a omului, scriu pe Soul Guide și Ho’oponopono Romania.