Cum să alegi un ionizator

Cum să alegi un ionizator de apă. Si de ce sa alegi Jupiter / Emco Tech

Vrei să te bucuri de binefacerile apei alcaline şi ionizate dar ţi-e greu să te hotărăşti ce model să alegi?

Mai jos am pregătit pentru tine un mic ghid care să te ajute în luarea deciziei, care conţine şi un tabel comparativ între modelele de ionizatoare Jupiter.

Criterii importante atunci când achiziţionezi un ionizator:

Experienţa şi istoricul producătorului:

Sănătatea şi starea ta de bine sunt considerentele esenţiale atunci când alegi un ionizator de apă. Producătorul din spatele acelui ionizator este de asemenea foarte important.

Emco Tech este cel mai vândută marcă de ionizatoare din lume. Calitatea Emco Tech este evidentă în produsele companiei şi poate fi demonstrată prin vânzările ionizatoarelor Jupiter care cresc anual în medie cu 25%.

Emco Tech este un producător cu experienţă de peste 25 de ani în domeniul ionizatoarelor de apă, fiind un pionier şi un lider mondial în acest domeniu. Compania are un departament propriu de cercetare/dezvoltare şi producţie de camere de ionizare în Japonia.

Emco Tech produce actualmente 13  modele de ionizatoare de apă şi a vândut aceste produse şi altele în peste 60 de ţări pe tot globul. Compania deţine peste 20 de brevete de invenţie în domeniu şi are multiple certificări de calitate, incluzând: ISO 9001, ISO 14001, CE (European safety certificate), UL(U.S. safety certificate), JIS (Japanese safety certificate), FDA health device safety certificate, Industries first Good Manufacturing Practice certificate, Industrial Medal of Merit (din partea Împăratului Japoniei)

Performanţa filtrării

Sistemul de filtrare revoluţionar Emco Tech Biostone

Ionizatoarele Jupiter oferă o filtrare excelentă, având filtre de 0,1 Microni care înlătură peste 99% din poluanţii şi microorganismele din apă.  Opţional, filtrele de 0,1 Microni pot fi înlocuite cu filtre de 0,01 Microni.

Ionizatoarele sunt proiectate să furnizeze două lucruri: apă pură şi sănătoasă. Filtrarea foarte performantă este de o importanţă critică pentru a atinge ambele obiective. Deşi toate ionizatoarele folosesc un filtru pentru a purifica apa, nu toate filtrele sunt la fel de eficiente. Majoritatea filtrelor din ionizatoarele disponibile pe piaţă au între trei si cinci trepte de filtrare şi folosesc numai cărbune activ granulat împreună cu Calciu în diferite forme.

Sistemul de filtrare revoluţionar Emco Tech Biostone are 9 trepte de filtrare pentru a purifica apa şi a o pregăti pentru ionizare, ceea ce îl face cel mai bun şi eficient sistem disponibil într-un ionizator.

Filtrul BioStone foloseşte cărbune activ granulat, Calciu, turmalină (sub formă de granule  BioCeramice care modifică uşor proprietăţile electrice ale apei, chiar şi înainte de ionizare) şi un sistem de site fine din fibre. Aceste 9 trepte formează un sistem de neegalat care furnizează apă curată şi sănătoasă.

Performanţa ionizării

Un ionizator este o investiţie pe termen lung pentru sănătatea ta şi a familiei tale. Este important ca ionizatorul tău să producă apă alcalină şi ionizată cu parametrii cât mai înalţi ai pH-ului (alcalinitate mare) şi ORP-ului (ionizare negativă cât mai mare), şi să facă acest lucru pentru cât mai mult timp. Aceste calităţi depind de:

Calitatea electrozilor

Electrozii sunt pentru ionizator ceea ce este inima pentru corpul nostru. Bem apă alcalină şi ionizată pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii noastre. Electrozii provoacă ionizarea care ne oferă aceste beneficii. Tehnologia patentată Emco Tech de producere a electrozilor stabileste standardele în această industrie.

  • tehnologia patentată de electroplacare optimizează ionizarea.
  • nu există scurgeri de titan
  • rezultate optime fără folosirea substanţelor corozive

Compoziţia electrozilor şi a stratului acoperitor

Titanul este materialul de bază în orice electrod de ionizator deoarece s-a dovedit sigur şi eficient. Este rezistent la coroziune, are cel mai mare raport rezistentă/greutate dintre toate metalele, este foarte durabil, şi are capacitatea de a-şi schimba cu uşurinţă polaritatea, ceea ce este de o importanţă critică în procesul de ionizare.

Electrozii ionizatoarelot sunt acoperiţi cu platină deoarece s-a dovedit că este singurul material în totalitate sigur pentru utilizarea în ionizatoarele de apă.

Două metode distincte – placarea şi acoperirea – se folosesc pentru aplicarea suprafeţei de platină pe electrodul de titan.

Placarea

Placarea este procesul prin care un electrod de titan este scufundat într-o baie de platină lichidă. Acesta este cel mai folosit proces de fabricaţie datorită faptului că este cel mai ieftin.

Acoperirea

Cunoscută şi sub denumirea de electroplacare, acoperirea este un procedeu tehnic mai avansat dezvoltat şi patentat de către Emco Tech Research & Development pentru a obţine un grad mai mare de rezistenţă şi uniformitate a stratului de platină. Braţul unui robot controlat de computer aplică platina, sub presiune, în mai multe straturi şi din mai multe unghiuri, ceea ce duce la cea mai desăvârşita şi uniformă placare cu de platină.

Procesul de acoperire brevetat de Emco Tech are caracteristici tehnologice şi de performanţă avansate care influenţează funcţionarea în ansamblu a ionizatorului datorită:

• aderenţei superioare a platinei

• conductivităţii superioare

• creşterii suprafeţei electrodului; până la de 3x mai multe asperităţi faţă de electrozii placaţi

Electrozi avansaţi de înaltă performanţă cu structură Mesh 

In unele dintre modelele de ionizatoare Jupiter, electrozii au o structură sub formă de sită (Mesh), cea mai eficientă configuraţie pentru un ionizator. Metoda de acoperire cu platină brevetată de către Emco Tech asigură o rezistenţă, uniformitate, performanţă şi durabilitate optime iar structura de tip sită creează o suprafaţă mărită a electrozilor şi un flux optim al apei, ceea ce duce la obţinerea unui pH şi ORP mai mari decât la alte tipuri de electrozi.

Sistemul de autocurăţare

Apa alcalină şi ionizată are beneficii majore care apar datorită ionizării. Totuşi, capacitatea ionizatorului de a modifica astfel apa poate să scadă în timp.

Apa conţine minerale. Mineralele se depun pe electrozi prin expunerea repetată a acestora la apă. Electrozii sunt compenenta ionizatorului care schimbă calităţile apei. Depunerile de minerale acoperă treptat electrozii. Un electrod acoperit de minerale are o capacitate limitată de a transforma apa eficient, ceea ce duce la o scădere a calităţii apei şi o scădere a beneficiilor acesteia.

Toate ionizatoarele au sisteme de autocurăţare, dar nu toate sistemele sunt la fel de eficiente. Înainte să cumperi un ionizator este esenţial să înţelegi tipul de ciclu de curăţare pe care îl foloseşte. De fapt este unul dintre cele mai importante considerente deoarece determină perfomanţele ionizatorului tău pe termen lung.

E simplu să înţelegi diferenţele.

Există trei tipuri de sisteme de autocurăţare.

Sistem automat de curăţare periodică a electrozilor

Acest sistem monitorizează folosirea ionizatorului şi declanşează curăţarea periodică a electrozilor la anumite perioade de timp sau după un anumit număr de litri de apă procesaţi de către aparat. În perioada curăţării ionizatorul se opreşte pentru 20-30 de secunde pentru a face curăţarea electrozilor.

Sistemul de autocurăţare MARC (Motor Automatic Reverse Cleaning System)

Unele modele de ionizatoare Jupiter au o cameră de ionizare reversibilă patentată care permite reglarea automată a fluxului de apă astfel încât tu să te poţi bucura de apă alcalină chiar şi atunci când ionizatorul tău se curăţă. Asta înseamnă că ionizatorul nu se va opri niciodată pentru curăţare, deoarece curăţarea se face în timp ce ionizatorul funcţionează.

Sistemul de autocurăţare DARC (Double Automatic Reverse Cleaning System)

Elimină complet depunerile de minerale de pe electrozi, crescând durata de viaţă a ionizatorului tău. Nu e nevoie să aştepti niciodată să se termine un ciclu de curăţare pentru a putea să bei apă.

Noul sistem revoluţionar brevetat de autocurăţare DARC elimină depunerile de minerale de pe electrozi – protejându-ţi investiţia şi asigurându-ţi mulţi ani de apă sănătoasă de la ionizatorul tău. Noul sistem de curăţare este 100% eficient.

Sistemul DARC curăţă continuu electrozii pe toată durata funcţionării ionizatorului, de fiecare dată când îl foloseşti. Aceasta se realizează prin schimbarea polarităţii la fiecare 20 de secunde.  Deci dacă foloseşti ionizatorul pentru 40 de secunde acesta va lucra 20 de secunde cu o polaritate şi apoi următoarele 20 de secunde va schimba polaritatea electrozilor. Nu va tebui să aştepţi niciodată sau să te gândeşti la vreun ciclu de curăţare.

Sistemul de autocurăţare revoluţionar DARC este o caracteristică standard în ultimele modele de ionizatoare Jupiter.

Dintre cele trei sisteme de mai sus, cel mai performant este sistemul DARC, urmat de sistemul MARC şi în cele din urmă de sistemul de curăţare periodică.

Pentru cei care vor cel mai înalt nivel de performanţă posibil, mai jos este prezentată pe scurt ultima descoperire în domeniu procesului de ionizare a apei:

Sistemul AutoAdjustTM (disponibil doar la modelul Vesta GL 988)

O caracteristică unică dezvoltată de către Emco Tech împreună cu Samsung, optimizatorul AutoAdjust™ ajustează automat puterea de ionizare oferindu-vă cele mai bune performanţe şi cea mai bună ionizare ţinând cont de calităţile sursei de apă pe care o folosiţi.

Performanţă optimă. De fiecare dată.

Cu tehnologia AutoAdjust™, ai performanţă şi beneficii maxime. Performanţa ionizatorului variază în funcţie de mineralele prezente în sursa ta de apă . La alte ionizatoare, această variaţie a conţinutului de minerale creează rezultate instabile de la o zi la alta şi de la un loc la altul. Ionizatorul Vesta este singurul care depăseşte această problemă pentru tine – automat.

Tehnologia AutoAdjust™ încorporată în Vesta  produce continuu pH şi ORP maxime ajustând modul în care curentul este aplicat electrozilor în funcţie de cantitatea de minerale din apa ta. Vesta GL este primul şi singurul ionizator care oferă acest nivel avansat de sofisticare.

Rezultatul?

Apă alcalină şi ionizată mai puternică!

Folosind pulsuri de curent modulate, AutoAdjust™ trimite curentul în impulsuri scurte, rapide, ca nişte lovituri. AutoAdjust™ variază durata impulsurilor şi intervalele dintre acestea în funcţie de conţinutul de minerale din apa dumneavoastră determinat de către computerul integrat. Nici un alt ionizator nu poate face asta. Rezultatul este de fiecare dată un  pH şi un ORP mai mare decât la alte ionizatoare, indiferent de schimbările în conductivitatea sursei de apă.

Un alt avantaj important al sistemului AutoAdjust™ este că sărurile de calciu şi alte minerale nu se pot lipi de electrozi. Deoarece electrozii primesc impulsuri electrice atât de scurte şi la intervale inegale, mineralele nu au timpul şi stabilitatea necesare pentru a se lipi de suprafaţa electrozilor.

Port exterior pentru introducerea de Calciu

Unele ionizatoare au un compartiment în care poate fi introdus Calciu pentru a obţine un gust mai bun al apei, a creşte gama pH-ului şi concentraţia ionilor de Calciu pentru cei care doresc aceasta.

După prezentarea caracteristicilor tehnice importante pentru alegerea unui ionizator, în continuare îţi prezint un tabel comparativ între modelele de ionizatoare Jupiter.

Inainte de asta, am încă două sugestii pentru tine:

  1. Dacă bugetul îţi permite, alege unul dintre cele mai performante modele. Vei beneficia de apă alcalină şi ionizată de cea mai înaltă calitate, pentru mulţi ani.
  2. Începe de unde eşti. Este mai bine pentru tine să ai orice model de ionizator Jupiter decât să nu ai un ionizator. Toate ionizatoarele Jupiter sunt produse de liderul mondial al producătorilor de ionizatoare – Emco Tech – şi au un raport calitate/preţ imbatabil. Alege ionizatorul Jupiter care se încadrează în bugetul tău acum şi noi cei de la DoctorDetox te vom ajuta cu sfaturi practice să obţii maximum de beneficii indiferent de modelul ales.

Venus

Melody

Orion

Athena

Ultra Delphi

Vesta GL 988

Sursă alimentare

Transformator

Transformator

Transformator

Transformator

Transformator

SMPS

Microcomputer

DA

DA

DA

DA

DA

DA

Display

LED

LCD

LED

LED

LED

LED

Indicator durată filtru

DA

DA

DA

DA

DA

DA

Reglaj debit

Robinet încorporat

Robinet încorporat

Robinet încorporat

Robinet încorporat

Robinet încorporat

Robinet încorporat

Touch screen

DA

DA

DA

DA

DA

DA

Montare

Deasupra blatului

Deasupra blatului

Deasupra blatului

Deasupra blatului

Sub blat

Deasupra blatului

Filtru

1 filtru Biostone 0,1 Microni

1 filtru Biostone 0,1 Microni

1 filtru Biostone 0,1 Microni

2 filtre Biostone 0,1 Microni

2 filtre Biostone 0,1 Microni

2 filtre Biostone 0,1 Microni

Electrozi

5 tip bloc

5 tip bloc

5 tip MESH

5 tip MESH

5 tip MESH

9 tip bloc

Autocurăţare

Automată periodică

MARC

DARC

DARC

DARC

DARC

AutoAdjustTM

DA

Port Calciu

DA

DA

DA

DA

DA

Preţ (Euro)

950

1.250

1.350

1.700

2.150

2.250

 

Înapoi în magazin

Top 5 beneficii ale apei alcaline ionizate

De ce sa alegi un ionizator Jupiter

Comparatii intre diferite ionizatoare

Mituri demolate despre ionizatoare